Skåne

På annandagen passade vi på att åka lite pulka och snowracer innan det bar av till Skåne för mer julfirande.
 
Lennon fick titta på i år
 
 
På annandagskvällen var vi på kalkonmiddag hos farmor och Affe. Även Micke, Katarina och Affes dotter Cathrine var där med sina barn. Gott med något annat än julmat denna dag. Efter middagen åkte vi vidare till farfar och Siv där vi spenderade ett par dagar.
 
Milo blev väldigt trött under promenaden
 
Grannarna har byggt upp ett eget tomteland i skogen
 
Meya och Ronja
 
Ännu en uppskattad julklapp, trummset...
 
... och golvpiano
 
Nu är julen faktiskt slut även för vår del. Väldigt lyckad!

Jul

Julfirandet började i vanlig ordning med uppesittarkväll i Vaggeryd. Vi åt skinksmörgås, köttbullar och lite annat gott. Inga storvinster tyvärr men en ny lott till nyårsafton. Inte så sugen på att spela då direkt men man kan ju rätta lotten i efterhand.
 
På julafton var vi hemma. Mormor, morfar, Niklas, Katarina, Micke, Amanda, Kim, Lotta och Ingegärd kom på jullunch så vi var ett bra gäng. Efter Kalle Anka kom tomten och både Meya och Milo blev som tokiga. En riktigt mysig julafton med andra ord.
 
Kusinligan på Kristoffers sida
 
Äntligen kommer tomten
 
Halvskeptisk
 
 
På juldagen var vi hos mormor och morfar i Gränna redan till frukost. Lite senare dök även mina syskon upp med sina familjer, fullt hus alltså. Vi åt jullunch och fikade, sen kom tomten även denna dag. Lika populär som vanligt. Så mysigt att alla syskon och kusiner kunde träffas samtidigt. Tack mormor och morfar för en supermysig juldag.
 
Julia och Lennon lekte bra ihop
 
Väntar på tomten
 
Julia var lite rädd
 
Kusinligan på min sida
 
Tack tomten
 
Lennon gillade snörena
 
Bästa presenten? En egen dammsugare
 

Tomteland

I år besökte jag, Meya och Milo tomteland i Taberg för att lämna över önskelistorna till självaste tomten. Jag trodde inte det var så mycket mer än så och åkte iväg en snabbis eftersom jag skulle iväg på bio senare på kvällen. 
 
Ända från backen ner till centrum lyste marchaller som visade vägen, så mysigt. Tomteland var verkligen ett tomteland med renar, korvgrillning, marknadsstånd, små stugor med tomtar i, julmusik mm. Barnen hade nog velat stanna lite längre men lite tidsbrist och att jag inte ens tog med plånboken gjorde att vi gick varvet runt, besökte tomten och sedan åkte hem. Hur mysigt som helst så nästa år tar vi med resten av familjen och stannar lite längre.
 
Milo var för övrigt inte alls rädd för tomten utan gick fram med sin önskelista som tomten läste igenom, och tog sedan emot en påse med skumtomtar.
 

God Jul

 
God Jul och Gott Nytt År alla nära och kära. Vi ser fram emot julmaraton i år också. Det är underbart att ha så många att fira tillsammans med.
 
Kram från oss!

Tur i oturen

Det har varit sjukstuga här i veckan men tur i oturen lyckades vi hålla oss friska på alla kalas. Konstigt nog var alla gäster också friska, vilket är ovanligt såhär års.
 
Meyas födelsedag började tidigt. Vi sjöng för henne 6.15 eftersom de skulle ha luciafirande på förskolan klockan 7. Men kommer man med ett stort paket så är det inga sura miner. "Men ni glömde saft och russin" sa Meya. Svårt att hinna med allt men det blev fikamys både på förskolan och hemma sen.
 
Sminkdockan var väldigt uppskattad
 
Sen bar det iväg upp till förskolan med dessa sötisar. Vi lämnade dem för att sedan vänta på luciatåget ute på gården. Så mysigt med ljuslyktor uppställda och en hel drös lucior, tomtar och pepparkaksgubbar/gummor som kommer och sjunger. Minns så väl första gången Meya var med, det var ju de största barnen (som kändes så stora) som stod för sången och nu är det Meya som är en av dem. Sinnessjukt!
Laddade...
 
 
I lördags hade vi huset fullt av vänner på kalas, 9 vuxna och 9 barn blev vi. Lika trevligt som vanligt och barnen sköter sig själva så att vi hinner dricka kaffe och tjata lite. Under natten kom mängder med snö så Kristoffer och barnen skottade en bra stund på förmiddagen. Första gången för den här vintern så de var inte svåra att få ut. Milo hjälper till som vanligt medans Meya byggde en snöborg och snögubbar. 
 
 
Dags att blåsa ljusen
 
På söndagen fortsatte firandet då släkten kom. Vi firade även Kim som fyllde 7 år den 11 december. Meya fick bl. a. en mikrofon så hon underhöll oss med sin pipiga skönsång minsann. 
Uppskattad födelsedagsutstyrsel
 
Nu är det färdigfirat för den här gången och julen kan börja på riktigt.

Meya 5 år

Grattis vår fina tjej som idag fyller hela 5 år.
 
 

Kalas

Förra helgen var Meya på maskeraddisco kalas hos hennes kompis Elsa R. Det var många barn och fullt ös, hon har pratat hela veckan om hur kul hon hade.
 
 
Idag var det dags för hennes eget, efterlängtade 5-års kalas. Efter presentöppning åt vi hamburgare följt av en massa pyssel. De fick även dekorera sin egen cup cake och tillslut hade vi dansstopp och fiskedamm. Lugnt och städat med 6 pysselsugna tjejer. 
 
Visst blev dom fina
 
Så duktiga, tog själva tag i sången
 
Dansstopp och Lennon hakade också på

Begravning

I måndags tog vi farväl till gammelfarmor på hennes fina begravning. Vi var närmare 100 personer, varav 70 släktingar. Det var vackert och såklart väldigt sorgligt. Barnen livade ju upp stämningen något, vilket jag tror att hon hade uppskattat mycket.
 
Meya hade mycket att fundera på under dagen och sa "det är så tråkigt att jag inte kommer få träffa gammelfarmor mer men hon har nog det bra där i lådan". 
 
Vila i frid!
 
 

7 månader

Grattis underbara Lennon, 7 månader idag. Vi älskar dig!
 
Puss från familjen
 
 

RSS 2.0