Nattbesök

Helgen har som vanligt gått i rasande takt. I lördags kom familjen Vaggeryd på frukost och sen bar det av till stadsparken för picknick och lek. Grabbarna fick vara hemma och börja fixa med trallen. Det var mycket folk ute, barnfamiljer givetvis men även ett stort gäng som hade möhippa.

Amanda stannade kvar hos oss över natten. Hon är så duktig och Meya blir så glad när hon är i närheten. På kvällen blev det bubbelbad och lite mys i soffan. Idag var vi och spanade in lekplatsen på Meyas blivande förskola (förhoppningsvis). Där fanns lite gungor, klätterställningar mm. för olika åldrar.

Här kommer lite bilder på kusinerna Amanda och Kim

 






Ändrade planer

I morgon startar operation bygga trädäck. Katarina skulle egentligen på hundkurs och jag skulle ha barnen men kursen blev inställd så vi ska nog till stadsparken i morgon med alla tre småttingar medans grabbarna snickrar. Ska bli jättekul, hoppas på fint väder.

Här kommer lite lättklädda bilder på lillan och hennes håriga kompis.



Inte bara tomma ord...

Idag har vi varit på öppna förskolan. Det var jättemysigt med sånger, rörelser och fika. Sedan tog vi en lång promenad hem, riktigt skönt att få lite frisk luft. Meya blev helt slut efteråt men hade svårt att somna när vi kom hem. Hon var jättetrött men blev helt förtvivlad när jag skulle lägga ner henne. Då får man ta till det enda rätta: sjunga "sudda sudda sudda sudda bort din sura min...". Det funkar faktiskt så det är inte bara tomma ord. Nu sover hon gott i vår säng.

Idag på morgonen kom plint-leveransen till vår trä-trall. På lördag drar det igång och Micke har lovat att hjälpa oss. Amanda och Kim kommer också med så jag ska testa på livet som 3-barnsmamma... Så är det någon som känner sig manad att antingen bygga trädäck eller vara lektant/farbror så vet ni vart ni ska ta vägen.

Här kommer lite bilder från dopet också.

Bye bye

Tack mormor och morfar för den här helgen. Det har varit jättemysigt och man blir som vanligt ompysslad, lekt och myst med. När jag blir lite större lämnar jag nog mamma hemma och kommer och sover över själv...






Nu har vi börjat sticka klänning och sockar till Meya. Behöver jag säga att jag stickar sockorna och min mamma klänningen??? Såhär är tanken att resultatet ska bli, den kommer passa framåt vintern så vi har ett tag på oss.


Atjoooo!

Meya har fått sin första förkylning. Hon nyser och hostar men är lika glad för det. Så fort hon försöker kraxa fram ett skratt får hon en hostatack stackarn. Idag ska vi till mormor och morfar i Gränna. Vi sover där inatt och i morgon (tidigt såklart... eller inte) kommer Kristoffer och vi ska byta till sommardäck. Vi har ju inget förråd än så vi har fått förvara däcken i Gränna, jättesnällt.

Nu har vi fått den första offerten från Stenshoppen på sten och anläggning av trädgården. Vi ska jämföra med andra också såklart men det är ett första steg på vägen. Nästa vecka kommer Nodda och ska kika på bygget av förråd och carport så det är också igång.

Nu har vi även träffat vår blivande granne mittemot. En kille född -77 med sambo och två barn, 3 och 5 år. De har inte börjat bygga än utan ville kolla lite på vårt hus då de funderar på att anlita BBF som byggde vårt hus. Vi är jättenöjda med dem och Fredrik har varit en bra projektledare som sett till att allt blivit bra gjort och klart i tid. Så vi ställde såklart gärna upp som referenser.

Trevlig helg allihop!

Tjuvträning

Nä det är väl lite tidigt än men vi var tvungna att testa lite bara...

63,5 cm och 6050 g men hon når inte riktigt ner till marken än. Får avvakta några månader till.

Nu är det verkligen vår på riktigt, måste skaffa mig ett par vårskor bara sen är det bara att köra på. I morgon blir det en tur in till stan för att kolla på skor och en barnvagnsmobil. Meya stirrar på det blommiga tyget i vagnen så att ögonen går i kors. Sen blir det lite fika med tjejgänget, mysigt.

Hoppas allt är bra med er, ni får kommentera lite så jag vet :)









Taberg är toppen!

Måste ju göra lite reklam för Taberg nu när man har bott här ett tag. Lite imponerad över att alla hälsar när man är ute och går, mycket trevligt. Både yngre och äldre, killar som tjejer.

Nu har Tabergstoppen öppnat för säsongen och nytt för i år är en minigolfbana. Jobbigt att hitta bollen om man hamnar utanför banan bara;) Deras mat är verkligen att rekommendera för att inte tala om utsikten.

Sedan har vi ju även Tyghuset med massor av tyger, tapeter och annan inredning. De ordnar titt som tätt "after work" kvällar på torsdagarna och nu på torsdag är det dags igen.

Det som Taberg väl är mest känt för är nog Gruvan. Har själv inte varit där vad jag kan minnas så det får kanske bli sommarens uppdrag.

Trivs jättebra här i alla fall och även för Meyas del är det bra förskola, skola och så vidare. Tabergsborna får dras med oss ett bra tag till.

Idag är Meya 4 månader och i morgon är det dags för kontroll hos BVC igen. Ska bli kul att se hur hon har växt.


Dop

I måndags hade vi äntligen barndopet. Det blev jättelyckat och vi var totalt 27 personer, det blev knappt trångt här hemma - underbart.

Meya var jätteduktig i kyrkan, sov under gudstjänsten och vaknade när prästen Tore skulle ta hand om henne. Nyvaken fick hon vatten på huvudet men inte ens då blev hon ledsen. Inte förrän efteråt när vi skulle fota, då blev hon akut hungrig så det var bara snabbt fram med haklapp och flaska.

Tack till alla som kunde komma. Tack till Sara som är Meyas fadder, Amanda som hällde upp dopvatten och Tobbe som fotade och filmade.



Meya tackar också för alla de fina presenterna.

TACK!


Lååångfredag

Nu är påskhelgen i full gång. Idag har det blivit en hel del jobb och Kristoffer skulle ta hand om Meya. Hon har sovit nästan hela dagen :)

På kvällen kom mina föräldrar och min syster med lite bord och stol leverans inför dopmiddagen. De stannade även på lite scones och så provade vi dopklänningen. Den blir så fin, har aldrig sett en så fin tidigare.

Häromkvällen skulle vi ut på en härlig promenad men vi hann nog bara gå 5 minuter innan det började regna så vi fick vända hem igen, trist. Riktigt aprilväder nu, växlar mellan sol, regn, hagel, sol och jag vet inte allt.

Trots att det bara är fredag kommer här lite lördagsgodis :)

GLAD PÅSK PÅ ER!




Spring i benen

Nu har Meya lärt sig gå. Tekniken finns där men balansen och styrkan får vi öva lite mer på...


RSS 2.0