Midsommar

I år hade vi förmånen att bli bortbjudna på midsommarafton till våra vänner i Trånghalla. Kvällen innan gick jag en promenad och plockade en stor bukett sommarblommor som vi gjorde kransar av dagen efter. 
 
 
På eftermiddagen åkte vi på midsommarfirande på Vidablick och vädret blev helt fantastiskt. Ibland ska man ha tur. Tack Ellen, Henrik, Alice och Signe för en jättetrevlig midsommar!
 

Utflykter

Vi försöker såklart hitta på lite utflyktsmål på sommarlovet. Vädret är ju minst sagt varierande så det blir ofta lite spontant.
 
En eftermiddag åkte vi till kusinerna i Vaggeryd på eftermiddagsfika. Vi tog med inlines och sparkcykel och Kim lärde Meya lite taktik när hon skulle åka.
 
 
Kusinernas faster kom förbi med sina små hundar, till Meyas förtjusning.
 
Förra veckan var vi med öppna förskolan på Vissmålens 4-H gård. Vi tittade på höns, kaniner, grisar, getter, får och barnen fick rida. Dessutom var det korvgrillning och fika i det gröna. Vädret visade sig från sin bästa sida så det kunde faktiskt inte bli bättre.
Redo för en ridtur
 
Meya på sin häst
 
Milo bara älskar att rida
 
Stackars Meya är lite allergisk nu
 
 
 
På eftermiddagen mötte vi upp farmor, Katarina, Amanda och Kim i Stadsparken. 
Farmors hund Thaki motionerar Meya
 
Snälla farmor bjöd på glass
 
Kvällen därpå kom alla till oss och jag och Katarina fick ihop en riktigt lyckad middag tillsammans av det vi hade hemma. Vitlöksmarinerad kyckling, risotto med svamp, broccoli, sparris toppad med lite ruccola och en kladdkaka med chokladbitar till efterrätt. Kul att få träffa farmor lite också nu när hon hade semester.
 
En regnig dag begav vi oss till Leos lekland i sällskap med mormor. Barnen var så taggade och lekte som galningar i 4,5 h med avbrott för lite lunch. Meya klarar sig helt själv men vill gärna att man ska titta såklart. Milo upptäckte att han minsann också kunde själv så på slutet fick jag inte ens följa med upp i rutschkanorna. Lennon blev helt galen i bollhavet och busade tills han slocknade totalt i vagnen.
 

Nationaldagsfirande

I år firade vi Sveriges nationaldag hemma hos oss. Vi är ett helt gäng som alltid brukar fira tillsammas. Alla kunde inte komma men vi blev ändå fyra familjer och en drös ungar. 
 
Vi grillade gott och hade fyr-kamp innan vi orkade oss på efterrätten. En härlig dag helt enkelt.
 

Sommaravslutning

Nu har barnen 9 veckors sommarlov framför sig och äntligen har vi fått lite riktigt sommarväder också. 
 
Milo fick tyvärr ögoninflammation sista veckan och fick vara hemma. Men eftersom han följde med och lämnade Meya så fick han säga hej då till sin pedagog Soha som ska sluta. Hon bjöd på glass och hade gjort personliga kollage till varje barn. Milo var väldigt nöjd över att få glass till frukost men hade gärna stannat hos sina kompisar.
 
Meya har nu gått sin sista dag på Ullstigens förskola. Det känns väldigt overkligt. Elisabeth har följt henne redan från start och Linda har haft både Meya och Milo så de har liksom blivit lite nära och kära. Men Meya är så taggad för förskoleklass så det är bara att hoppa på hennes tåg.
 
 
Efter hämtning firade vi såklart in sommarlovet, på Tabergstoppen denna gång. Mormor följde också med och vi lyxade med god fika. 
 
 
På kvällen fick vi spontanbesök av Amanda, Kim, Katarina och Micke. De firade också sommarlov. Jättemysigt, och vi kommer ju ses en hel del i sommar, bl.a. två veckor i Spanien. Det ser vi fram emot.
 
Lennon har också sommarlov fram till 7 september då han börjar på Ullstigens avdelning Smultronen. Alldeles intill Lingonen där Milo går.
 

Fokus

Meya har vuxit så mycket de senaste veckorna. Hon har fått ett tålamod och har otroligt lätt för att lära just nu. Självförtroendet är också på topp. När vi frågade om hon kunde en viss sak svarade hon "ja det tror jag, fast jag har inte testat än". Så skön inställning, man har mycket att lära av en 5-åring.
 
Idag tränade hon på att åka inlines. Vad bra det går sa jag. "Fokus mamma, man måste ha fokus så går det". 
 
 
Hon har också börjat rita och skriva mycket mer detaljerat. Eller vad säger ni om nedanstående:
 
Tom & Jerry (dock ej helt färdig)
 
En liten mus
 
Hon skriver mycket bättre, både för hand och på datorn
 
Idag har de varit på skolan och även ätit lunch där. Efter lunchen är hela skolan ute tillsammans och då träffade Meya två nya kompisar från 2:an. Hon var så stolt att hon hoppade på stället när hon berättade. Hon känns väldigt redo för förskoleklass nu men först ett lååååångt, härligt sommarlov.

Dubai

Jag och min syster firade våra födelsedagar stort i år och drog iväg på en tumanhand resa till Dubai. Det var en välbehövlig utmaning att vara ifrån familjen fem hela nätter och vi njöt verkligen av att kunna sitta ner och prata under måltiderna och allt annat som blir smidigare när man bara har sig själv att tänka på. Bara under flygresorna hann vi se fyra filmer medans vi blev serverade väldigt god mat faktiskt. Vilken lyx!
 
Tack Sara för att du drog med mig :) Och det bästa av allt är ju att man fyller jämnt och halvjämnt många fler gånger i livet. 
 
Miracle garden, lite mer blommor än i min trädgård
 
Lunch vid poolen på vårt hotell Majestic
 
Lilla akvariet på shoppingcentret
 
Män och bebisar till höger, bra där
 
Vy från världens högsta byggnad Burj Khalifa
 
Och nerifrån
 
En av höjdpunkterna var den dansande fontänen
 
Frukostbuffé på hotellet
 
 
Skidbacka i shoppingcentret
 

Kalas

Lennon blev såklart väl firad på sin 1 årsdag. På morgonen sjöng vi för honom och han fick presenter.
 
Det kladdigaste tårtreceptet jag kunde hitta!
 
På eftermiddagen kom kompisarna för att fira
 
På söndagen kom mormor, morfar, farfar, Emelie, Katarina, Micke, Amanda och Kim. Vi åt lite lunch och därefter smaskig glasstårta.
Hjälpsamma syskon vid presentöppningen
 
Den fina hjälmen satt som en smäck
 
 
Tack alla som kom för att fira vår stora kille som inte längre tillhör kategorin bebis.

RSS 2.0