Vi har ett hus...

... ett dragigt hus men ändå.

Idag har de börjat resa huset och det har gått undan. De fick upp alla takstolarna inklusive de gigantiska balkarna innan de gav sig för dagen .

Nu känns det lite overkligt att det verkligen är vårt hus som står där men man kommer nog vänja sig så småningom. Det känns heeelt underbart.

Kolla noga i våra "fönster", vi har både blommor och roliga figurer i några av dem. Lägger också upp lite bilder på området och grannhusen.

Här kommer dagens bilder:
Vi har fått en blomma i fönstret. Det ser ut som en barack 
        Här ska det byggas radhus Ryavägen nästa 

Gjutet o klart

Nu är det färdig gjutet och ska bara torka över helgen (vilket torkväder sen då...). Förrådet lär nog stanna vid en gjuten bottenplatta ett tag eftersom vi ska bygga förråd/carport själva. Micke kom förbi för att kolla hur det gick.

Nu är plattan till förrådet gjuten, undrar när det får väggar??? Micke nyfiken:)

Tur i oturen

Otur att det ska börja snöa igen då... Men tur i oturen blev gjutningen av grunden tidigarelagt en dag så lagom till snön låg den färdig och klar skyddad under pressening:)

Lägger upp lite bilder på Kristoffer och pappa som jobbar hårt i kylan. Potentialutjämning och utläggning av rör till högtalarkablarna stod på schemat.

Pappa fixar med nåt Stoffe likaså Smygreklam

Förberett för gjutning

Nu är formen för gjutplattan på plats. Det ser fortfarande vääääldigt litet ut...

Här står jag vid ingången Snyggt golv... Här kommer förrådet vara Håller koll på ställningarna

Nu är det igång!

Nu är grävningen i full gång och på fredag 27 mars gjuts grunden enligt planerna. Det är något roligare att åka ut till tomten nu när det har hänt nåt sen sist.

Vi har även fått alla datum för delleveranserna nu så nu har man lite mer kontroll på läget.

- Stomleverans: 31/3
- Takpannor: 6/4
- Kökssnickerier: 4/5
- Innerdörrar, Golv, Garderober: 18/5
- Invändig trappa, Värmepump, Badrumsinredning: 15/6
- Hushållsmaskiner: 17/8Här kommer lite bilder på tomten också.

Vårt fina elskåp sponsrat av Alséns El. Här ser man storleken av plattan som ska gjutas. Ser ganska litet ut, hoppas våra ritningar är skalenliga:) Här kommer det vara grillfest och kubb framöver - välkomna! Massa konstiga rör osv. Våra blivande grannar. Killen, Emil, känner visst Kristoffer från Scandic.

Kakel & sånt

Nu har vi kollat på kakel och det gick faktiskt smidigt värre. Vi hade kikat lite innan men kakel och klinkers till hall, kök, tvättstuga och två badrum bestämdes på en timme ungefär.

Till köket hittade vi lite otippat ett golvklinker i måtten 30x60 cm, haha. Alltid kul att inte ha som alla andra.

Nästa svåra val blir väl alla tapeter!

Tjingeling

RSS 2.0