Planer

Visst låter det roligt, vi har massa kul planerat för det som är kvar av veckan.

Idag har Meya ätit älgfärsgryta, nej hon är inte kräsen, hon äter typ allt jag stoppar i henne. Gröten var slut på morgonen så det fick bli havregrynsgröt istället men det gick lika bra det. Så skönt att hon äter med god aptit så hon orkar med allt bus på dagarna.

I morgon blir det öppna förskolan som vanligt men efteråt ska vi på
barnvagnsbio tillsammans med Sofia och Lova. Det ska bli jättekul
att testa och vi tänkte lite taktiskt att de nog är trötta efter stojet
på öf. Vi ska se The kids are all right. Ska bli jättemysigt och det blir
att ladda upp med majskrokar och vattenflaska.

På fredag drar vi norrut och ska hälsa på Meyas kusin Olivia och
såklart även Tobbe och Jenny (Grattis Jenny som fyller år idag).
Även Meyas mormor och morfar följer med så det blir lite kvalitetstid
även med dem. På söndag ska vi till min kompis Sophie och hennes
Lasse på en fika, de bor precis i närheten.


Här kommer en bild på kusinerna från i somras


Höst

Nu är det verkligen höst ute. Frisk härlig luft och så länge det inte regnar klagar jag inte.

Vi har ju höstfixat lite på framsidan av huset och i helgen la vi även dit dekorationssten och det blev verkligen stor skillnad. Vid stenen som man skymtar har jag planterat lavendel. I rabatten är det en doftpion närmast dörren, två buxbom och lite japansk vass. Man kan ju tycka att det ska vara jobbigt med ett stort fönster vid ytterdörren eftersom det blir lite insyn men jag känner precis tvärtom. Det är ju perfekt att se ut. Vi har ställt en lykta utanför och det ser jättemysigt ut inifrån när det brinner utanför. Dessutom kan vi inte ha något på insidan just nu eftersom Meyas fingrar är lite svårkontrollerade...




Dansing queen



Då var även denna helg slut men det har varit en mysig en. I fredags var vi bara hemma och tog det lugnt. Det behövs inte så mycket längre för Meya står för underhållningen. Hon har nu börjat dansa till det mesta och går fram och tillbaka med sin gåvagn. Hon går jättebra med den ända tills något är i vägen och det tar stopp, då får man vända henne och så traskar hon vidare.

I lördags var vi på A6 och IKEA tillsammans med en hel del annat folk om man säger så. Vi köpte en grind till trappan på övervåningen, madrass och dekorsten till rabatten på framsidan. Det blev riktigt bra faktiskt, får se till att ta en bild.

I lördags kväll överaskade vi en tjejkompis som gift sig i somras. Blir det ingen möhippa blir det fruhippa. Så lätt kommer man inte undan. Igår hade vi besök av Louise och hennes familj. Jag och Louise läste ihop på högskolan och fick sedan varsin liten tjej med 3 veckors mellanrum.

Det var fullt ös på tjejerna, de kröp runt i full fart och busade. Ett och annat tjuvnyp blev det förstås men det hör ju till. Tillslut däckade de båda i sina pappors knä.




Ps. Nu har tredje tanden börjat visa sig så förhoppningsvis är det anledningen till den oroliga sömnen på sista tiden.

Kräftskiva

I helgen var det dags för den sedvanliga kräftskivan i "stugan" i Åsmark. Det var mycket premiär:
- Många av släktingarna hade aldrig träffat Meya.
- Vi hade aldrig träffat Meyas syssling Elsa.
- Meyas första kräftskiva.

Vi kom till Gränna redan till frukost på lördagen för att pyssla och umgås lite. Bland annat har vi sytt om en hakklapp och sytt stolsdynor till Meyas matstol. Såhär bra blev det.



Meya var så duktig hela helgen och fick en hel del egentid med morfar.



Kanske var hon så glad för att hon fick göra nästan precis som hon ville... Vi hann även hälsa på gammelfarmor en liten sväng.



Man blir trött på landet så Meya passade på att ta en tupplur ute i vagnen när vi staplade ved. Tim vaktade henne så hon sov så gott så. Roligast var nog ändå mormors foppatofflor. Meya är fullkomligt galen i dem och jagar mormor runt runt tills hon tillslut får ta av dem. Morfar hade svarta fina men de gick inte hem hos den färgälskande lilltösen.



Meya har också bekantat sig med några nya varelser... Hon hade nog kunnat skrämma ihjäl dem med sitt skrik om det inte var så att de redan var kokta.



Tack för en mysig helg i Gränna

 


En härlig tisdag

Idag har vi varit på utflykt i Värnamo. Sofia, Lova, Meya och jag åkte dit för att kolla in Villervalla butiken bland annat. Vi passade även på att kika i lite andra affärer samt äta lunch på ett mysigt café. Idag var det verkligen höstrusk, annat var det igår.

Här är bustjejerna på fiket



Jag hittade ju faktiskt en del kläder också, det gick visst i lila nästan allting. Skulle även köpa små hårspännen till Meya och det är andra gången fast ingen av gångerna har jag lyckats få med dem hem. Det är nog inte meningen att hon ska ha några, haha.

Detta köpte jag


Nästa vecka ska vi eventuellt prova på barnvagnsbio. Det kan ju bli spännande. Får återkomma med rapport senare. Tack tjejer för en trevlig dag.

Nya bus

Meya är verkligen full av energi och kör hårt tills hon stupar i säng. Så fort hon vaknar är det fullt ös. Man riktigt ser hur det kryper i henne. Fingrarna dansar helt galet i väntan att hitta något att pilla på. Rastlös efter sin mor? Kanske.



När pappa kommer hem är det han som gäller. Hon kryper i full fart fram till honom och vill komma upp. Hela ansiktet skiner verkligen upp och det är så kul att se.



Här läser de tidningen tillsammans



Hon lär sig snabbt och det uppkommer nya bus varje dag. I förrgår satt hon och trummade på nedersta trappsteget och igår var hon helt plötsligt uppe och klättrade. Nu blir det till att stänga grinden.






Perfekta semestern

Nu ska jag äntligen ta tag i att berätta om vår första familjesemtester i Spanien.

Vid tvåtiden natten mellan söndagen och måndagen 23 augusti ringde klockan. Då var det dags att fixa det sista inför the big happening - vår första utlandsresa som familj. Resfebern gjorde sig påminnd på kvällen och jag var uppe både en, två och tre gånger för att packa ner något som jag kom på skulle vara bra att ha. Meya vaknade med ett leende trots att hon var vääääldigt trött. Sen bar det av mot Göteborg och Landvetter. Vi hade med oss lite frukost som vi åt på flygplatsen när vi väl blivit av med allt pick och pack. Det blir en del på fyra vuxna och tre barn, haha.

Flygresan gick bra, Meya blev lite övertrött men det fanns gott om plats på planet så vi kunde flytta runt lite och göra lite plats så hon kunde sova. Väl framme insåg vi att hösten inte nått Spanien. Det var hur varmt som helst men det var inte läge att klaga direkt. Det var ju det här man längtat efter så länge och man vänjer sig ganska snabbt.

Niklas mötte upp oss på flygplatsen och vi åkte till hans och Vickys lägenhet där vi åt lunch. Vicky kom hem från jobbet vid sex tiden och då tog vi bussen till Nerja och vårt hus som vi hade hyrt. Huset var stort och fint och det är ju riktigt kul när man kan bo alla tillsammas och slippa sitta och trängas på ett hotellrum. Dessutom är det skönt att laga lite mat hemma ibland och då är det ju desto trevligare med lite sällskap.

Huset var högt beläget och på väg hem från stranden fick vi kämpa oss upp för en lång och brant backe. Den var verkligen riktigt lång och brant. Dessutom hade man en barnvagn att dra på. Kim tyckte inte alls att det var så farligt, han brukade säga "spring spring" till stackarn som körde.

Barnen älskade att bada i poolen så där låg vi ungefär varannan dag. Då åt vi lunch hemma och gick ut och åt på kvällen. Havet var också underbart och när vi väl kommit hem (efter den långa branta backen) var det ganska skönt att äta hemma på kvällen. Meya hade med sin egen minipool när vi var vid havet. Då kunde hon sitta vid våra solstolar och svalka av sig. Hon älskar verkligen att bada. När hon såg havet eller poolen blev hon alldeles till sig och skrek och viftade med armarna.

En dag var det mulet och lite regn men fortfarande 32 grader varmt så vi tog en shoppingtur i stan. Tyvärr var det söndag och en hel del var stängt men vi hittade en hel del i alla fall.

Vi blev i alla fall inte skrämda för att resa med barn så förhoppningsvis blir det fler gånger.

Tack Katarina, Micke, Amanda, Kim, Niklas och Vicky för en underbar semester. Tack till mamma, pappa och våra grannar Ola, Marina och Elsa också för att ni var kattvakt.















Titta

Det är Meyas första ord som hon säger mest hela tiden. Hon tittar oftast på lampan om man frågar efter den. Hon reser sig mot allt och kan nu även sätta sig ner själv.

Framförallt så kryper hon fram i en väldig fart så det är fullt upp här på dagarna. Hon vet vart hon inte får vara och dit kryper hon extra snabbt.

Idag har vi varit på Öppna förskolan och Meya skrattade sig igenom hela sångstunden. Hon tycker det är så roligt speciellt när man gör mycket rörelser.

Nä nu är det oroväckande tyst här så jag måste kolla vart busungen tagit vägen.

Ps. snart kommer rapport från soliga Spanien.


Bröllop

Nu har det hänt så mycket att det inte hunnits med några uppdateringar. Vi tar det väl från början:

För några veckor sedan fick vi äran att vara med på Kristoffers moster Susannes bröllop. Det hölls ute i deras trädgård och lagom till själva vigseln sprack det upp och blev kanonväder. Vi satt ute i partytält och åt god mat och efteråt blev det dans. Meya skötte sig riktigt bra och somnade i vanlig tid trots allt ståhej.

Det var verkligen ett lyckat bröllop med rolig underhållning och trevligt sällskap.





RSS 2.0