Marknad

Vi trotsade regnet och tog oss ner till Tabergs marknad på eftermiddagen. Hela vägen ner regnade det men vad gör väl det när man har regnkläder? Efter en stund sprack det nästan upp och var superskönt.

Meya fick rida, äta kokosboll och dansa till bra musik så det blev en mysig eftermiddag.

Dagen avslutades med att vi hälsade på vår senast inflyttade granne, lille Viggo som bara är en vecka gammal. Så fin och snäll tyckte Meya ända tills han skulle ligga i HENNES MAMMAS KNÄ. Där gick gränsen.

Snart är det långhelg då hela familjen är lediga på måndag. Skönt!


BioDen här stora tjejen har varit på bio idag, för andra gången faktiskt. Första gången var på barnvagnsbio men idag har vi sett Bus Alfons Åberg! Den bestod av 5 korta Alfons filmer och Meya satt stilla som ett ljus i biosalongen och tittade "på väggen" som hon säger. Under sista filmen frågade hon om vi inte skulle gå och fika snart, vilket vi skulle göra direkt efteråt.

En superlyckad upplevelse och hon tycker verkligen att det är så roligt när man hittar på nya saker.


Här ser ni Bus-Meya med blöjan på huvudet. Ibland undrar man om hon någonsin kommer att bli blöjfri men det har faktiskt hänt lite förändring under senaste veckan. För ett bra tag sen satt hon gärna på pottan även om det inte kom något (förutom någon engångsföreteelse) men de senaste månaderna har det varit tvärt nej när vi har frågat. Men nu säger hon till så fort hon har kissat lite och vill ha en ny blöja. Hon sätter sig gärna en stund på pottan och vi sjunger "kiss sången och bajs sången" om vartannat. Nu gäller det bara att få henne att säga till innan hon kissar.

Vi får köra ett litet race till våren/sommaren. Jag ska vara ledig 5 veckor i sommar så då har jag ju chansen att potträna, roliga semesterplaner va ;)


Förlåt


Bild från Google.se


Häromkvällen var Meya riktigt olydig och jag sa till henne att säga förlåt till mamma. Nej det tänkte hon inte göra. Jag och Kristoffer skulle äta middag, Meya hade ätit lite tidigare, men skulle få en yoggi. Jag påminde henne om att säga förlåt men icke. Yoggin åkte in i kylen igen och inget förlåt kom.

Lite senare ville hon ha en macka men jag hade bestämt mig för att få ur henne ett förlåt då jag tycker det är viktigt att man kan be om förlåtelse. "Ingen macka förrän du säger förlåt..." Klockan gick och tillslut fick jag gå och lägga henne utan välling och med mycket protest. Jag förklarade gång på gång att hon skulle säga förlåt och då skulle allt bli bra igen och hon skulle få sin välling. Inget förlåt...

Tillslut satt vi i dunklet i hennes rum och tittade varandra i ögonen under 10 minuter under total tystnad. Jag väntade in henne och tillslut började hon fjäska och klappa mig på armen och kinden. "Jag klappar dig lite mamma". Förklarade igen att jag var jätteledsen och ville att hon skulle be om förlåtelse. Två timmar efter incidenten kom det minsann ett litet ynkligt "flåt".

Envis unge, envisare mamma!

Nästan så man ångrade att man gett sig in i det hela men dumt att dra sig ur, hoppas det går lättare nästa gång.


Tobbe 40 år

På söndagen var vi bjudna till Gränna för att fira min bror Tobbe som fyllde år dagen till ära. På kvällen kom även Jennys föräldrar och Olivias kusin Astrid så det var fullt ös.


Tobbe blev glad för sin luftballongsturVi bjöds på supergod 3-rätters och en väldigt trevlig dag.

Påsk

Lite såhär i efterhand kommer en påskrapport. Jag hann själv inte ta några bilder på påskafton men har nu blivit skickad några fina från Sara och Marcus.

Påskafton firades hos oss i år med hela min familj, så mysigt. Vi hjälptes åt och fick ihop en riktigt delikat påsklunch minsann. Tyvärr var ju vädret ingen höjdare så efter en liten promenad runt området var vi snabbt inne igen och laddade för kaffe och dessert.

Här kommer lite härliga bilder:De 3 kusinerna ;)


Många fina bilder va?

Maskeradkalas

Idag har vi varit på maskeradkalas hos Meyas kompis Lova som fyllde 2 år. Kalastemat "Mimmi" kom igen både på Lovas kläder, dukningen, fiskedammen mm. Jättefint och gott. Meya var utklädd till Pippi och Herr Nilsson fick såklart också följa med på kalaset.Tack för en trevlig dag. Nu vilar Meya och laddar inför kvällen då det blir Tacos och bus i grannhuset.

Glad påsk!

Borta bra men hemma utan tvekan bäst

Förra veckan var jag på mässa i Düsseldorf några dagar men det dröjer inte länge innan man saknar sina fina därhemma. Pratade med Meya i telefon och hon börjar prata mer och mer nu, innan lyssnade hon mest och flåsade i luren. Hon berättade i alla fall att hon skulle äta glass, sen hade hon inte så mycket mer viktigt att berätta :) Fick lite fina bilder från Kristoffer också och de firade minsann med snabbmat och annat, får ju passa på när jag inte är hemma haha.

I helgen har vi shoppat soffbord och tv bänk till ovanvåningen. Det blev en helt annan känsla i rummet, nu ska vi få in en matta också och lite piff.

Söndagen bjöd på bad på Rosenlundsbadet med kompisen Alice och hennes pappa Henke. Det var jättekul men tar såklart på krafterna. Jag satt bak i bilen hem för att Meya inte skulle somna. Har hon väl slocknat till kan det vara svårt att somna om när man kommer hem. Det var i alla fall ett omöjligt uppdrag, vad jag än gjorde så gick ögonen tillslut igen och ingenting kunde få upp dem igen. Jag kunde t.om. bära in henne sovandes och lägga henne i sängen vilket inte hör till vanligheterna.

Snart är det påsk och vi längtar som bara den då vi ska träffa lite vänner och min familj.

RSS 2.0