Vitsippor

Okej, vi gjorde ett nytt försök till lite vitsippsbilder. Den här gången hade jag fått tips och vi tog med oss mellanmålet till Strömsbergs naturreservat. Det var så vackert och man kan ju inte annat än bli lycklig av alla dessa fina vitsippor. Bättre blir det inte, eller jo om man slänger in några busungar i bilden också. 
 
Vårskrik
 
Han är ju bara fööör skön, tur jag har honom
 
Spanarn
 
Söta Meya
 

Påsk i efterhand

Tänkte lite såhär i efterhand visa lite bilder från påskhelgen.
 
Veckan innan påsk fick barnen klä ut sig på förskolan. Meya var påskkärring och Milo blev en påsktiger.
 
 
På långfredagen var vi hos kusinerna i Vaggeryd och åt supergod buffé. Lite spontant stannade vi till kvällen och tog en härlig promenad tillsammans.
 
Fina Amanda är redan världens bästa barnvakt
 
På påskafton åkte vi till mormor o morfar i Gränna där också mina syskon och barnens övriga kusiner fanns. Så kul att vi alla kunde komma. Hela ligan sov över till påskdagen och då firade vi Sara och Marcus som gifte sig tidigare i år. Tack för att vi fick vara med och fira er dag.
 
 
Olivia och mormor sov över hos oss en natt och följde med till Meyas simskola och badade. De hade så mysigt och massor att prata om. Sötnosar!

2,5 års kontroll

Milo har varit på 2,5 års kontroll hos BVC. Förutom att väga och mäta sig fick han benämna ett antal saker som ko, hund, bil osv. Han skulle måla men det var han inte sugen på då. Kan nog bero på att Meya och Lennon var med och han hade lite svårare att fokusera. 
 
Allt såg bra ut och han följer sina kurvor, medel på längden (92,5 cm) och en kurva under medel på vikten (13,6 kg).
 
Han är framåt men riskmedveten vilket gör att han sällan slår sig. Lite svårstartad i olika situationer och behöver lite push för att komma igång. Han får nog kämpa för att synas bland sina syskon som tar lite mer plats och det försöker vi hjälpa honom med. 
 
Milo pratar i tid och otid och är en väldigt charmig och go kille. Mycket intresserad av grävmaskiner, traktorer och motorcyklar men kommer man för nära är det lite läskigt.
 
Han sover hela nätterna i sin säng och oftast en stund mitt på dagen också. En hjälpsam kille som gärna dukar fram och hjälper till med både det ena och det andra. Också mycket intresserad av att lära sig hur saker och ting fungerar. Kan det vara familjens händiga medlem? Man kan ju hoppas.
 
Söt o go i alla fall och bjuder oss på många skratt varje dag.

Värme

Veckan har ju bjudit på ett helt fantastiskt väder och vi har verkligen varit ute mycket och njutit. 
 
I måndags åkte vi till Tabergstoppen för att ta lite vitsippsbilder och äta glass. Det fanns tyvärr inte så mycket vitsippor där uppe, desto mer på vägen dit. Men det blev några fina bilder på barnen i alla fall och god glass.
 
 
Vi har också haft fika på lekplatsen vid flera tillfällen och i torsdags var vi på Tabergs marknad. Både Meya och Milo red ponnyridning, lyssnade på underhållning från scenen, köpte fika och klubbor.

Meya-aktiviteter

Meya har nu gått en termin på simlekskolan och hon har tyckt att det har varit så roligt. De har lärt sig mycket såsom att simma med benen, hur man tar armtag, flyta på rygg, livräddning, klädsim mm. Dessutom har hon lärt sig att dyka men jag vet inte om det är genom simskolan eller på eget bevåg. 
 
Två märken har hon tagit: livbojen blå och doppingen. Vi får se om det blir fortsättning till hösten eller om hon kanske lär sig att simma i sommar. Vi kommer ju ha mycket tid att öva i Spanien.
 
Hon har även lärt sig cykla nu och eftersom det varit på G ganska länge är hon väldigt säker när hon tar sig fram. Vilken frihet att kunna cykla med kompisarna runt området.
 
En annan kul aktivitet vi gjorde förra helgen var att rida. Meya fick rida ut i skogen på den största hästen precis som hon önskat. 
 
Meya har också blivit ganska pysslig vilket hon aldrig varit tidigare. Hon ritar, klipper, klistrar ansiktsmasker, drakar osv. Den här ugglan i lego slängde hon ihop på 5 minuter innan frukost. Fin tycker jag.
 
I torsdags var det uppvisning på gymnastiken. Meya hade väldigt mycket energi och gjorde lite piruetter då och då mellan kullerbyttor, ringar och klättring. 

RSS 2.0