Lättövertalade

Igår spenderade vi dagen med min bror Tobbe, Jenny, Olivia och min mamma. Efter lite rea-shopping på stan åkte vi hem till oss för att äta lite god middag. När det började lukta mat kom även min pappa och Stoffe;)

Tobbe, Jenny och Olivia har precis bokat resa till Barcelona, ett av mina drömresmål. De tyckte att vi skulle haka på och vi var inte svårövertalade. Eller kanske är det dom som är bra på att övertala för de har fått med mamma och pappa på Sicilienresan lite senare. I morse bokades i alla fall biljetterna så nu har vi verkligen något att se fram emot. Vi ska bara hitta någonstans att bo också...

Det blir ju jättekul för Meya att ha med sin kusin på resan. Även om de är födda samma år är det först nu som de börjar få lite utbyte av varandra. De kommer nog ha jättekul när vi åker för då går ju (hoppas jag verkligen) Meya och kan hänga med lite bättre. Vi tycker också att det blir supertrevligt med sällskap och till råga på allt har de ju redan varit där så om vi känner Tobbe och Jenny rätt kommer tipsen att flöda.

Lilla Meysan åkte på ögoninflammation igår och hade en jobbig natt. Hon sov t.om. i mitt knä vilket inte händer ofta. Dessutom kliar det fortfarande i munnen och hon hade feber men idag har hon varit lite piggare men sovit mycket. Hoppas på en bättre natt i natt men konstigt nog känner jag mig piggare idag än jag gjort på länge. Kan det vara tanken på Barcelona som skänker lite energi?

Nu e d jul igen

Jul hemma hos oss i all ära men jul i Åsmark är ändå lite mer juligt. Tyvärr blev det ju ingen Skånejul i år men det är svårt att få till när helgen är så kort.

Riktigt busväder när vi gav oss iväg på juldagsmorgonen och det var med nöd och näppe som vi tog oss upp för sista backen. Redan vid frukosten började firandet. Meya fick superfina kläder från Olivia, Tobbe och Jenny. Ni kan ju skymta tightsen på bilden. Hon fick även en morgonjulklapp av mormor och morfar, en minisulky. Det blir nästa projekt att lära sig att gå med för den tippar lite lättare än lära gå vagnen. Olivia fick ett jättefint prinsesstält.

Även gamlefarmor, 93, tittade förbi på lite julmat. Hon har 17 barnbarn och 19 barnbarnsbarn plus två på väg och hon har stenkoll på alla. I'm impressed!


Summa summarum hade vi en supermysig jul med hela goa familjen och det är riktigt kul att vi lyckas samlas allihop samtidigt år efter år. Jag, Tobbe och Sara har nog haft varsin avstickare men det ska inte hända igen :)


Vi fick jättefina klappar av tomten men den finaste hittar ni längst ner i tomtesäcken. Hon är verkligen helt underbar vår lilla tjej.

Finns det några snälla barn?

Vilken mysig dag vi har haft. Eller egentligen började det redan igår när vi var i Vaggeryd på traditionell uppesittarkväll och skinksmörgås. Fråga inte om vi vann någon för jag har ingen aning. När vi skulle spela 2:ans bingo fyllde jag i 3:an. När jag sedan skulle rätta till det så läste jag 1:ans nummer och kryssade för. Snurrig - ja lite!

Idag har besöken avlöst varandra. Sara och Marcus kom hit på julfrukost och firade Meya. Hon tyckte det var jättekul med lite buskompisar och var helt slut när de åkte vidare. Tack för den fina presenten! Nästa gång blir det kaffe i Meyas rum.


Strax därefter kom Meyas mormor och morfar och även Katarina, Micke och kusinerna. Vi hade lite knytkalas så det blev ett välfyllt julbord för att inte tala om dessertbordet. Precis så som det ska vara på självaste julafton.

Efter Kalle Anka kom jultomten vilket uppskattades av de flesta i alla fall. Meya tyckte om tomten men tittade på honom med stora ögon. Han fick i alla fall en puss innan han skulle vidare.





Tack alla för en mysig dag och vet ni, det är inte slut än. I morgon bitti åker vi till Gränna för jul nr. 2.

God Jul!

Vi vill passa på att önska alla våra goa läsare en riktigt mysig jul. Det blir ingen lugn sådan för vår del för nu har Meya kommit på hur man klättrar upp i soffan. Nu gäller det att lära henne hur man kommer ner på ett säkert sätt också.

Tack allihop som skickat gulliga julkort till oss. Här kommer några olika varianter från oss. Den sista är grym, vi får se om tomten vågar sig hit på julafton.



Äntligen

Äntligen har man fått lite julmat i magen. Idag har jag och Meya varit på jullunch och julklappsutdelning på mitt jobb. De hade beställt catering i år och företaget tog en två timmars lång lunch. Vi ska ju till Island i mars så julbordet blev lite enklare men inte sämre för det. Mina kollegor beslagtog Meya så snart vi kom innanför dörren så jag fick lite barnledigt :) Alla förundras så över att hon är så oblyg och framåt. Hon blir inte det minsta ledsen när jag försvinner ur sikte och det känns riktigt bra.

Sen var det dags för den årliga julkramen med VD:n, annars får man inget paket...

Såhär fint var paketet i år. Vet inte vad som är i ännu (får ju inte öppnas förrän julafton) men bara lådan är ju superfin.

Ikväll är Kristoffer ute och äter med sitt jobb. Meya somnade snabbt efter en händelserik dag. Det är så roligt att ha med henne överallt och det märks att hon tycker det är kul också.

I morgon kommer kusinerna Amanda och Kim och busar en sväng. Sen är det klippning på schemat så morgondagen kommer nog gå snabbt den också.

Idag avslutades uppdraget julklappsshopping. Tycker det är roligt att köpa klappar men det är alltid skönt när allt är klart. Väntar bara på leverans av den sista. Skickar med en lite bild också på bustjejen.

Soffa

Vi har beställt en ny soffa, jippie! Vi var på Tenhults möbler och kikade i söndags och åkte sedan hem och diskuterade lite över ett par köttbulle och rödbetssalladsmackor. Sen hade vi bestämt oss, haha. Det är så skönt att vi alltid kan enas så snabbt utan en massa velande och gnabbande fram och tillbaka.

I måndags åkte jag och Meya dit igen och beställde den. Nu är det bara att vänta och vänta och vänta och vänta för i mitten av februari får ni komma och provsitta. Ni kan komma allihop för den är stor och rymlig.

Typ såhär ser den ut, den är dock ljusgrå med lite mörkare trådar i:

Vi har en plan

Ikväll har vi ändrat och grejat lite här hemma. Sedan ändrat tillbaka och ändrat lite till. Vi har kommit fram till en plan när det gäller allrummet på ovanvåningen. Det är egentligen ett väldigt mysigt rum som hittills bara fungerat som en hall mellan sovrummen.

Det för ju såklart med sig en hel del men man behöver ju inte göra allt på en och samma gång. Men det är roligt att planera för utan en plan händer det ju definitivt ingenting.

Tanken är i alla fall att vi ska göra rummet till ett riktigt mysigt film/tv-rum. Då slipper man också nästan all ljudutrustning på nedervåningen och det blir automatiskt mycket mysigare där också.

Vi har även gjort en budget tavla ála Lyxfällan. Det är ju så mycket lättare att spara om det finns en tanke bakom och så är det ju skönt att veta exakt hur mycket kostnader det blir på en månad.

Stackars Meya har tänder på G igen och har det riktigt jobbigt just nu. Hoppas det går över snart så hon är piggelin i julhelgen.

Utvecklad utveckling

Idag har Meya kommit på hur man svänger med "lära gå vagnen". Visst har hon kunnat lite lite grann innan men nu tycker hon det är jättekul och svänger mest hela tiden.

När jag skulle byta sängkläder idag kom en välkänd låt på Meyas CD:spelare nämligen "blinka lilla stjärna". Då tittar hon på sin hand och börjar öppna och stänga den, precis som jag lärde henne igår. Vilket minne.

På eftermiddagen promenerade vi till Johanna, Tyra och Hedvig för lite fika och bus. Det blev en lagom promenad på 45 minuter till andra sidan av Taberg. Nej så stort är inte Taberg men allt tar ju lite längre tid i snön. När vi kom hem tog Meya en stol som hon började dra omkring på golvet (vilket hon inte får). Då sa jag på ett skämtsamt sätt "nu kommer jag och tar dig...". Hon fick till ett bustjut och började springa iväg. Springa? tänker ni. Ja hon sprang säkert 5-6 steg innan hon kom på att hon inte går själv riktigt än.

Leksaksspisen hon fick i födelsedags har idag blivit använd i dubbel bemärkelse. Katten passade på att hoppa in i ugnen när luckan var öppen och Meya stängde in honom där. Får nog ha lite koll på de där två busfröna framöver.

Så det har varit en dag i utvecklingens tecken.

Kalas nr. 2

Igår var det kalas igen, kombinerat 1 och 3 årskalas tillsammans med kusinen Kim.

De blev så firade och Meya tittade noga på när Kim öppnade sina paket för att lära sig till jul. Det har ju varit mycket folk här i helgen och jag var lite orolig för att vi hade tagit i för mycket, det är ju ändå Meyas födelsedag. Fel av mig! Hon har haft så roligt och varit helt otroligt duktig hela tiden. Världens bästa tjej.







Det som Meya gillade mest var nog TÅRTAN! Hon fick en egen bit att gå loss på och det var precis vad hon gjorde. Hon attackerade tallriken med båda händerna och tog tag i en bit. Sen kramade hon tårtan ordentligt och åt upp det som stack ut mellan fingrarna. Det var underhållning på hög nivå.



Sankta lucia

Idag var det lucia firande på öppna förskolan men vi orkade helt enkelt inte ta oss dit efter allt ståhej i helgen. Istället startade vi morgonen med frukost framför tv:n där det luciades för fullt.

Dessutom har man ju egen privat lucia show här hemma och det är ju inte fy skam det heller.

Glad lucia önskar vi er!


GRATTIS!

Grattis älskling på din 1 års dag.


Kalasdax

Idag har det varit kalas för hela slanten. Meya har varit så förväntansfull att hon sovit jättedåligt och jag tänkte att hon kommer aldrig orka vara vaken i mer än tre timmar. Men det var inget att oroa sig för, hon var hur glad som helst och hade jättekul med alla sina kompisar.

Totalt blev vi 22 vuxna och 13 barn. Det gick väldigt bra faktiskt och var supertrevligt. Meya fick jättefina presenter, tack alla ni som kom.

I morgon blir det släktkalas och då ska vi även fira kusin Kim som fyller 3 år idag. Grattis!

Ps. Kalasklänningen har Meyas mormor stickat, visst är den fin!



Pyssel

I veckan har det varit fullt upp med pyssel. I onsdags var vi på öppna
förskolan i vanlig ordning och där julpysslade vi. Resultatet blev två tomtar
på pinnar, fina va?

Mitt VISA kort är väldigt slitet (ingen aning varför...) och går ut nu i januari så jag beställde ett nytt. Denna gång pimpade jag det lite fast risken är väl att det blir ännu roligare att shoppa haha.


Häromdagen var dessa annonser med i tidningen, den kommer ju inte ut på hennes födelsedag.



Ja vad har vi pysslat med mer. Bakat tårtor, fudge och annat till kalaset. Blåst upp ballonger, städat, dukat mm. En riktig pysselvecka med andra ord.


1 års besiktning

Idag var det dags för 1 års kontrollen på BVC. Det gick jättebra och hon skötte sig galant. Tror hon tycker det är lika kul som jag att gå dit. Det som inte var lika roligt var väl sprutorna. BVC-sköterskan och läkaren räknade till tre och körde samtidigt en spruta i vardera lår. AAAAAJJJJJJ! Det gick i alla fall över efter en halv minut som tur var.

Hon hade vuxit lite också. Läkaren trodde att vi hade dragit ut henne när vi mätte så vi gjorde en dubbelkoll. Men hon hade minsann hoppat upp en längdkurva sedan sist och är nu 76,7 cm och väger 9720 g. Nu är det ett helt halvår tills vi ska gå dit igen.

Nu ska vi börja städa och fixa inför kalashelgen. Jag har ett bra tips om man undrar när det är dags att svabba golven. Det är bara att sätta på Meya (eller annan krypande) vita strumpbyxor och kolla om de fortfarande är vita efter en stund. Oftast inte tyvärr.

Ett annat tips är att kolla in Jönköping NU idag. En söt liten tjej ska visst vara med på bild bland grattis annonserna.

Nu är det gran här i vårt hus

Det gick över förväntan. Meya har smakat lite på kulorna såklart men sen var hon rätt nöjd. Jippiiii!



Det blev som ni kanske ser en plastgran i år för förra året barrade granen som bara den, förmodligen delvis p.g.a. golvvärmen. Vi tog den även direkt utifrån och in eftersom vi inte hade något garage. När jag matade Meya på natten förra året hörde jag hur barren bara trillade. Inte så kul om Meya börjar tugga i sig barr efter barr och viss beröring lär den ju utsättas för när man har barn och katt. Denna är från Eko och är 210 cm hög, helt ok måste jag säga.

Nu är det bara tomten vi väntar på och gästerna såklart. Längtar sååå till jul!

Efterlängtade röris

I fredags kom äntligen röris och bytte ut duschväggar och badrumskranar som inte riktigt funkade som de skulle. Meya och Neo tyckte det var väääldigt spännande när han började flytta runt på grejer. Hur crazy är det inte när badrumslådorna står i hallen t.ex.?



Igår tog vi lite bilder till tidningen när Meya fyller 1 år (vilket är nästa helg). Det var inte helt lätt att få rätt inställningar på kameran samtidigt som hon skulle sitta still och titta någorlunda in i kameran men jag tror vi fick till några stycken. Dessa får ni såklart inte se än.

På eftermiddagen gick vi tillsammans med närmsta grannarna ner till Tabergs julmarknad. Höjdpunkten var utan tvekan luciatåget, shit vad bra de sjöng. Förra året såg vi lucia på tv:n första morgonen på BB, det var också lite stämning kan jag lova.



Idag ska julgranen upp, undrar hur länge den får stå kvar???

Tandläkarbesök

Idag har Meya varit på sitt första tandläkarbesök. Hon har ju varit med som åskådare tidigare men nu var det hon som var kallad. Det gick jättebra och hon visade så gärna upp sina fyra gaddar. Annars var det mest information och hon ställde en hel del frågor om mat och dryckvanor. Tydligen finns det 1 åringar som får coca cola i nappflaskan och godis, heeeelt ofattbart.

Efter besöket åkte vi in till Jönköping för att träffa stor- och lillbrudarna i föräldragruppen. Vi hade en jättemysig fika och tjejerna busade medans vi försökte dricka kaffe. Alva stackarn sov sig igenom hela fikat men hon får va med och busa nästa gång istället. På tisdag är det sista föräldraträffen, sen får vi klara oss själva. Lite tråkigt men vi kommer ju fortsätta att träffas ändå.

Nu har jag äntligen införskaffat en kalender för 2011. Det betyder att jag kan börja planera igen, jippi! Kanske ett nytt Göteborgsbesök? Har skickat in om förseningen till SJ så förhoppningsvis får vi lite resecheckar tillbaka. Läste idag i JP om några som blev fast i Falköping över natten och det tog 15 timmar att resa från Göteborg till Jönköping. Tror vi väntar med nästa tågresa tills det blir lite varmare...

Götet

Ja där tillbringade vi hela tisdagen förutom de timmar vi väntade på tåget vill säga. Vi åkte hemifrån 7.10 och var hemma ca 21.30, lite senare än planerat. Men men vi är glada att vi kom fram så pass, har ju läst om de som hade det värre igår när det blev fel på ledningarna vid Norrköping.

I Göteborg mötte Sara upp oss och bjöd sedan på supergod frukost, vi var jättehungriga. Vi fick äntligen se den fina lägenheten också, man kan säga att den ligger ganska centralt ;) Sedan bar det ut på stan! Först tog vi en tur till Haga och alla roliga butiker. Tyvärr var Villervallas Outlet butik stängd måndagar och tisdagar så det får bli nästa gång istället. Sen var det dags för lite fikapaus för att orka med några timmar till. Efter shoppingen köpte vi med oss lite mat och gick återigen hem till Sara för att ladda lite inför resan hem.

Meya var otroligt snäll hela dagen och det var inte ett gnäll förrän vi skulle gå på sista tåget i Falköping efter mer än en timmes väntan. Då var hon hungrig och efter en flaska välling blev hon pigg och glad igen. Jag hade verkligen haft förståelse om hon hade varit uttråkad efter mer än 14 timmar hemifrån med allt flängande och vagnåkande. Hon har återigen bevisat att hon är världens bästa lilla tjej och att hon gillar shopping... Det måste hon ha fått efter mamma.

Vill också ge en eloge till alla trevliga konduktörer och tågresenärer som hjälpte mig med vagnen och gullade med Meya.

Tack Sara för en mysig dag, vi längtar redan till nästa Göteborgstripp!



Julen är här...

Nu är det pyntat i huset, bara granen som fattas och den kommer nog upp till helgen. Det ska njutas ordentligt INNAN jul tycker jag.

Här kommer lite bilder på årets pynt.


RSS 2.0