Fredagsmys

Ikväll hade Meya sällskap vid vällingmyset. Inte dumt!


Testing testing

Ikväll testar jag att blogga direkt från mobilen. Verkar smidigt så var beredda på att det kanske blir fler inlägg framöver.

Jag kan meddela att Meya fortfarande sover som en prinsessa i sin säng. Hon e grym på att sova. Igår fick de väcka henne på förskolan för att hon inte skulle missa mellanmålet. Då hade hon sovit 2 timmar och 20 minuter.

I tisdags var vi på föräldramöte och fick se film på våra små, det var riktigt kul. Man kan konstatera att hon har det bra på dagarna!


Premiär

Idag blev det en tur till IKEA efter jobbet för att handla madrass, täcke, kudde och lakan till Meyas nya säng. Ja helt ny är den ju faktiskt inte för Meyas farfar gjorde den till sin yngsta dotter för över 15 år sedan. Jag har slipat och målat den i helgen så ikväll blev det premiärsovning i sängen för stora tjejen.

Vi sa som vanligt natti natti och gick ut och stängde dörren och än så länge är det tyst. Ska bli spännande att se om hon kan sova hela natten. Hon är sååå duktig verkligen och tyckte att det var väldigt spännande att bädda i ordning så hon somnade nog gott.


Ännu mer stora tjejen

Jag vet att jag sagt det förr och att Meya såklart kommer fortsätta att bli större och större ett bra tag till men jag kan inte låta bli att förvånas över hur fort det går. Man hänger liksom inte med i svängarna.

Den här stora tjejen var med på ICA Maxi igår, såklart stolt över att få åka bilen. Vi skulle egentligen hälsat på Meyas kompis Alice och hennes föräldrar igår kväll men det blev inställt i sista stund pga. sjukdom, stackarna. Det blev en lugn hemmakväll istället med libanesisk hämtmat, inte fel.

Just nu håller jag på med ett hemmaprojekt som om något visar hur stor vår tjej blivit, återkommer om detta.

Snart blir det en tur till en annan kompis till Meya, nämligen Lova och hennes familj. Det ska bli jättekul att träffa dem igen.

Promenad

Idag blev det en härlig höstpromenad efter jobbet, äntligen lite sol. Hur skönt som helst.



Ibland undrar man ju vem som egentligen kollar på Keno, här har ni svaret... Det är Meyas favoritprogram på TV och hon måste t.om. avbryta middagen om den råkar vara under Keno sändningen. Boj säger hon och pekar.

I veckan har jag jobbat på Elmia mässan eftersom vi hade en monter där under Fastighetsmässan. I onsdags blev det en föräldradag då de hade stängt för planering på förskolan. Då passade jag på att bjuda hem lite mammalediga vänner på fika, like old times. Det känns redan avlägset faktiskt, man har verkligen kommit in i att jobba heltid nu. Men visst längtar man tillbaka, speciellt såna här fina dagar när man bara vill vara ute.

Fel person på fel plats

En sån här fin Paradisbuske fick följa med hem idag från Höglunds blommor. Den är såklart inte såhär stor och fin än men den kommer nog växa till sig fint och förhoppningsvis blomma lite nästa sommar.

Visst är den fin!

(Bilden kommer från alltomtradgard.se)

Vi var också en tur på IKEA och Meya testade nog varenda stol och säng så det tog en stund att gå igenom varuhuset. Men kul hade hon i alla fall och det är ju huvudsaken. Hon hittade en rolig skärm där man kunde färglägga olika figurer. På sig har hon favorit fleecen från POMPdeLUX, hon bara älskar att gosa med den.

Meya träffade sin förskolelärare på IKEA och visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen. Det var verkligen fel person på fel plats. Mycket konstigt att se henne där.

Trippen till badhuset igår var en riktig hit. Meya hade hur kul som helst och gillade att stå vid kanten när vågorna drog igång. Vattenrutschkanan gillade hon också. Hon hade nog kunnat åka den största, totalt orädd... Det blir garanterat fler gånger men man får inte planera in så mycket mer den dagen för det tar på krafterna att bada. Vi fick väcka Meya efter att hon sovit över 2,5 timme. På kvällen var hon hur mysig som helst och ville inte gå och lägga sig. Vi tittade på Nalle Puh och sjöng från sånghäftet hon fått med sig hem från förskolan innehållande de sånger som de sjunger om dagarna. Hon är riktigt duktig på texter och rörelser nu.

Högklackat

Meya älskar att gå runt i högklackat, här har hon matchat med en mössa till också. Snyggt!

Skönt med en hemmahelg, det har man saknat lite. Idag blir det Rosenlundsbadet för hela familjen. Sen får vi se vad helgen har att erbjuda. Lite trädgårdsarbete kanske?

Fredagsnjut

Vi har inte fått några egna plommon än men vi passar på att njuta av mormor och morfars så länge. Idag var vi ute en lång stund efter förskolan innan det var dags för lite mat. Så underbart att värmen håller i sig ett tag till även att det är höst.

Däremot kan vi plocka smultron och björnbär i trädgården. Det mognar några stycken då och då och Meya älskar att plocka och äta dem.

Vi önskar alla en riktigt skön helg!

Ny garderob

Meya fick idag en ny garderob, ja nytt innehåll i alla fall för idag kom klädleveransen från barnklädespartyt.

Den här fina kassen följde med och den går precis i samma färg som många av kläderna. Suuuuuperfina! Ni kan ju gissa vem som ville vara med och packa upp.

Hoppas alla på POMPdeLUX partyt också blev nöjda med sina kläder.


Barn & föräldrafritt

I helgen har vi delat på oss. Meya har sovit två nätter hos mormor och morfar och det har verkligen varit ovant, mest för mig och Kristoffer tror jag. Man kör liksom på som vanligt, ställer frukosten på lagom avstånd från Meyas plats och på morgonen ligger man och väntar på ljudet från hennes rum. Tyst och tomt kan det sammanfattas men också välbehövligt.

I fredags var jag på kick off med jobbet och upptäckte då min nya talang, långbåge skytte. Jag sköt minsann ner både ett vildsvin och en hjort. När man skjuter långbåge siktar man inte utan kör på känsla, passade mig som handen i handsken.

Lördag förmiddag åkte trädgårdsmöblerna in och vi röjde i förrådet, slängde skräp och pysslade här hemma. På eftermiddagen var det ju MeandI party hos min vän Hanna. Det var som vanligt inte svårt att hitta något fint till Meya. På kvällen var det dejt för hela slanten. 2-rätters på 8 glas och bio. Vi såg Jägarna 2 och den var riktigt bra men läskig. Jag hoppade högt många gånger. Dagen har ägnats åt brödbak och en sväng på A6 innan det var dags att hämta älsklingen. Det var minsann inte så dumt att få hem henne igen.

Meya har haft fullt upp. Kräftskiva på fredagen och 90 års kalas på lördagen. Hon har åkt traktor och gräsklippare och fikat I SÄNGEN! Sen har hon såklart busat med mormor och morfar en hel del. Tusen tack för en underbar helg.






Kista

Nu är min gamla kista i princip klar. Eventuellt ska jag måla ett sigill på framisdan också men vi får se. Den ska fyllas med Meyas leksaker och för att få den lite fräschare satte jag ett tyg på insidan.


Idag är det för övrigt en lite konstig start på dagen. Meya har sovit över hos mormor och morfar så det är väldigt tyst och lugnt här. Skönt men man saknar verkligen busMeya. Kristoffer är iväg och köper frallor så snart vankas frukost.

Lite senare blir det MeandI party för min del med fika och tjejsnack.

Saknad?

Har ni saknat oss? Jag har saknat mina goingar därhemma för det har varit mycket på sistone...

Förra veckan var jag i Frankrike på jobbmöte onsdag till torsdag men jag kom inte hem förrän halv två natten till torsdagen. På fredagen var det bara att packa om väskan för en helg i Göteborg hos min syster. En superhärlig helg med rena rama sommarvädret. Bio, shopping, fika, långpromenader och massa skvaller.

På måndagen hade vi kick off med jobbet och Meya sov gott när jag kom hem. På fredag är det ännu en kick off och Meya ska sova hos mormor och morfar. Ni kan ju fatta att jag saknar dom...

Men man är ju otroligt lyckligt lottad speciellt med tanke på Stefan Liv som omkom i en flygolycka idag. Hans tjej och två söner får lära sig att leva med saknaden. Många tankar går till dem.

RSS 2.0