9 månader

Jo jag vet, det var ju egentligen för 2 dagar sedan men grattis Milo på 9 månadersdagen i efterskott.
 
Ganska kaxig kille numera... och väldigt glad...
 
 

Midsommar

Midsommar firades i år hos oss. Det började med traditionell midsommarlunch med våra vänner Alex, Caroline, Niklas, Alicia och Olivia.
 
Skål!
 
 
Därefter åkte vi till Hovslätt för att dansa runt midsommarstången. Tyvärr drog det ut väldigt på tiden så vi bestämde oss för att åka hem igen innan dansen. Milo var hungrig, Meya hade tröttnat och gästerna skulle snart komma på middag.
 
På kvällen blev det fullt hus med 8 vuxna och 8 barn. Vi grillade och åt gott och när alla åkt hem och barnen gått och lagt sig avancerade vi över till grannhusen. En väldigt lyckad midsommarafton.
 
Våra fina midsommarbarn
 
 

Sommarlov

Nu har Meya sommarlov i 9 veckor. Hon fick en jättefin tavla som sommarpresent av sina fröknar. De är så goa.

För övrigt har Meya börjat smöra ordentligt när hon vill något.

- Mamma får jag lite vatten...tack...snälla mamma

- Mamma vill du bära mig nerför trappan så är du bäst i hela världen

Hon är ju inte dum för vem vill inte vara bäst i världen liksom :)

Ps. Vi är i stort behov av sällskap under det LÅNGA sommarlovet ;)

 


Skiftbyte

I augusti börjar Meya på avdelning Blåbären för 4-5 åringar. De har haft en hel del överinskolning så det kommer gå hur bra som helst. Hon är verkligen redo. Hennes avdelning delas och de blandas med barn från Tahe förskola. Tror det blir jättebra för då får hon lära känna lite nya kompisar samtidigt som hon får med sig en hel del av de gamla.
 
1 oktober börjar Milo på Lingonen för 1-2 åringar och han blir väl minstingen då han precis fyllt 1 år då. Tanken är att de ska gå 15 timmar per vecka och vara lediga torsdagar och fredagar. Så skönt att han fick plats på Meyas förskola. Det underlättar vid lämning/hämtning, högtider osv. samt att han övertar två av Meyas pedagoger som både han och vi känner sedan tidigare.
 
GRATTIS MILO!
 

Vissmålen

Även idag har Meya ridit häst. Troligtvis den minsta hon någonsin ridit på. Vi har varit på Vissmålens 4H gård och tittat på lamm, getter, kaniner, höns och hästar. Det blev också korvgrillning och bus för barnen.
 
Snälla mormor hjälpte oss med skjuts och sällskapade
 
Lova med mamma och lillasyster var också på plats

Studenten 2013

I helgen har vi firat Kristoffers lillasyster Emelie som tog Studenten från Ekebackeskolan i Osby. Fint väder, god mat, trevligt sällskap, glada barn. Milo fick visserligen testa på burkmat vilket INTE uppskattades. Var tvungen att hotta till den lite för att den skulle gå ner överhuvudtaget. I övrigt en superbra helg helt enkelt.
 
Vi åkte ner redan på fredagen för att hälsa på barnens farmor och Affe. De hade en jättesöt och busig hundvalp som jag visst inte fick ett enda kort på. Hästarna är alltid lika populära och Meya fick rida lite såklart.
 
 
Milo fick titta på från vagnen
 
På lördagen var det fullt med förberedelser innan utspringet. Det gäller ju att klä på barnen max 5 minuter innan avfärd så att de är så hela och rena som möjligt. Ändå hade Meya hål i strumpbyxorna innan vi var framme ;)
 
 
Busungarna
 
Finaste studenten!

RSS 2.0