1:a advent i Sthlm

I år hade vi den stora äran att fira 1:a advent hos Meyas kusin Olivia i Stockholm. Tjejerna får mer och mer utbyte av varandra och började leka direkt när vi kom upp på fredagkvällen.



Lördagen började med ett besök i lekparken och det var mycket folk redan vid 10. Solen tittade fram och trots lite blåst var det riktigt skönt väder med klarblå himmel.


Efter lunchluren gick jag, Kristoffer och Meya till Junibacken. Tobbe, Jenny och Olivia skulle på barnkalas. Där träffade vi på massor av Astrid Lindgren figurer, fick lyssna på två sagostunder och åkte det helt fantastiska sagotågen. När vi satt i tåget sa Meya "åka tåget, roligt". Det syntes också långa vägar att hon tyckte det var roligt. När vi kom till läskiga drakar skrämde hon dem istället för tvärtom, tuff tjej!



Det bästa av allt var nog ändå att rida på "lilla bubben". Det gjorde Meya både en, två, tre, fyra, fem och sex gånger innan det var dags att gå hem.


På lördagkvällen hade vi Olivia för oss själva och tjejerna badade och tittade på lite tecknat. De var båda väldigt trötta så det blev tidigt i säng och en lugn kväll för mig och Kristoffer.

På söndagen tog vi en tur till julmarknade och Meya och Olivia fick rida på riktiga hästar. De var överlyckliga.


Tack för en mysig vistelse, nu dröjer det ju inte allt för länge tills vi ses nästa gång...

Monkey Town

Meyas kusiner Amanda och Kim har sovit här i helgen så idag tog vi med dem till Monkey Town. Vi var där vid 10 när de öppnade och då hade barnen väntat huuur länge som helst på att vi skulle komma dit :) Väl på plats blev det rutschkana, bollhav, pulkaåkning, cykling, studsmatta, klättring och mycket mycket mer... Väldigt svårt att få till några bilder bara för det var liv och rörelse hela tiden.

 





Det var även väldigt roligt att se alla mammor och pappor som blev som barn på nytt men ganska snabbt insåg att man inte är så smidig längre... Man hade ju inte en chans att hänga på de små. En lyckad dag blev det i alla fall och Monkey Town kan rekommenderas vid regniga dagar. Tips! kom tidigt innan det blir för mycket folk och ta med lite vatten och frukt.


Hjälpreda

Efter att ha väntat och väntat och väntat på att IKEA skulle få in sina vita pallar igen gav vi upp och köpte dem i björk och målade själva istället. Nu har vi i alla fall en på toaletten och en i köket vilket är perfekt för hjälpredan som behöver komma upp lite i höjd. Tips!

Idag har man minsann fått hjälp både med att diska och hänga tvätt.

Igår hämtade jag en febrig Meya på förskolan så det blev till att vara hemma idag. Men hon återhämtade sig snabbt och har varit pigg och glad så i morgon blir det vanlig vardag igen. Tyvärr går det både det ena och andra där uppe så jag hoppas verkligen att hon klarar sig och får vara frisk.

Meyas språk utvecklas som vanligt. Idag på lunchen var det något hon inte tyckte om så det åkte ut igen, "blä äckligt" sa hon...

Häromdagen sa hon "jag vill ha glass". Hon kan när hon vill!

Pappamys

Varför sitta i den stora sköna soffan när man kan trängas i puffen liksom?

Invigning

Denna gröna skönhet mina vänner invigdes idag då Meya uträttade nr. 2. Vilken grym tjej, stolt var hon minsann. Mormor fick äran att medverka vid den stora händelsen.

Ikväll var vi på bio, jag och Meyas mormor såg filmen En dag. Suuuperbra!


Nytapetserat

Då har vi tapetserat...igen... Denna gången är det kontoret som fått sig en refreshment. Den stora hyllan vi hade som bara samlade skräp hamnade ute i förrådet och rummet fick bli lekrum för Meya och pappa. En mys- och lekhörna och en datorhörna och en hörna till Neo.



Ikväll har jag målat hyllor som också ska sättas upp så vi får lite förvaring också. Det kommer bli kanon.

Var på IKEA och A6 en sväng själv idag och vad mycket man hann med på bara någon timme. Det är såklart mysigt att ha med Meya och Kristoffer också men idag njöt jag av att gå helt själv och strosa. Hittade en finfin klänning till Meya, perfekt när hon fyller år och till nyår kanske.

Let it snow

Nu har jag äntligen investerat i ett par riktigt varma kängor som ska tåla upp till -30 grader. Så nu är det slut på snöskottning i gummistövlar och stelfrusna fötter. Kommer säkert inte alls bli någon vargavinter i år bara för det men till skillnad från lilltjejen kan man ju ha samma skor ett antal år.

Meya har för övrigt redan lagt beslag på dem, inget får man ha i fred ;)

RSS 2.0