Milo 3 månader

Igår blev Milo hela 3 månader, tiden går fort. Han är otroligt sällskapssjuk och söker ögonkontakt och närhet. Stark som bara den och reser sig upp när man håller hans händer. Han är duktig på att ligga själv men skiner upp som en sol när någon lyfter upp honom, speciellt morfar.
 
Idag testade vi att flaskmata för första gången och det gick galant. Det tog sin lilla tid men han fick i sig nästan allt utan protest. Meya var superduktig när hon matade men tröttnade halvvägs.
 
 
Vi passade även på att ta en familjebild till tidningen, det har ju inte blivit av tidigare. Vilken gillar ni bäst?
 
Vår charmiga lilla 3 åring
 
Denna blir det nog
 
 

Jul nummer 2

 
På juldagen firade vi jul nummer 2 hos mormor och morfar i Gränna. Med var också mina syskon och barnens kusiner. Tomten dök upp även denna dag till Meyas förtjusning. Om hon gillade honom på julafton så avgudade hon honom på juldagen. Han kom knappt innanför dörren förrän Meya flög på honom och skulle kramas och pussas.
 
Även annandagen spenderades i Gränna med familjen. Vi bor ju så långt ifrån varandra så man får passa på när tillfälle ges.
 
Nikki och Meya i tomtens knä
 
Milo sov sig igenom besöket
 
Det kittlas när man pussar tomten
 
Olivia och Meya gosar med tomten
 
Sötaste Nikki
 
Milo och morfar myser i gungstolen
 
Meya fick massor av fina julklappar, bl.a. dessa utklädningskläder
 
En annan julklapp var dessa skidor

Julafton

Julhelgen började traditionsenligt med skinkmacka och uppesittarkväll hos kusinerna i Vaggeryd. Vi hade en supermysig kväll och var inte hemma förrän halv tolv. Det blev sovmorgon för Meya på julafton...
 
På morgonen väntade ett litet paket i julstrumpan. Meya ville först välja ett paket under granen men dom skulle ju tomten dela ut senare. Därav tårarna men de försvann snart igen.
 
Julafton spenderades hemma hos oss tillsammans med Katarina, Micke, Amanda, Kim, mormor och morfar. Vi åt supergod julmat, min första för i år. Därefter följde Kalle Anka och sen kom den efterlängtade jultomten.
 
Man får klämma lite
 
Smaskigt med julmat
 
 
Nu kommer han utanför fönstret...
 
 
 
 
Tack tomten
 
Även Milo fick paket
 
En riktigt snäll o go tomte
 
I morgon fortsätter firandet hos mormor och morfar i Gränna.

God Jul

& Gott Nytt År önskar
 
Elin, Kristoffer
Meya & Milo
 

Tack...

...alla goa vänner och släktingar för de superfina julkorten. Meya har gladeligen öppnat alla kuvert.

Kramar från oss!


Jullov

Nu har vi äntligen jullov och ska njuta av julen till fullo.

Vi startade igår med besök av våra goa (men lite för bruna o fräscha) grannar. Vi åt skinkmacka, drack glögg och fikade. Meya och Elsa busade och bråkade i vanlig ordning. De har superkul ihop men är lite för lika och retliga ibland. Ingen av dem är långsint i alla fall. Grabbarna Viggo och Milo är av det softare slaget. Ska bli spännande att se hur de kommer leka sen.

Snart blir det lite pulkaåkning och fortsatt mys i stugan.

Julstress, vad är det?

Meya har julpysslat på dagis, fint va?


Jobbet

Äntligen tog jag tag i att åka till jobbet för att hälsa på. Idag var det grötfrukost med julklappsutdelning, man får väl inte vara dum när man väljer dag :)
 
Det var så kul att träffa alla igen även om det känns lite halvjobbigt att min vikarie har sagt upp sig och slutar nu vid årsskiftet. Jag har lovat att hjälpa till så gott jag kan främst som support eller vid vissa tillfällen. 
 
Milo skötte sig alldeles utmärkt. Han grymtade lite när VD:n pratade om det gågna året men vem kan klandra honom...
 
Dessa fina julklapparna fick jag med mig hem. Den ena med papper på ännu, det är ju inte julafton än.
Ni kanske anar vem muggen är ifrån...

Kalasandet fortsätter

Igår var det kalas igen för Meya och Kim som fyllde 5 år den 11/12. Kim fick massor av lego som han tålmodigt byggde ihop alldeles på egen hand. Imponerande!
 
Men nu har vi firat färdigt för det här året och det är dags att ta tag i jul, nyår och dopförberedelser. Mysigt!
 
 
Meya väntar så tårtan
 
Amanda och Milo
 
Kim och Milo
 
Finklädd dagen till ära

Mr snowman

 
Säg hej till vår nya familjemedlem :)
 

Let´s dance

Meya har anmält sig till Junior Dance i vår. Tror hon kommer tycka det är jättekul för hon älskar verkligen att dansa. I Taberg finns gymnastik med olika redskap men det känns inte helt rätt just nu med tanke på hennes fot. Tror detta kommer passa mycket bättre.
 
Junior Dance är en dansskola för barn i åldrarna 2-3 år, 4-5 år, och 6-8 år.  Varje lektion är 45 minuter lång, och fokus ligger på rörelseglädje och att stärka barnens självkänsla! Dans ska vara roligt, och våra pedagogiska övningar hjälper barnen att lära in koreografi på ett lättsamt och spännande sätt. Passet innehåller uppvärmning, kroppskontroll, uppvisningsdans och en temadans.
 
Jag och Milo hoppas få plats på babysimmet. Testade aldrig det med Meya men denna gång känns det riktigt lockande. Längtar till våren och lite mer aktiviteter. Då kör vi igång med öppna förskolan också och lååånga promenader.

Lucia

 
Ullstigens förskola ställde till med luciatåg kl. 7.00 och alla som ville fick ta med en ljuslykta att ställa ut för extra julstämning.
 
Det började sådär... luciakronan och det röda bandet åkte av ett par gånger
 
Väl ute blev allt mycket bättre
 
Alicia och Meya tar täten
 
Och det blev ju så mysigt, efteråt bjöds vi på glögg och pepparkakor
 
Meya tog tillfället i akt och kör tomteklänning och luva resten av dagen. Det gjorde det hela lite lättare när det var dags för oss att gå hem igen.
 

Ett eget hus

Igår eftermiddag ringde det på dörren och utanför överraskade mormor och morfar med ett jättepaket till Meya. Hon fick ett eget dockhus... Hon har fått se det tidigare då hon var med och hämtade det i Norrahammar men då sa vi att kusin Olivia skulle få det. Nu när hon fick se huset sa hon "nu har jag likadant hus som Olivia". Sötnos!
 
Såhär glad blir man av ett eget dockhus
 
Idag fortsätter firandet på förskolan och på söndag är det kalas igen. Ingen hejd på det visst!

Födelsedagsfirande



I morse blev Meya firad av mamma och pappa med sång, paket, flagga, te och pepparkakor på sängen. Gissa om hon var lättväckt dagen till ära...
 
Jag hade tänt ljus på brickan och vi hann knappt fram till sängen förrän hon hade blåst ut det... Ja så brukar man ju göra när man fyller.
 
 
En radiostyrd bil...
 
Idag skickade jag iväg en haltande Meya till förskolan. Hon går i alla fall på foten hyfsat idag och både hon och jag behöver nog några timmar ifrån varandra efter att ha varit innesittande i flera dagar. Pratade med sjukgymnasten igår och de gör inget på så små barn utan det kommer växa bort när hon blir lite större.
 
Den här glada pricken finns i dagens JP.

Grattis!

Grattis vår älskade lilla/stora tjej på 3 årsdagen.
 
Kramar från Milo, mamma och pappa
 
 

3 års kalas

Idag har vi haft 3 års kalas för Meyas kompisar. Det var några som inte kunde komma pga. sjukdom men det är oifrånkomligt såhär års.
 
Meya var nog lite frustrerad eftersom hon fortfarande inte går på foten och var lite kinkig ett tag men det gick över sen och det blev ett mysigt kalas.
 
Tack alla som kom och för de superfina presenterna.
 
Meya fick sitta i puffen och öppna paket
 
Vi bjöd på pannkakstårta till barnen
 
Och amerikanska pannkakor till de vuxna
 
 
Många tjejer på kalaset
 
Sen blev det tårta
 
Vi sjöng för Meya och hon fick blåsa ut ljusen
 
Våra goingar

Julmarknad

Förra lördagen var vi i Åsens by på gammeldags julmarknad. Maaaassor av snö, klarblå himmel och strålande sol. Har fått lite fina bilder från moster Sara som jag bara måste visa.
 
Det blir defenitivt en tur dit i sommar också för att se allt det gröna också.
 
Jag och Meya åkte häst och vagn
 
Meya, jag och Dolly
 
 
För övrigt är det väldigt lugnt här idag trots förberedelser till kalaset i morgon. Vi var på Monkeytown med föräldragruppen igår och tyvärr dröjde det inte länge innan Meya stukade sin fot IGEN... Tredje gången på 2,5 månad. Suck! Det enda positiva är att när man nu plockar undan får sakerna ligga kvar på sin plats, har nog aldrig hänt innan.

Milo växer

Hinner inte riktigt med här men Milos förra invägning låg på drygt 5 kg. Han är ca. 56,5 cm lång, vi har alltså börjat avanvera till klädstorlek 62. Både BVC sköterskan och barnläkaren konstaterade att han har otroligt starka benmuskler då han inte ville böja benen när de skulle kolla höfterna och inte sträcka ut dem när vi skulle mäta honom. Lite envishet också kanske.
 
Nästa vecka ska vi på en extra kontroll för att mäta huvudet då det växt ganska fort. Kollar man på kurvorna ligger han bra till men det är alltid bra att göra kontroller när man erbjuds.
 
Milo nöjer sig inte med att ligga och titta upp i taket längre. Han vill komma upp i knät och vidga sina vyer.
 

Barnkalas

På söndag är det dags för Meyas barnkalas och hon har mycket funderingar och önskemål kring detta. 
 
Hon vill bjuda på pannkakstårta och vanlig tårta med ljus. Vi får inte glömma födelsedagståget och så ska vi sjunga "ja må hon leva". Ja så höga önskningar är det ju inte så vi ska nog lyckas uppfylla dem allihop. 
 
Här får ni se kalasinbjudan som hamnat i några av hennes kompisars brevlådor.
 

Modiga Meya

Jag har sagt det innan men säger det igen...
 
Är så stolt över vår modiga tjej!
 
I torsdags var vi och tog kort till båda tidningarna då Meya snart fyller år. Hon satte sig snällt på plats och log åt kameran. Ska bli kul att se hur det blev.
 
Dagen efter klippte hon öronen som hon säger och hon var så duktig och stolt när hon såg sig i spegeln efteråt.
 
Igår var vi på julskyltning  och träffade tomtar. Meya kramade tomten sammanlagt 3 ggr och då var det en sån där go kram där hon lutade huvudet mot honom. Hon ligger bra till inför jul. När vi kom hem kunde vi inte hålla oss längre utan då åkte granen upp.
 
 
 
 
 
Idag har vi besökt tandläkaren och Meya fick sitta i tandläkarstolen och gapa. Inga problem... hon gapade åt alla hon såg hela vägen från hissen och in till undersökningssalen. Alla 20 mjölktänder satt där de skulle och det såg fint ut. Tandläkaren sa att hon såg att Meya slutat med napp. Tänk att det snart är 1 år sedan.
 

Pepparkaksbak

 
Fredagen var en riktig familjedag då mormor, moster Sara och kusin Nikki kom till oss för att baka pepparkakor och umgås. Vädret visade ju sig från sin bästa sida dessutom så vi passade på att njuta lite av snön och solen också.
 
Bilderna talar ju för sig själva men vilken mysig dag vi hade och vilka goda pepparkakor vi bakade. Dagen till ära fick vi också tag på sittplatser till Robbie Williams så den 20 juli smäller det, längtar...
 
 
Vi började med lite fika såklart
 
Nikki firade Meya som ju snart fyller år
 
Pepparkaksbak
 
Charmar moster Sara
 
Meya och mormor bakar
 
 
Kusingos

 
 

RSS 2.0