Vårbilder

Påskafton och i vanlig ordning fint väder. Vi tog en liten tur till Stadsparken för att ta några bilder bland vitsipporna. Förutom att det var mer träsk än en vitsippsäng var barnen inte helt samarbetsvilliga att vara med på bild men några blev det i alla fall.
 
 

Utvecklingssamtal för Milo

Nu har vi även haft utvecklingssamtal för Milo. Det går superbra för honom och han är väldigt glad, nyfiken och omtyckt bland de andra barnen. Han går ju inte så många timmar så alla blir så glada när han kommer och de pratar tydligen mycket om honom när han inte är där.
 
Milo älskar att åka rutschkana, måla och leka med bilar. Finmotoriken är och har alltid varit bra så han sitter gärna och pillar med småsaker och undersöker hur saker och ting fungerar.
 
De är ute väldigt mycket, både på promenader men också i skogen. Han är väldigt trygg och sticker gärna iväg på egna små äventyr. Så fort han får chansen drar han iväg till stora avdelningen. Milo har börjat prata mer och mer och är verkligen en riktig charmör just nu. En liten härmapa men det är ju så man lär sig. Han älskar att kramas och det går likabra med vem som helst.
 
Milo och Oliwer är visst två riktiga bundisar
 
Hemma trummas det för fullt just nu...
 

Utvecklingssamtal för Meya

Igår var det dags för utvecklingssamtal för Meya. Det var så roligt att få höra lite mer om hur det fungerar och hur hon är på förskolan. Blåbären jobbar väldigt mycket med att barnen ska känna sig trygga i grupp och våga prata och göra saker inför gruppen. Väldigt bra träning inför skola och jobb i framtiden. De lyssnar även mycket på vad barnen vill göra och varje vecka sker omröstning om något så inflytande har de minsann. 
 
Meya pratar gärna och hänger med på de aktiviteter som erbjuds. Hon är nyfiken och lär sig snabbt. Och en språkbegåvning, hon kan räkna till 10 på fyra språk: svenska, engelska, spanska och arabiska. Hon gillar även experiment och att baka. Hon är en väldigt snäll och omtänksam kompis och leker med många olika barn.
 
Vi är otroligt nöjda med förskolan och pedagogerna. Trots många barn har de stenkoll på vad som händer runtomkring och blir det minsta tjafs eller att någon blir ledsen tar de tag i det direkt och informerar alla inblandade. De hittar även på mycket olika aktiviteter som maskeraddag, spa-aktiviteter, bio med popcorn, baka bröd, tar med grillen och tillbringar heldagar i skogen mm. Imponerande och då vill de ändå bli bättre på utomhuspedagogiken. De läser minst en gång varje dag och är ute minst en gång varje dag. Hemlagad mat inklusive frukostmüsli och bröd. En riktig toppenplats för vår lilla tjej.
 
Meya är tydligen väldigt bra på fotmassage, bra att lägga på minnet

18 månader

Milo har hunnit bli 1 1/2 år och stora killen. Han pratar mer och mer och hittar på mer och mer bus.
 
Förra veckan var vi på 18 månaders kontroll på BVC och allt såg bra ut. Han är nu 83,8 cm lång och väger 11,09 kg. Ingen tungviktare direkt men han följer sina kurvor i alla fall. Det var även dags för spruta, vaccin mot mässling, röda hund och påssjuka. Denna gång fick han sprutan i armen och han satt helt stilla och gav inte ett ljud ifrån sig. Värre blev det efteråt...
 
Natten mellan lördag och söndag blev han febrig och hela helgen har han haft nästan 40 graders feber. I vanlig ordning kräks han också av febern vilket gör att det är omöjligt att få i honom något. Glass, saft och allt gott man kan tänka sig ratas. Efter några dygn utan mat och lite för lite vatten fick han vätskeersättning. Detta gjorde att han fick lite tillfällig energi och då gjordes direkt några försök till lek och hopp. Svagheten och yrseln tog vid och stackarn blev helt förstörd av att inte orka leka som vanligt. Efter att ha läst lite om symptomen förstod vi även att han hade ledvärk. Det var några riktigt jobbiga dagar men nu är det äntligen på bättringsvägen igen. Aptiten börjar så sakta komma tillbaka men det gäller för den lilla magen att hänga med också. Det kommer att dröja innan orken är tillbaka.
 
Den här coolingen drog iväg alldeles på egen hand första gången han provade mormor och morfars 4-hjuling.

Kusinbus

Jodå vi lever i allra högsta grad. Försöket att rycka upp oss här på bloggen gick väl sådär men får väl skylla på en obeskrivlig trötthet pga. dåliga järnvärden. Efter en tid med järntillskott är jag nästan människa igen :)
 
Meya och kusin Olivia har fått några mysiga dagar tillsammans. De leker otroligt bra ihop och har samma humor. Vi passade på att sova två nätter hos mormor och morfar när hon var där och tjejerna både sov, åt och lekte tillsammans hela dagarna. Lekstugan är ju omåttligt populär hos tjejerna så där spenderades en och annan timme.
 
Kaxiga tjejer vid frukostbordet
 
 Provar de 30 år gamla Volvo BM overallerna
 
Fruktstund och kinddekoration
 
 Besök på polkagrisfabriken
 
Tack för några mysiga dagar tillsammans. För en gångs skull hade vi även tur med vädret så det slank även ner en glass i Gränna hamn. 
 
På måndagen hämtade mormor och Olivia Meya på dagis. De fick en rundvandring och Meya berättade vad de brukade göra i de olika rummen. På eftermiddagen blev det mer lek och denna gången hemma hos oss. 

RSS 2.0