Fix

Det har varit ett riktigt fixarväder i dagarna så vi har faktiskt fått en hel del gjort här hemma. Vi har varvat hemma arbete med att äta lunch ute eller bara grilla gott. Man måste ju få lön för mödan.

Härom kvällen tapetserade vi om i hallen. Vi hade en jättefin tapet innan men den passade liksom inte in längre till resten av inredningen så det fick bli en ny.

Före:


Efter:


Vi har nästan målat färdigt hela carporten också och idag satte jag upp  
min kryddhylla utanför förrådet.

Meyas träd har också bytts ut för det hade tyvärr dött under den kalla vintern. Vi fick i alla fall ett nytt från handelsträdgården.

Det är gott med semester!

Minigolf

Tur att det är fler som är hemma i sommar så att man kan umgås och ha trevligt trots det opålitliga vädret.

Igår hade vi ändå ganska tur eller bra timing kan man kanske kalla det. Vi träffade Lova, Sofia och Martin på Tabergs topp för en minigolf tävling. De har en jättefin bana som faktiskt ser svårare ut än den är. Solen sken fram till sista slaget och när vi gick mot bilarna kom regnet.


Hemma blev det grillning som fick avnjutas inomhus. När det var dags för desserten kunde vi däremot flytta ut och tjejerna kunde busa lite (läs: springa iväg så vi inte såg dem). Efter desserten kom ännu en skur.

Kvällen avslutades med vällingmys i pappornas knän.

Familjedagar

Vi har fått några härliga dagar med hela min familj vilket inte händer så ofta eftersom vi är lite utspridda geografiskt.

Vi började med en heldag i Gränna i måndags med supergod mat (älggryta är ju inte dumt), kubb, pilkastning, vinbärsplockning mm. Barnen hade massor av saker att leka med och jag lyckades få med mig en gammal kista hem som jag ska måla.



Meya och Olivia bjöd gammelfarmor på fika i lekstugan


Och provkörde rullatorn




Igår var vi allihop hos oss och Kristoffer grillade supergoda hamburgare till lunch


Sen gick några av oss upp till Tabergstoppen med tjejerna sovandes i vagnarna. Övriga kom efter i bil så vi liftade hem.




På väg hem stannade vi till vid Mormor Magdas glass i Taberg. Många roliga glassorter och mysig inredning men det blev bara en titt denna gång. Efterrätten väntade på oss där hemma.

Fullt ös

Det är fullt ös på semestern så det finns knappt tid att slå sig ner vid datorn, me like.

Jag får helt enkelt summera veckan:

Efter Öland var det dags för grann 3-rätters. Vi är helt enkelt tre grannhus som står för en rätt var som vi avnjuter tillsammans. Vi var 6 vuxna och 4 barn och vi började med förrätt och fördrink hos grannen mittemot. De bjöd på supergod räktoast med sweet chili och lime smak. Deras barn är 4 och 6 år så vi hade fullt upp att eliminera alla otillåtna leksaker typ kritor, pärlor och annat kul. Efter ett tag flyttade vi över till vår närmsta granne och åt huvudrätt i form av lax och scampi spett med potatis och en supergod avocado/romsås. Barnen dansade och hade hur kul som helst.

När det var dags för huvudrätt fick Meya gå och lägga sig och hon somnade på studs. Vi bjöd på brownie med rabarber semifreddo, dessertvin och kaffe. Middagen höll på från 16.30-23.00 men vi satt kvar och pratade till 02.00. Hur trevligt som helst så det blir nog fler gånger.

Morgonen därpå skulle jag och Meya på tjejfika hos några i föräldragruppen. Därefter fick vi middagsgäster då våra kära vänner Hanna, Jens, Victor och Vilma äntligen fick en inbjudan ifrån oss.

På söndagkvällen var det dags att utnyttja Kristoffers present som jag nämnde tidigare. Han fick två biljetter till Allsång i Gränna där bl.a. Eldkvarn och Patrik Isaksson skulle medverka. Meya skulle vara hos mina föräldrar. Kvällen började med regn och blåst så vi hade nästan tappat lusten helt. Väl på plats sprack det upp och blev en helt underbar sommarkväll, soligt och helt vindstilla. Publikrekord var det också dagen till ära med 2300 besökare. Kan verkligen rekommenderas men köp i så fall biljetter i förväg på Ticnet för då slipper man stå i den låååånga kön.

Kanske någon som vill med på söndag förresten? Då kommer Orup!

Mycket snack!!!

Munnen går i ett på Meya och man förstår en hel del av vad hon säger.

Fika, bulle, glass, mjölk, banan, äpple, mormor, morfar, farmor, farfar, bada, vatten, docka, kaffe, potatis, macka, katt, hund, häst, färdig, tack, mer och mycket mycket mer.

Hon kan också räkna till fyra fast tre försvinner då och då. Helt fascinerad har hon blivit av Pippi Långstrump och så fort hon ser en bild skriker hon Pippiiii. I Kalmar fick hon en egen Pippi docka, gissa om hon blev glad.

Hon älskar att prata med "Talking Tom" som är en app med en katt som härmar allt man säger. Hon får till skyhöga toner så det låter som att högtalaren ska sprängas (bild från Google).

Det finns för övrigt massor av bra appar för barn med bilder och läten från djur t.ex. Bra under bilresan...

Öland

Måndagen började med att jag och Meya gick upp för att sjunga och flagga för Kristoffer som fyllde år. Han fick en present som vi ska avnjuta på söndag kväll.

Vi hann inte fira så länge för klockan åtta dök Meyas mormor och morfar upp med husvagnen och det bar iväg till Öland och Köpingsvik.

Sån här god tårta bjöds det på i husvagnen



På väg till Öland var det mulet och regnigt men det sprack sen upp och vi fick en härlig kväll.

Vi tog en promenad längs vattnet och ut på bryggan och stötte på den här gubben, vem kan motstå att pussa honom?




Lekparker fanns det gott om på Öland. Det gillas både av Meya, pappa och mormor


Badet var nog det bästa av allt



I Borgholm åkte vi karusell, åt glass, shoppade och så fick Meya en MC ballong


Hon blev också erbjuden att köra rullator men vågade inte, det fick bli vagnen istället


Inget gott som inte har något ont med sig. Meya trillade ur vagnen och slog huvudet i grusvägen...


Tack för en superhärlig husvagnssemester. Vi längtar redan till nästa sommar!


Måla

Äntligen har vi kommit igång och idag har vi målat en hel del på carporten som blir svartare och svartare. Inte det roligaste man kan pyssla med en sån här fin dag men det måste göras. Man får ju vara ute i alla fall.

Igår var vi även på kombinerat 1 och 3 års kalas hos Vilma och Victor. Det var jättefint väder så vi kunde sitta ute hela tiden. Meya nallade friskt från kakfatet som vi tillslut fick ställa undan.



På kvällen blev vi bjudna på grillat hos familjen Mård som precis flyttat till sitt nya hus. Neo har också fyllt 3 år så vi passade på att fira honom lite också. Så gott och trevligt. Meya somnade så snällt i ett av rummen och vaknade lika snällt när det var dags att åka hem.

I morgon börjar semestern på riktigt eftersom även Kristoffer har gått på nu.

Farmor


Vi har haft besök av farmor, kusiner och faster/farbror. I tisdags strosade vi på A6 och farmor shoppade loss på rean. Vi hittade lite hyllor och annat på IKEA. På eftermiddagen sprack det upp och blev superfint väder. Då kom även Micke, Katarina och barnen och vi grillade gott (det gick bättre med grillen den här gången=ingen engångsgrill).

Igår åkte vi till mormor och morfar och fikade och lekte i lekstugan. Dom har hur mycket roliga leksaker som helst och en del av dem har ett antal år på nacken och är alltså inlekta.




Idag har vi storstädat hela huset och jag lyckades spilla ut allt skurvatten när jag nästan var klar. Funderar starkt på städhjälp faktiskt. Meya har också "hjälpt till" och dessutom sjungit fint. Är alla barn lika busiga eller har vi haft extra tur ;)

I eftermiddag kommer mormor, morfar och deras granne på lite mat. De ska spana in Tabergsgruvan också. Själv har jag fortfarande inte varit där.

Göteborg

Ännu en helg outside Taberg och vi har haft det supermysigt hos Sara och Marcus i Göteborg. Syftet var från början konserten the big 4 som Kristoffer och några vänner skulle gå på. Inte så troligt att de skulle få åka själva, jag och Meya hängde självklart på. Fast konserten såg vi på tv istället.

Lördagen bjöd på finfint väder och jag insåg snabbt att jag hade lite för varma kläder dagen till ära. Det fick helt enkelt bli shopping och ombyte i närmsta provhytt. Hittade en klänning på rea hos Twist & Tango. Meya fyndade loss i Villervalla butiken.

Efter lite shopping på Haga tog vi lunch i samma område. Det är ju så mysigt där och Meya hittade massor av kompisar i form av barn, hundar och fåglar.


Efter en dag på stan fick Meya rasta sig lite på bakgården. Den är hur mysig som helst med lekplats, fågelbad, grillplats och massor av finfina blommor. Vi åt isglass för att svalka oss lite, det går nog gissa på vilken av bilderna...


Jag älskar Meyas kläder från PompDeLux och det är många som frågar vart de kommer ifrån. De är hur fina som helst, bra kvalitet, bra pris och supersköna (tror jag). Jag kommer förmodligen ha ett home party i höst så säg bara till om du är sugen på att komma.

Jag återkommer när det är bestämt.


Andra höjdpunkter var att lukta och smaka på blommorna, sitta på mini-motorcykeln, trycka på knapparna och hoppa i hissen.


Sara är en riktig favorit, hon får inte försvinna ur sikte om Meya får bestämma. Inte ens för toalettbesök.

Världens bästa moster/fadder.




Man blir trött av allt bus


På kvällen lagade vi god mat, kyckling med röd curry sås och ris. Gott vin och sallad därtill följt av tjejfilm och godis. En superkväll.

Söndagen spenderade vi delvis i Slottsskogen vilket verkligen kan rekommenderas. Stor, härlig park som erbjuder massor av aktiviteter för barn.





Vi hade med oss en engångsgrill som var helt omöjlig att få fyr på. Tillslut la vi på allt brännbart vi kunde hitta men inget hjälpte. Helt värdelöst. Resultatet blev mat på Burger King.


Vi var även på Freeport outlet i Kungsbacka och shoppade lite. Där hittade vi en hel del presenter, lite underkläder och ett par jeans.

Meya fick åka bilen och var så stolt.




Lite av shoppingen som inte är presenter ser ni här:


Tack Sara och Marcus för en så mysig helg. Längtar tills vi ses igen.

RSS 2.0