Bakmaraton

Helgen började redan i fredags då jag och Meya träffade våra vänner Sofia och Lova inne i stan. Vi började med en långpromenad och åt därefter en välförtjänt lunch på ett nytt mysigt ställe på tändsticksområdet, Matvarufabriken. MYCKET MYCKET BARNVÄNLIGT! Meya och Lova fick sin mat värmd och serverad i en skål på ett superfint fat. Och vi köpte inte ens maten där. Dessutom diskade de ur burkarna så de var rena och fina när vi fick tillbaka dem. Har aldrig varit med om något liknande.

Vi åt också gott i form av grillad surdegssmörgås och stenugnsbakad pizza. Efter maten fick tjejerna leka av sig lite i lekrummet. Där fanns massor av fina böcker och andra leksaker och det gick att stänga dörren så man slapp störa övriga gäster också.




Efter lunchen spanade vi in nya Sesamgallerian. Vi var inte jätteimponerade över de nya butikerna (besvikna över att Zara aldrig öppnade som det var tal om) men det är ju några till som ska öppna innan den är komplett. Kul att det äntligen blivit en galleria i alla fall.

På eftermiddagen träffade vi våra andra vänner Hanna och Mikaela och det blev en tur till Eko och A6. På Eko träffade vi även på morfar och sen kom Kristoffer och hämtade Meya så A6 gjorde jag helt själv tillsammans med mina vänner. Kändes konstigt att inte ha med Meya så det tyder väl på att det var en välförtjänt tur utan barn.

Lördagen blev tyvärr inte lika rolig för Meya fick feber. Vi hade en hel del planer både på dagen och kvällen men det fick ställas in. Man börjar bli van nu och tar inte lika hårt på det, mest synd var det ju om Meya som inte mådde riktigt bra. Läste i alla fall i tidningen att februari är den månad då barn är som mest sjuka så nu kan det väl bara bli bättre.

Någon som kan ha många tofsar är ju vår kissemisse Neo. Idag badade och fönade vi honom så nu är han så fin så. Det går faktiskt väldigt bra och han vet att det är skönt efterår och då visar han gärna upp sin nytvättade päls. Han gillar verkligen nya soffan och igår hade han en riktigt skön sittstil men det var svårt att fånga på bild. I gamla soffan låg han aldrig.

I övrigt har jag haft bakmaraton i helgen. Det blev drömmar, mandelbiscotti, kärleksmums, after eight muffins och snart funderar jag på att dra igång ett vanlijbullebak.

Någon som är fikasugen i veckan kanske?

På håret



Ja nu går det faktiskt att samla ihop några stackars hårstrån till en tofs. Gissa om mamma är glad :) Tänk när vi kan göra inbakade flätor och locka håret...

Denna veckan har varit helt underbar och egentligen bara för att allt har fungerat som det ska. Meya har varit på toppenhumör och det har gått jättebra på förskolan.

Idag firar jag och Kristoffer 7 år tillsammans och Neo the cat fyller 3 år. Eller jag så mycket firande blir det kanske inte såhär dagen före löning men det tar vi igen i helgen istället.

Spring

Det närmsta våren vi kan komma är väl den här underbara tulpanbuketten som vi fick av våra helggäster Rikard och Josephine. De kom lagom till fikat i lördags och sen tog vi en tur till city för lite shopping och sightseeing. På kvällen blev det 3-rätters (kräftsoppa/ vitlöksmarinerad kyckling med klyftpotatis, morötter och purjolök samt kall sås/ jordgubbs semifreddo) och Melodifestivalen. Väldigt trevligt tyckte även Meya som knappt sov en blund på hela dagen, man kan ju missa något.

I söndags var vi på IKEA och motionerade Meya. Hon älskar IKEA och springer runt som en duracellkanin och man kan inte förstå att det är en månad sen hon började gå utan stöd. Det är ett minne blott om man säger så.

Vårrustad Meya


Mössan kommer från Simsalabim och på den är en återvunnen knapp. Den kan alltså ha varit med om allt möjligt spännande i sitt förra liv. Jeansjackan är från Lindex.

Diet

Meya går på diet men naturligtvis inte för att gå ner i vikt utan för att få ordning på magen. Hon har ju haft maginfluensa två gånger på kort tid och magen har sedan dess till och från varit lite orolig. Nu har hon ätit soppa i olika former hela veckan och mjölkprodukter har vi skippat helt. Det tog en dag sen var HON tillbaka. Alltså den där charmiga, skämtsamma, kramgoa tjejen som vi är så vana vid. Stackarn har ju haft ont i magen och då är det inte så konstigt att det blir lite gnälligt emellanåt. Tänk vad lite diet kan göra.

Idag hämtade vi mormor på jobbet och åkte på en shoppingtur. Det blev lite tyger och garn inhandlat och även en tur till IKEA. Man kan säga att vagnen har fått ett annat användningsområde nu nämligen att lägga kassar och ytterkläder på. Meya SPRANG runt överallt och hade hur kul som helst. Men efter ett tag var vagnen bra igen för hon blev rejält trött. Shoppingen på IKEA var ganska ogjord för jag glömde hela kassen i en annan butik. Får väl skylla på Meya som busade (skönt att jag har någon att skylla på). I alla fall upptäckte jag det när vi kom hem så jag får hämta den i morgon.

Är väldigt sugen på den här från Hemnes till vår hall. Hade varit perfekt med lite korgar att ha vantar och mössor i.


(Bild från IKEA)

Vi skickar en liten extra hälsning till morfar som åkt på den hemska m-sjukan. Krya på dig!


Ut i friska luften

Vi behövde verkligen komma ut lite efter sjukdom och dåligt väder så igår tog vi tag i saken och begav oss iväg en sväng. Först blev det ett stopp på Ekhagen dit våra vänner precis flyttat till hus. Jättefint och speciellt trädgården som var lite mysigt lummig, kan tänka mig att det blir så vackert framåt våren/sommaren.

Efteråt åkte vi till stadsparken och Meya fick åka pulka, rutschkana, gunga, titta på änderna och försöka gå i snön. Vi hade köpt med en engångsgrill och skulle grilla korv men givetvis la tändaren av och då hade jag ändå testat den precis innan vi åkte. Vi fick några tändstickor och fick fyr på grillen men den slocknade lika snabbt igen. Då fick vi snylta lite på någon annans glöd men det rök mest och korvarna blev lite halvljumna. Ingen gourmetlunch alltså men väldigt mysigt, Meya åt i alla fall med god aptit eller så skulle hon bara vara snäll.




På kvällen var jag ute med tjejerna, vi åt och drack gott på Studion. Meya, Kristoffer, Alice och Henrik hade Melodifestivalkväll hemma hos oss.

Uppsägning

Är det någon som vet hur man säger upp prenumerationen av snö och magsjuka? I så fall vill jag gärna veta. Snö är inte alls fel men just nu är man lite trött på den. Välkommen tillbaka nästa vinter säger jag bara. Magsjukan är däremot INTE välkommen nästa vinter heller. Vi har ju haft den två gånger i år så nu borde vi slippa på ett tag eller funkar det inte så?

Vi är i alla fall jätte tacksamma för alla fina kläder som Meya fått ärva från Olivia. Det var som rena shoppingturen fast hemma häromdagen när vi fick två stora kassar att gå igenom. Meya hade jättekul och skulle prova allt på huvudet.

Tack snälla ni!


Meya och Neo börjar bli riktigt bra lekkamrater nu och hon har äntligen lärt sig att klappa fint. Här busar dom i lektältet.


Vi är inte så bittra som man kan tro över snön och har inte gett upp hoppet över att våren snart kommer. Just nu övar Meya på att gå med skor, det är ju lättare att börja inomhus på jämnt underlag. Hon är ju måttligt stolt över sina skor också. Över sitt namn också tror jag eller så är hon bara väldigt ego för hon säger Meya hela tiden. Meya hit och Meya dit...


I eftermiddag kommer kompisen Nicolina och hennes mamma Christine på besök. Igår hade vi Johanna, Tyra och Hedvig här. Kul med lite sällskap tycker vi.

It is here...


Många planer blev inga planer

Helgen hade så mycket att erbjuda men det blev nästan ingenting alls av det tillslut.

30 års middag, 1 års kalas, 2 års kalas i Sthlm, fika hos nyinflyttade vänner, middag hos kusiner i Vaggeryd... Det enda som blev av var 30 års middagen men den var väldigt trevlig i alla fall.

Lördag morgon skulle vi åka till min bror och hans familj för att fira Olivia som fyllt två år. Morgonen började med att Meya inte var som hon brukade. Hon ville inte ha frukost men tillslut fick jag i henne lite gröt i alla fall. När tandborsten visade sig knep hon ihop läpparna så det var omöjligt att komma in med den. Eftersom hon väcktes ganska tidigt och sattes mer eller mindre direkt vid matbordet var det kanske inte så konstigt. I alla fall åkte vi iväg men innan vi kommit till Gränna kräktes hon så det var bara att vända hem igen, suck.

Som ni förstår var det inte så många andra som ville träffa oss heller så vi tog tag i lite surdegor här hemma istället. Vi byggde ju in värmepannan och elcentralen i tvättstugan ganska sent så den väggen har aldrig blivit tapetserad, men nu så...

Målade även klart en hylla som Kristoffers pappa gjort för längesen. Den blev så mycket finare i vitt.

På kvällen tittade vi på Melodifestivalen och eldade i kaminen så vi hade det ganska mysigt ändå. Meya ville inte missa detta utan vaknade och ville komma ner en stund. Nu har hon lärt sig att resa sig utan att hålla i något så det övade hon flitigt på. Applåderna från publiken i Melodifestivalen trodde hon var ägnade åt henne, bra självförtroende hos den där tjejen!

Söndagen slutade tyvärr mindre bra då kräksjukan slog till igen. Det betyder att även planerna för dagen går åt skogen. Vi skulle ha grannfika, fyra grannar med barn men det får bli en annan gång.

Vi har något att se fram emot i alla fall. Efter lunch kommer nya soffan, jippie!

Ännu ett tips!

Måste bara tipsa om en grej till nämligen Buzzador. Som medlem får du anmäla ditt intresse till de olika kampanjerna som presenteras via mail. Det går ut på att du får testa olika produkter och tycka till helt enkelt. Du får ett antal gratisprodukter hemskickat på posten som du får utvärdera. Du samlar även poäng bland annat via att rekrytera nya medlemmar och får då presentkort som gäller på många inköpsställen.

Igår fick jag hem ett paket innehållande 10 Santa Maria Fish Taco Spice Mix tillsammans med lite receptförslag. Såhär god såg vår alternativa tacos med lax ut igår och den smakade väldigt gott också. Idag blir det fiskgratäng med Santa Maria Fish Taco Spice Mix!

Det handlar inte alltid om matprodukter utan även hudvård, barnartiklar och annat. Alltså sånt som man ändå behöver och gratis är ju alltid gott.

För att bli medlem gå in här http://www.buzzador.com/index.php/sv/?refstr=riel


Superfredag

Idag är det superfredag. Det känns verkligen härligt att ha en ledig dag från jobb och förskola, man hinner ju med så mycket.

Förutom att umgås all day long med Meya så pysslar jag med både det ena och det andra:
- Baka bröd
- Göra müsli
- Baka muffins med after eight
- Packa inför en helg i Sthlm
- Tvätta

Fick ett roligt samtal tidigare idag också. På måndag efter lunch kommer vår nya soffa, jippie. Ska bli jättekul att äntligen få se hur den ser ut. Nu återstår bara problemet att skyffla upp vår gamla soffa på ovanvåningen...

Snart är det även dags att ta tag i sitt yttre för ikväll bär det av på 30 årsmiddag. Ska bli så kul med en riktig tjejkväll, god mat, vin och mycket skitsnack.

So long!

Tips!

Dagens tips är att bli medlem på Camprade. Medlemskapet kostar ingenting och de har varje dag olika kampanjer till superbra priser. Alla möjliga varumärken och typer av produkter så det finns något för alla.

Genom att bjuda in nya vänner har du chans att få 99 kr att handla för varje gång en medlem som du tipsat genomför sitt första köp. Inte dumt va?

Så om du bestämmer dig för detta får du gärna använda min länk helt enkelt.


RSS 2.0