Vilken dag!

Idag har varit en jättehärlig men kall dag. Efter frukost åkte vi in mot stan och släppte av Kristoffer vid gymmet och körde till butiken jag berättade om igår. Det var så vackert redan på vägen dit och butiken var hur mysig som helst. Jag hittade såklart lite av varje bl.a. något som jag letat efter ett tag. En fin plåtburk att ha alla fula fjärrkontroller i. Tyvärr tog det Meya typ en hundradels sekund att lära sig hur man öppnade den, smart unge.

Jag hittade även tunikan och scarfen på bilden och när jag skulle prova i butiken så tog ägaren så gärna hand om Meya. Därefter tog en kund över för hon skulle ta betalt men det gick lika bra det.

Det blev däremot ingen brunch på Esters för de hade julbrunch så här års och det var vi inte så sugna på. Vi gick till La Dolce Vita istället och åt gott.

Ikväll är det tjejkväll hemma för Kristoffer tog en välbehövlig utekväll.

Neo har också haft en kul kväll i påsen jag kom hem med...

Fredagsmys

Ja, vi har börjat för längesen med god frukost och tända ljus.
Tyvärr får vi ju inte tända adventsljusstaken än utan ljusstaken bredvid.

Det är en del snö nu kan man säga. Tydligen hade Mullsjö mest snöi hela landet. Vi har en hel del i Taberg också. Så här ser det ut utanför altandörren.

Neo vaktar julgardinerna. Han och Meya är så lika, de ser direkt när det är något nytt och är så nyfikna på att utforska det. I morse när jag gjorde frukost stod de båda två på alla fyra och tiggde ost. Haha, Meya kanske behöver andra förebilder än Neo...


I morgon ska Kristoffer träna på morgonen, jag och Meya ska kika in i den här butiken. Visst ser det supermysigt ut. Efteråt ska vi äta brunch på Esters Kök. På söndag är det julskyltning i Jönköping tror jag, någon som vet?

Underbara konversationer

Ja det börjar bli lite långtråkigt nu eftersom vägarna är så dåligt skottade att barnvagnspromenaderna är helt uteslutna. Visst är vi ute med pulkan men det blir inga längre turer för vi blir rätt trötta båda två efter en stund.

Tur att man kan sitta inne och mysa och konversera då. Hon härmas fortfarande ganska bra men nu har hon börjat svara aaaahhh på allt man säger. Ibland blir det så klockrent och man får väl passa på att njuta för fullo nu innan hon lär sig säga NEJ. Vi har försökt ändra lite i mattiderna nu också. Dels för att förbereda lite inför förskolan men dels för att vi ska kunna äta tillsammans. Morgonvällingen skippar vi eller drar ner på och så äter vi frukost ihop istället. Även lunchen äter vi tillsammans och sen brukar hon få något när vi äter på kvällen fast då har hon hunnit med en extramiddag däremellan också. Tror hon tycker det är mysigt med lite sällskap och vem gör inte det?

Nu sitter vi och skriver shoppinglista inför tisdag för som jag nämnde ska vi ut på äventyr. Vi ska ta morgontåget till Göteborg 7.40 och inte åka hem förrän 18.00. När vi kommer till Göteborg ska vi till syster/ moster Sara och äta brunch. Hon bor numera supernära stationen så det kan inte bli bättre. Därefter ska vi inta stan för att handla julklappar och annat. Risken finns att det blir mest handlat till Meya som vanligt. Det ska bli så mysigt med en tjejdag på stan och med mitt lokalsinne är det perfekt med guide och smakråd i ett.

Vi längtar massor!

VARNING för tårar!

Fick tips om en blogg där man får följa lilla Elly och hennes kamp mot sjukdomen JEB. Det är en slags blödarsjuka där hud och naglar lossnar och bildar svårläkta sår. De flesta får aldrig uppleva sin första födelsedag.

Som sagt, jag varnar för tårar för det är så hemskt att se lilla tjejen lida varje dag och hennes föräldrar som inte kan göra något för att underlätta för henne. Man blir också otroligt tacksam för att man har en frisk liten tjej vilket inte alls är en självklarhet.

Här kommer i alla fall länken, hoppas ni har laddat upp med näsdukar:
http://lillaellyskampmotjeb.blogspot.com/

Vi har smygstartat med lite glögg, lussekatt, julmusik och julpynt idag mellan all skottning av snö. Är helt skakig i armarna och känner i hela ryggen sen passet igår.

Idag blev det ingen öppna förskolan för vi kunde helt enkelt inte ta oss dit.

Kram till er alla

Ljuva tisdag

Nu ska vi snart ut och skotta snö så att våra grannar kan komma fram till ytterdörren i eftermiddag. Jossan och Marina med deras små Lukas och Elsa kommer förbi på lite lek och kaffe.

På tisdag nästa vecka ska jag och Meya ut på äventyr, hoppas att det inte snöar då.

Lite bilder på sötisen bl.a. med sin Tummen bok.


Ha en härlig tisdag!

Julbak

Igår var mormor och morfar på besök. De skulle egentligen ha varit barnvakt eftersom vi skulle på 30 års fest. Det blev tyvärr inställt p.g.a. maginfluensa så det blev julbak i stugan istället. Saffranskransar, lussekatter och pepparkakor. Meya passade på att provsmaka lite när hon bakade.




Sedan blev det såklart lite praktiskt arbete utfört. Vi bogserade bilen till verkstan, fixade lite eljobb och sågade till stängerna till garderoben så i dag blir det omorganisering (läs organisering) där. Neo och Meya skulle såklart hjälpa till, de är precis lika nyfikna, retsamma och busiga båda två.

Tack för en mysig dag.

Jaaaaa!!!



Vi har fått plats på Ullstigens förskola som ligger ett stenkast från vårt hus. Det känns så bra för det verkar vara en jättebra förskola och alla barn på området går eller ska börja där. Vår närmsta granne Elsa börjar också i januari.

Meya får börja 10 januari istället för den 3:e som vi hade sökt till men det gör ingenting. Jag kommer fortfarande kunna åka till jobbet på tisdagar fr.om. den 18 januari som planerat. Det blir max 15 timmar i veckan på förskolan hela våren och jag tror hon kommer ha så kul.

GRATTIS MEYA!

Mys i saccon

Meya har börjat gilla sin saccosäck nu så vi har flyttat ner den från hennes rum till vårt vardagsrum. Hon klättrar, busar och myser i den. En annan sak hon älskar är att "läsa" reklam och tidningar, ja det kan hamna lite i munnen också. Men det bästa av allt är ju såklart en tidning i saccosäcken.



Kanske ett julklappstips till er med småttisar. Just denna är ett fynd från Blocket.

Stor röst...

... i en liten kropp med långa armar. Så kan man sammanfatta vårt lilla charmtroll.

Idag har vi varit på banken för att gå igenom våra lån. Vi ska göra en värdering på huset på torsdag för att se hur mycket det har gått upp sedan vi byggde carport och gjorde i ordning trädgården. Meya skötte sig exemplariskt på banken som tur var.

Efter det åkte vi till Ica Maxi för att handla lite. Där steg ljudnivån x antal steg kan man säga. Meya hördes över hela butiken när hon tjattrade och busade. Hon är verkligen rolig och det är alltid fullt ös eller medvetslös som gäller.

Nu har vi så smått börjat planera inför kommande kalas. Stora tjejen blir ju snart 1 år och det känns som ett ovanligt kort men händelserikt år.

Grattis pappa

Idag har vi firat fars dag, premiär i vår familj. Vi laddade upp med paket, sång och en fin t-shirt dagen till ära.






Meya hjälpte såklart pappa att öppna paketet som innehöll en finfin tröja.

GRATTIS PAPPA
ÖNSKAR MEYA


Se upp i backen

Idag har vi åkt pulka för första gången och det var en riktig hit. Nu kan nog barnvagnen slänga sig i väggen om Meya får bestämma. Hon är inte lika glad när det ska fotas för då rör det sig inte framåt. Fort ska det gå och sladdas ska det göra. Ju mer fart desto mer skratt. Efter ett tag låg hon längre och längre ner och var hur trött som helst, men inte gnällde hon för det.



Vi träffade grannen Elsa och hennes pappa med så tjejerna tjattrade med varandra i pulkorna.

Rosa vs rött

Nu är även vimplarna klara och uppsatta i Meyas rum. Det blev som en variant av sänghimmel eftersom det är svårt att ha det med snedtak. Meya verkar gilla dem i alla fall för hon tittar som bara den och säger "titttttta".

Såhär blev det


Här är även andra sidan av rummet

Nymålat

Måste ju visa upp hur bra det blev, är jättenöjd med resultatet.







Hittade en gammal bild från soffbordet från bilderna vi tog när vi skulle sälja lägenheten. Det kändes så konstigt att titta på dessa bilder igen. Känns aldrig som att vi har bott där och det är väl ett tecken på att man trivs här.



Det är lite kul att vi kan ha kvar möblerna för de är snygga och robusta och så är det Kristoffers pappa som har gjort dem. Däremot var de ganska slitna och färgen skar sig riktigt mot vårt ekgolv så de visade inte upp sig från sin bästa sida.


Allt o inget

Det blir handlingen när man inte skrivit på länge.

Jag nämnde ju att jag hade något att se fram emot i torsdags och det var ju min 2 timmars ansiktsbehandling som jag fick av Katarina och Micke i 30 års present. Det var i Huskvarna på Vätterkliniken. 2 timmars avkoppling, bara det var ju underbart. Att någon dessutom pysslade, donade och gjorde allt för att jag skulle ha det gott gjorde ju inte saken sämre. Tack snälla ni för en super present.

I fredags var vi ute i trädgården och fixade lite. Meya kröp runt i gräset och njöt av det fina vädret. Hon kalasade även på några löv, mums.



I helgen har jag fixat med tv bänken som även den nu är vit och fin. Bild kommer när den är torr och tillbaka på sin plats igen. Jag håller även på att sy vimplar som ska hängas upp i Meyas rum. Har kommit in i en pysselperiod så det är bara att köra på medans det varar.

I lördags kväll var vi hos Klara, Lasse och Saga. Ellen, Henke och Alice var också där och vi beställde hem libanesiskt. Framåt kvällen skulle vi försöka lägga Meya i en extrasäng men ICKE! Hon hade bestämt sig för att inte sova så vid halv elva tiden fick vi åka hem.

I söndags var vi på A6 och IKEA och köpte bl.a. barnspärrar till köksluckorna så nu är de inbrottssäkra för Meya i alla fall. Hon har inte gett upp ännu utan testar dem med jämna mellanrum...


Foton

Det blir ju en del foton tagna på Meya och det är verkligen kul att ha. Dessutom är det bra övning för man får direkt feedback på vad som blir bra och inte.

Nu har jag suttit och redigerat lite bilder som ska pryda väggarna här hemma. Köpte lite ramar för ett tag sedan men har inte kommit längre.

Här kommer en bild från Spanien:


I morgon blir det öppna förskolan i vanlig ordning och sedan lunchdate med Klara och Saga. Det får nog bli en powernap däremellan för Meyas del.

Inatt vet jag inte vad som hände men vid kl. 1 satt vi i hennes rum och lekte... Eller jag var måttligt leksugen utan satt mest och tittade på. Hon kunde inte somna om varken i sin säng eller i vår så vad gör man? Efter en stund testade jag igen i alla fall och då somnade hon så gott så gott.

RSS 2.0