Kickande bebis?

Jag är nästintill helt säker på att bebisen har en sån här i magen. Shit vad det sparkas och lever typ hela dagarna. Kan inte minnas att Meya höll på så mycket.

Förmodligen blir det en motsats till Meya som älskar att sova. Den här lilla/lille krabaten verkar inte riktigt ha tid för sådant.

Häromkvällen när Meya hade gått och lagt sig öppnade hon dörren till sitt rum och ville byta blöja. Jag försökte att inte prata med henne för att hon lätt skulle komma till ro efteråt och hon trodde nog att jag var sur för att hon hade gått upp för hon sa:

"Ska bara byta blöja mamma, sen sova igen". Hon är för go den där tjejen, många sköna kommentarer får man höra.

Nästa fredag ska vi på 2,5 års kontroll för att bl.a. kolla hennes tal. Får se hur mycket hon säger då, förmodligen inte överdrivet mycket.

Nähä nu ska jag göra mig klar för kvällen och sova i alla fall, får se om jag får livet i magen att somna också.

Stockholms weekend

I fredags bar det av till Stockholm på eftermiddagen. Efter att vi hämtat upp Meyas mormor i Gränna sträckkörde vi och var uppe exakt kvart i åtta som vi bestämt med Tobbe, Jenny och Olivia. De bjöd på underbart god lax och det smakade riktigt bra efter några timmar i bilen. Kvällen var skön så vi gick ut till parken en liten stund innan desserten.

Denna gång tog det inte många minuter för Meya och Olivia att finna varandra. Snart märks ingen åldersskillnad mellan dem.


Olivia hade många fina smycken som Meya testade...


På lördagen var mormor/farmor barnvakt åt Olivia och Meya eftersom Jenny var på möhippa, Tobbe jobbade och jag och Kristoffer var på bröllop. Ett helt fantastiskt bröllop och bröllopsparet var så vackra. Tyvärr hade jag inte med kameran vid detta tillfälle. Halv fyra var vi hemma vilket säger en del om efterfesten också.

Söndagen spenderades på Gröna Lund och det var en riktig sommardag.


Vackra Tessinparken

Meya och Olivia var helt orädda för karusellerna och Meya drog med mormor i nyckelpigans berg o dalbana.


Hon åkte även elefanten och kaffekoppen.Sen tittade vi på monstret och vinkade till de otäcka figurerna på spökhusets balkong. "Jag vill gå in där" säger Meya...


Vi var även på barnteater.


Meya somnade som en stock i vagnen på väg från Gröna Lund. Både hon och vi har haft en fantastiskt rolig Stockholms weekend.

BlommorDe här fina blommorna fick jag av min leverantör för ett tag sedan. Visst är de underbart fina!

Nya lekplatsen

Nu är det två lyckliga tjejer på Ryavägen som förhoppningsvis kan hålla sig på baksidan i sommar så vi kan sitta ut njuta i solen :) Elsa har fått en superfin gungställning och Meya en studsmatta och tanken är att de ska springa emellan tomterna så vi slipper ha dubbla uppsättningar av allt. Dessutom är det ju alltid roligast att leka ihop. Skyddsnätet var tillfälligt slut men kommer sättas upp när det finns att köpa igen.

Jag sitter på tåget och är på väg till Stockholm för kurs ett par dagar. Kommer hem igen på tisdag kväll och åker sedan upp igen på fredag för lördagens bröllop. Ett fasligt flängande haha. Blir kul att träffa Tobbe, Jenny och Olivia också då jag ska bo där både nu och i helgen.

Igår var Kristoffer i Vaggeryd och hjälpte Micke med lite jobb. Jag och Meya var i stan en sväng och letade skor till bröllopet, klänning hittade jag tillslut i fredags efter att ha provat typ hela A6 utbud. Inte lätt att hitta något när kroppen inte ser ut som den brukar... Men men, det är ju inte jag som ska gifta mig i alla fall. På eftermiddagen åkte vi också ut till Vaggeryd och blev bjudna på supergoda laxpaket. Meya busade med Amanda och Kim och skrattade så hon kiknade. De fick turas om att busa med henne och vila lite emellanåt, Meya var som en duracellkanin hela kvälen. Hon älskar verkligen sina kusiner och till helgen får hon ju även träffa Olivia.

Storasyster

I höst ska äntligen Meya bli storasyster. Hon vill just nu mest ha en lillebror, förmodligen för att granntjejen just fått en lillebror, men lillasyster går nog lika bra. Trots att man numera kan få reda på könet i Jönköping vill vi vänta och låta det bli en överraskning.

Har ju inte mått riktigt helt ok under våren så det förklarar väl lite vår frånvaro av uppdaterade inlägg här. Det hoppas vi kunna ändra på nu.

Är nu i vecka 18 men bilden är från vecka 13 eller 14 så det har nog hänt en hel del sedan dess. Som ni ser vill lillasyster/lillebror helst inte vara med på bild utan gör allt för att försöka gömma ansiktet bakom sina små händer.

Det blir spännade att se vad det är för en liten krabat som kommer att flytta in hos oss. Den är i alla fall mycket välkommen och beräknad ankomst är 19 oktober.

Såhär i efterhand

Vi har varit lite sjuka och frånvarande men det tar vi igen nu såhär i efterhand.

Det har varit många sköna vårkvällar på senaste men i onsdags när förskolan hade gårdsfest kom såklart regnet. Vi hade ändå någorlunda tur för ösregnet kom inte förrän det var dags att gå hem. Barnen njöt lika mycket ändå om inte mer för nu kunde man ju dessutom hoppa i stora vattenpölar...


Meya och Alicia i regnet

På gårdsfesten var det sång, ansiktsmålning, clown, lottförsäljning, chokladhjul mm. Dessutom fick man köpa kakor och knäckebröd som barnen bakat samt små plantor som de sått. En jättemysig kväll trots allt som visar hur engagerade de är på förskolan.

I fredags var det tjejträff och inredningsparty från Living and Room i ett av grannhusen. Alla tjejer i vårt område var inbjudna och även om inte alla kunde komma blev vi ett bra gäng. Fick träffa många av de nyaste grannarna som jag inte sett tidigare så det var supertrevligt.

På lördagsmorgonen bar det av till Skåne och konfirmation för Kristoffers kusin Gustav. Det var lite av en utmaning att hålla Meya tyst i kyrkan i en och en halv timme... Det gick ganska bra men den fullsatta kyrkan fick sig ett gott skratt när Meya högt och tydligt säger "jag har bajsat!".

Efteråt var vi bjudna hem till Hans, Marie, Hanna och Gustav på supergod mat. Meya hade fullt sjå med alla djuren; kaninen, undulaten, katten och de gigantiska fiskarna i akvariet.

Helgen fortsatte i djurens tecken. Hos farfar, Siv och Emelie finns förutom hunden Ronja lite kräftor i dammen. Meya hjälpte farfar att kolla om de ätit på sillen han lagt i tidigare.Sen blev det studsmattan för hela slanten...


Man blir lite statisk i håret bara

Sen hälsade vi på hos farmor som har två hundar och två hästar.


Innan hemfärd fick vi träffa Siv lite också, hon hade tyvärr fått jobba hela helgen. Meya fick med sig "lite" tågbanor från Brio där Siv jobbat tidigare. Nu kan vi nog bygga en bana som sträcker sig runt hela huset. Tack snälla!


Vi fyllde nästan den stora kistan i hallen

Djur

Dagen har gått i djurens tecken för efter frukost åkte vi till Tenhult för att titta på kosläppet. Det var fler än vi där om man säger så... Det bjöds på tipspromenad, mjölk och bulle och lite andra aktiviteter innan det var dags för korna att komma ut för första gången den här säsongen.

Direkt därefter åkte vi till Vissmålens 4H gård där det var familjedag. Det var tur det för hon var lagom sur när hon inte fick rida på kossorna. Det skulle bli ponnyridning men istället blev det åsneridning ;)
Lite segstartad dock så en fick dra och en fick putta

Efteråt blev det korv och hamburgare i det gröna

Utsidan

Helgen har vi spenderat på utsidan av huset. Kristoffer och Ola har börjat gräva för häck mellan våra tomter. Det lutar åt den här. Blommar fint på våren och ger härligt röda löv på hösten.
Meya hjälper såklart till

Vi har även oljat utemöblerna som nu står på sin plats och väntar på att användas. Sått lite gräs i kanterna runt stenplattorna, gödslat gräsmattan och planterat lite nya blommor har vi också hunnit med.

Igår eftermiddag fick vi besök av Lova, Sofia och Martin och det blir första grillningen för säsongen. Så gott med lite fina tillbehör. Kan tipsa om ugnsrostade rödbetor, mums. Efter middagen åkte vi till Tabergstoppen för att titta på elden och sjunga in våren.

RSS 2.0