Tjejhelg

I helgen har jag och Meya haft tjejkväll. Ganska skönt faktiskt men nu är han välkommen hem igen...
 
Lördag förmiddag gick åt till förberedelse för POMPdeLUX partyt här hemma. Vi bjöd på kall fläskfilé, fransk potatissallad med tillbehör och citronpaj med marängtäcke till efterätt. Riktigt gott faktiskt om man får säga det själv. Hade fått ett tips om att helsteka fläskfilé penslad med soya i ungnen, låta svalna och därefter skära upp för att sedan hälla på rikligt med italiensk salladsdressing. Ja sån där man blandar ut med olja och vatten. Sedan ska det stå och dra åt sig under natten vilket är perfekt för då kan man förbereda redan kvällen innan.
 
10 shoppingsugna tjejer var vi och även om jag hade förberett mig lite var det svårt att välja, allt är ju så fint. Meya fick i alla fall en klänning, en kofta, ett par byxor, en vinteroverall och lite strumpbyxor. Hon kan fortfarande ha en del från förra säsongen så jag köpte till lite som matchar till det också.
 
Idag har vi varit på A6 och jag köpte faktiskt mina första gravidbyxor ever. Är lite trött på leggings och långa tröjor nu. Färgglada var de också, typ corall. Meya skötte sig galant förutom att hon sprang ut från HM med en larmad väst som hon ville ha. Det blev ingen väst!
 
Istället åkte vi till Vissmålens 4-H gård där det var bakluckeloppis, ponnyridning och massa andra djur att hälsa på. Det blev faktiskt några fynd och en ridtur såklart.
En mössa med apor, en klänning och ett Nalle Puh bildspel
 
Och ridturen
 

High Chaparral

I lördags var det dags för den årliga turen till High Chaparral. Eller ja för andra året i rad i alla fall beger vi oss dit med Meyas kusiner och en annan familj.
 
Väderprognosen för dagen var ganska dyster men vi hade tur. Regnet slutade precis när vi kom fram och vi tog lite frukost på parkeringen. Väl inne för att shoppa skott till pistolen kom det en skur till men efter det var det färdigregnat. Varmt och vindstilla och tillslut vågade sig solen fram också.
 
Efter en härlig dag på Chappis åkte vi till Vaggeryd och bjöds på supergod mat.
 
Kameran följde såklart med men batteriet låg hemma på laddning så iPhonen fick göra sitt bästa. Modiga Meya åkte tåget som blev rånat, tittade på showen, åkte karusell och red på hästen helt själv denna gång.
 

Kvällsmatsutsikt

Firar att första jobbveckan är över men god kvällsmat på Tabergstoppen. Räkmacka för min del, Schnitzel till Kristoffer och Meya tryckte i sig 3 pannkakor med grädde och sylt.

Finfin utsikt bjöds vi såklart på också.


Vardag igen

Semestern är slut för den här gången men vilken semester vi haft. 5 hela veckor med familjen varav de 4 första var fyllda med aktiviteter och många nätter hemifrån. Bara hem och packa om inför nästa äventyr... Vi har hunnit träffa så många släktingar och vänner och i lördags bjöd vi hem grannarna bredvid och mittöver på grillkväll.
 
Sista veckan spenderades dock hemma och två av dagarna var vi dessutom barnfria. Vi fick en hel del gjort. Bilarna tvättades in- och utvändigt, tvättstugan rensades upp och organiserades, fönstren putsades, gamla sovrumsmöblerna såldes, liggvagnen och vaggan sattes upp mm. 
 
Får alltid känslan av nystart såhär inför hösten, ännu mer än vid nyår. Nu blir det ju en annorlunda höst eftersom jag inte ska jobba så länge till men ändå. Man blir sugen på att ta tag i en massa saker liksom. Och shoppa kläder... För min del får nog kläderna vänta lite men i dagarna har POMPdeLUX kommit ut med sin nya höst/vinter katalog. Liksom förra hösten blir det barnklädesparty här hemma den 25 augusti men vi blir inte lika många denna gång. Tänkte hålla ner antalet lite och bjuda på lite mer tilltugg istället. Någon som är sugen?
 
Bild från POMPdeLUX

Mini

Idag var det dags för ett besök på MVC för att mäta magen och lyssna på mini. Allt såg bra ut och såhär kan man läsa om fostret denna vecka:
 
Fostret väger runt 1800 gram. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.
 
Sista semesterveckan är till ända och vi har hunnit fixa och dona en hel del här hemma. Bl.a. har liggdelen till vagnen och vaggan åkt fram igen. Dels för att kolla om allt är helt och rent men även för att förbereda Meya lite mentalt att det faktiskt kommer flytta in en bebis hos oss snart. Jaja lite för att förbereda oss själva också, är nästan lika svårt denna gång att förstå vad som komma ska.
 
Nu längtar vi efter mini!

Gränna

Gårdagen spenderades i Gränna där även moster Sara, Marcus och lilla Nikki var på plats. Vi var på byamarknad och loppis där det blev ett och annat fynd samt ponnyridning såklart.
 
Dagens fynd!
 
Söta Nikki

Semester på bortaplan forts.

8.30 på söndagmorgonen kom mormor och morfar och hämtade oss. Det var dags för årets husvagnssemester och denna gång var destinationen Varberg och Apelvikens camping. Även om vädret inte var lika stabilt som veckan innan hade vi några sköna dagar på Västkusten.
 
Det fanns en fantastisk strandpromenad från campingen till fästningen i centrala Varberg. Vi hittade en slags gångtunnel bland alla träd och buskar, väldigt sagolikt.
Så vacker!
 
Varför inte smälla upp ett partytält med en DJ ute i det fria?
 
Vi hade olika sysslor på semestern
 
 
En dag spenderades i Varberg och en i Falkenberg, väldigt mysiga båda två.
Mamma och jag vid en mysig miniträdgård i Falkenberg
 
Goda räk/lax mackor bjöds det på i husvagnen en kväll
 
Glasspaus på fästningen efter en varm, skön promenad
Meya blir bortskämd med te på sängen varje morgon
 
Tack mormor och morfar för några supermysiga och roliga dagar i husvagnen.
 

Semester på bortaplan

Nästan två veckor har vi spenderat ute på vift och bara gottat oss hos släktingar och goda vänner. Nu är det faktiskt skönt att vara hemma igen, precis som det ska vara.
 
Först bar det av mot Skåne då vi hälsade på Meyas farfar, Siv och faster Emelie. Vädret var verkligen på vår sida så det blev en hel del bad, underbart. Trollabadet, Åhus, Möckeln och en och annan pool hann vi med.
 
Vi hann också träffa en hel del släkt och vänner och bjöds på massor av god mat och trevligt sällskap hela veckan. Det kan man verkligen kalla semester. Kristoffer fick träffa sin morfar för sista gången då han gick bort en vecka senare. Våra tankar går till honom och alla anhöriga och vänner.
 
Vi hade en superskön kväll hos Meyas farmor som bjöd på goda pannkakor och en ridtur såklart.
 
Meya och farfar fiskade kräftor i dammen. Det fanns en hel del stora och fina men de fick vara kvar ett tag till.
Man får akta så de inte nyper tag i näsan!
 
Efter några härliga dagar i Skåne var vi hemma en dag för att packa om väskan och sköta om trädgården innan det var dags för nästa äventyr. Meya var vansinnig när vi kom hem och stod och skrek en kvart utanför dörren att hon minsann inte ville vara hemma. Hon hade haft det för bra på bortaplan helt enkelt.
 

Mina fina

De här galningarna har jag förmånen att träffa nästintill varje dag. Livet leker när de är i närheten, alltid bus i blicken och nära till skratt.
 
Älskar er!
 

RSS 2.0