I'm a big big girl

in a big big world.

Idag har vi varit på BVC, det var nu två månader sen sist och det märktes på längd och vikt. Vår sköterska tyckte även att Meya blivit väldigt pratsam och jag kan ju inte annat än att hålla med. Hon tjattrar och skriker för att testa alla ljud och få uppmärksamhet såklart. Det är ingen liten bebis vi har längre, hemskt men såklart väldigt kul också.

Nu börjar det kännas när man har burit runt på henne ett tag och det är inte bara för att hon inte kan sitta still. Meya väger nu 8,2 kg och är 70,2 cm lång.

I morgon blir det bröllop, det ska bli riktigt kul. Får väl sätta munkavel på Meya en liten stund ;)

Då och nu

och vad som hänt däremellan... Det diskuterades det om idag när jag träffade två gamla jobbarkompisar från Tenhultstiden dvs. 10 år sedan ungefär. Jättekul att träffas igen speciellt eftersom vi alla tre fått vårt första barn inom loppet av ett halvår.

Sofia och Lova har precis börjat på Öppna förskolan så dem lär vi nog träffa på titt som tätt.

Själv missade jag ju att ta bilder men jag hoppas det är ok med Sofia att jag lånar hennes.

Meya lär Lova allt bus hon kan!


Lek

Idag vilar Meya ut efter en helg med massor och lek och bus. I fredags var hon och pappa hos några vänner i Trånghalla och hon fick träffa söta Alice. I lördags kom hennes kusiner Amanda och Kim för att stanna över natt. Hon blir väldigt nöjd när det finns andra barn i närheten vilket är jättekul. Igår eftermiddag hade vi planering inför kommande party och då fick hon leka med Saga en stund.

Med andra ord en hektisk med väldigt rolig helg för Meysan.

Det var visst någon mer som blev leksugen när vi gick till lekparken i söndags. Lekparken tillhör för övrigt Ullstigens förskola där vi hoppas att Meya kommer få börja så småningom.


Bus med Kim


I gungan


De hade lite trafikmärken, parkeringsfickor, rondell och olika körfiler på gården. På mittbilden ser man skymten av vårt hus så det är nära och bra


Bus


Nu har även vår gräsmatta börjat ta sig något. Man ser nästan att det växt lite sedan igår bara så nu mina vänner är den på G


Nummer två

Meyas andra tand började ploppa upp för någon vecka sedan så nu har hon snart två därnere. Hon tuggar och tuggar på allt hon kommer åt och hon gillar verkligen tandborstningen morgon och kväll. Hon har inte sovit lika länge som under semestern, då kunde hon äta frukost halv tio vissa dagar. Hon vrider och vänder på sig men sover halvt som halvt så det är nog tänderna som spelar lite spratt.

Hon har börjat använda sitt stågym en hel del. Någon gång glömde hon av sig och stod utan stöd en stund. Hon reser sig numera hela tiden men på kvällen när hon är trött kan hon när hon sitter falla rakt bakåt och slå i huvudet. Det är lite otäckt men hon blir inte rädd utan ska upp igen. Vi har också börjat träna på att klappa händer, vinka, titta/peka på lampan, säga mamma och pappa men hon är inte så intresserad. Hon vill hellre stå och gå men det är väl bara att träna lite varje dag så kommer det nog så småningom.

Igår dammade jag av bärschalen igen, den har legat vilande lite. Denna gång satte jag henne framåt så hon såg när jag fixade och lagade mat. Det tyckte hon var spännande.

Idag håller de på att lägga matjord och ska så gräs hos oss. Gott att bli av med ogräset som vuxit som bara den efter allt regn på senaste. Inte kul att jobba ute i det här vädret bara, tycker synd om dem.

Målningen ute går sådär, det är lite för ostabilt väder för att sätta igång och svårt när man är själv hemma med Meya för hon sover inte så långa stunder längre. Plockade en del blåbär härom veckan och tänkte ge mig ut igen för blåbär älskar både jag och Meya. Det får bli lite inomhusgöra så länge. Ska tapetsera en vägg i tvättstugan som vi satt upp för att dölja lite kablar, rör och pannan. Sen ska jag tvätta och måla tv bänken och soffbordet vita.

Nu när Kristoffer har börjat jobba igen gäller det att ta tag i och träffa lite folk om dagarna, annars blir jag tokig. Öppna förskolan har dragit igång igen i alla fall så det blir nog att tillbringa onsdagsförmiddagarna där. Så är det någon som har en ledig dag så träffas vi gärna.

Tävling"Jag är med och tävlar hos Ett hus till oss
om ett hemligt klädesplagg från LiandLo. Ta chansen och tävla du med!”

LiandLo har massor av fina barnkläder i härliga färger. Alla kan vara med och tävla! LiandLo:s kläder finns även att köpa hos Rebuz Kidz.

RSS 2.0