Aktiviteter

Nu är vardagen i full gång igen och vi har en hel del aktiviteter på veckorna så dagarna bara susar förbi.
 
Idag har jag och Lennon börjat på Mammastark som är typ core träning för nyblivna mammor. Bebisen tar man med sig. Vi är ett bra gäng med småttingar i lite olika åldrar. En del ligger still på mattan medans andra ser sig omkring lite mer och är i lekhörnan mitt i salen. Trots att Lennon bara sov på vägen ner och var jättetrött skötte han sig galant. Han klättrade på mig och drog upp skosnörena men mestadels satt han och lekte så jag fick träna. Detta får bli onsdagsnöjet i vår.
 
Snygga träningskläderna :)
 
 Pigg o glad igen efter lite sömn och mat
 
På måndagar går vi nästan alltid på öppna förskolan om vi inte har något annat planerat. I måndags var det miniröris så träning även där.
 
På tisdagar går Meya på simskola i Flahult. Hon är så duktig och tycker det är jättekul. Det är lite pyssligt eftersom jag åker själv med alla tre barnen men det funkar. 
 
På onsdagar är det som sagt Mammastark träning för mig och Lennon.
 
På torsdagar är det gympa för Meya, även det i Flahult. Det är också superkul och jag och en kompis passar på att springa i skogen under tiden. I torsdags kom vi hela 6,5 km, inte illa för att vara så otränad som man är nu.
 
Däremellan träffar vi goa vänner på frukostar, promenader och utflykter. Så mysigt!

Milo

På tal om att växa kan ni ju spana in den här killen. Det är inte bara dags för en ny garderob, han har utvecklats otroligt mycket på senaste. Man får liksom påminna sig om att det är flera månader kvar tills han blir 2,5 år.
 
Milo har nu börjat på sin nya avdelning där han är bland de yngsta så han lär ju utvecklas ännu mer under våren. På gott och ont har han gått från den lilla försynta killen till en grabb som vet vad han vill och visar det. Fast han är fortfarande ganska lätt att avleda och få på gott humör igen. Och en bättre och mer omhändertagande storebror åt Lennon får man ju leta efter. Fina Milo!
 
 

8 månader

Lennon har också varit på kontroll men denna gång var det mest längd och vikt som skulle kollas. Dagen till ära hade han fina blåmärken samt ett köttsår på bröstet då jag klämt honom med napphållaren. Som tur var sa Monica att de brukar va ganska blåslagna vid den här åldern. 
 
Han växer så det knakar, mest på bredden konstigt nog då han är väldigt rörlig. 9,6 kg och nästan 71 cm är han nu. Häromdagen gjorde han en ny upptäckt...
 
Dags att stänga grinden snart...

En 5 åring i huset

Nånting hände med Meya när hon fyllde 5 år. Hon blev verkligen så stor och självgående. Idag plockade hon undan på sitt rum, tog på sig kläder och sa att nu skulle hon gå och leka hos en kompis.
 
- Ok, kom hem när du är hungrig bara...
 
Igår hade vi vi en riktig mysdag i Göteborg tillsammans med grannarna Elsa och Marina. Vi tog bussen tidigt, hade med oss frukost och åkte för att se Disney on ice i Scandinavium. Bussen visade sig vara en bra idé då det var väldigt dåligt väglag på morgonen. Showen var riktigt imponerande och både barnen och vi vuxna var så nöjda. Efter lite lunch/fika och snabbshopping tog Meya och jag bussen hem igen medans de andra stannade kvar över natt.
 
Så nöjd över sin Elsa docka
 
Frost var höjdpunkten trots allt
 
Meya har också varit på 5-årskontroll på BVC och förutom läkarkontroll på fredag var det sista gången för henne där. Sen tar skolan över. Hon fick rita, klippa, skriva, göra syntest osv. och allt gick bra även om hon var lite sprallig. Smått nervös för sprutan skulle jag tro men även den gick hur bra som helst. Hon är nu 114 cm och väger 19,5 kg. Medelvikt med en kurva över medel på längden. 

RSS 2.0