Kusin vitamin

Meya har nog världens goaste kusiner och dem har hon fått träffa en hel del i sommar. Igår var de här alla tre; Amanda, Kim och Olivia. Lyckades inte fånga Kim på bild dock men det får bli nästa gång. Kul att få lite kvalitetstid med Tobbe och Jenny, det är ju inte så ofta vi träffas eftersom de bor i Stockholm men nu har vi bokat in ett datum i höst när vi ska upp och hälsa på. Det är lika bra för helgerna brukar ju fyllas snabbt.

Kul att få träffa Olivia lite mer sammanhängande nu också. Hon är så gullig och pratar en hel del även om man inte förstår allt. Det känns konstigt att hon och Meya är födda samma år, fast hon i januari och Meya i december. Det är med andra ord en hel del som kommer hända i höst och vinter, man lär inte ha långtråkigt hemma.

Sommaren i all ära, jag älskar verkligen sol och värme, men det ser faktiskt fram emot en mysig höst. Ska verkligen ta vara på den.

Meya har fått ärva en hoppgunga och den kommer nog användas flitigt för hon älskar verkligen allt som har med hoppa att göra. Amanda hjälper henne att komma igång.


Vi hade en härlig dag i Gränna.


Meya har upptäckt att det är mycket roligare att dricka ur glas än pipmugg.


Luktar på blommorna med moster Jenny.


Åker rutchkana med söta Olivia och gungar.


Fotoassistent åt morbror Tobbe.


Två söta prinsessor.

Dålig start men perfekt fortsättning

Så kan man summera husvagnssemestern. Dagen innan avresa skulle vi boka plats på Lysingsbadets kamping i Västervik men det var helt fullbokat. Vi kollade efter andra kampingar i närheten och hittade tre alternativ i Lofthammar fem mil norr om Västervik. Där gick det inte boka så vi fick helt enketl åka tidigt och chansa på att få en plats. Vid sju tiden kom vi iväg men första stoppet blev redan i Barnarp - punktering på bilen. Tur att det inte var helg och att det hände så pass tidigt så man vet vart man ska vända sig. Ett nytt däck på plats och vi kunde åka vidare. Väl framme på Tättö havsbad fick vi en av de få lediga platserna och det var en jättetrevlig kamping.

Väl på plats hade vi några jättehärliga dagar med sol, bad, minigolf och mycket skratt. Sista dagen var vi i Västervik och kikade, en riktigt sommarstad som varmt rekommenderas. Det blev såklart lite extra semester för mig och Kristoffer eftersom mormor och morfar passade upp på Meya hela tiden =) Tack för en mysig semester.Äntligen

Nu har jag äntligen tagit några bilder på utsidan. Carporten kommer bli svart (enligt Ekholms finns det inte svart grundfärg - bullshit) när det är klart och gruset från stenläggningen ska givetvis sopas bort när alla springor är fyllda. På framsidan kommer det också bli lite rabatt med sten längs huset. I augusti ska gräset sås så nästa sommar ska det vara grönt och fint, inte bara av ogräset.


Surprice surprice

I onsdags bar det av till Killeberg för att överraska farfar Assar på hans 60 års dag och överraskad blev han allt. Han hade planerat en dag i Malmö och tyckte det var synd att han inte skulle vara hemma när vi alla kom förbi. Det tog ett bra tag innan han fattade att vi allihop skulle till Karlshamn istället.

Förmiddagen tillbringades på stranden vid Kolleviks kamping i Karlshamn. Vi hade med oss picknick och njöt i solen.Efter att ha checkat in på hotellet åt vi glass vid vattnet och shoppade lite innan det var dags för middag senare på kvällen. Det fanns en hel del roliga barnklädesbutiker med fina kläder på rea så det var svårt att hejda sig. Barnen blev något uttråkade av all shopping.
Efter Karlshamn åkte vi till Killeberg och bara tog det lugnt. De har en stor damm med 11 änder som vi matade. Meya hade fullt upp med att krypa i backen, hon söker utmaningar hela tiden.
På fredagen åkte vi in till Kristianstad en stund, det var ju sista helgen på Kristiansdag dagarna. Tivoli, uppträdande, konsert och andra aktiviteter i 10 dagar. Annat än Jönköping det... På kvällen var vi hos Kristoffers moster Susanne och spelade kubb och hade trevligt.

På vägen hem stannade vi i Osby för att hälsa på Esteri, Kristoffers mormor. Meya och Esteri fann varandra direkt men de delar ju samma namn också. Meya tyckte också att hon hade väääldigt intressanta glasögon och en jättefin färgglad matta.Efter en härlig Skåne/ Blekinge vistelse med Kristoffers släkt är vi nu hemma och packar om inför nästa äventyr. Husvagnssemester med Meyas mormor och morfar. Frågan är vart vi ska åka bara, vi försöker kolla vart solen ska hålla hus nästa vecka.

Nu är den här

Meyas första tand har börjat titta upp!

Idag kom fyra familjer från föräldragruppen och grillade lite hos oss. Det var jättetrevligt och det blir nog fler träffar framöver. Mitt i allt kände jag att Meya fått en liten tand och då upptäcker Alvas föräldrar att hon har två på G. De smittar visst av sig.

Så nu är det dags att shoppa tandborste till lillan.

Ps. Fy på mig. Har fortfarande inte tagit några bilder här ute. Häromdagen när jag skulle ta bilder var det mulet och tråkigt och sen har det glömts bort. Skärpning

Meya bus

Nu är en riktigt rolig tid för Meya hittar på bus hela tiden.
Tur att hon vilar lite på dagen så man får ta igen sig lite
mellan varven, haha.

Mittemot oss byggs det hus och Meya spanar för full på byggarbetarna. Nedersta rutan i ytterdörren är perfekt placerad i hennes höjd.

Hon har också fullt upp med att leka med sin spegelbild. Hon kan ligga hur länge som helst och prata, ta och pussa på spegeln.Neo går inte heller säker längre. Hon ålar sig efter honom och tar ett stadigt tag i svansen så fort hon får chansen. Tur att Neo kan gå ut lite då och då och få lugn och ro. Även förstärkaren får sig en omgång då och då. Massa roliga knappar att trycka på.Igår lagade jag potatis och kyckling till Meya. Gjorde även kräm med jordgubbar och björnbär vilket var väldigt uppskattat. Det är kul att hon äter och uppskattar det man gör.

Snart kommer även lite bilder på stenläggning och carportbygge. Det är inte mycket jobb kvar nu och det blir kanonfint.

Sommar, sommar, sommar

Jag älskar det verkligen. För Meyas del har det varit lite väl varmt vissa dagar. I helgen har vi varit på 2 års kalas för Neo på lördagen och Victor på söndagen. Det var jättemysigt och Victor hade en pool så det blev en del plaskande för dom små. Förra veckan var vi i Gränna några dagar och hälsade på Meyas mormor som nu har semester. Det är så lyxigt att få lite hjälp med Meya och hon älskar all uppmärksamhet.

Snart är det även dags för Stoffes semester, han får stå ut denna veckan också. Det blir lite småutflykter tillsammans med nära och kära och i augusti bär det ju av söderut. Det känns som ett perfekt upplägg. Får se om vi hinner med att måla lite mellan varven också.

Här kommer lite härliga bilder på vår solstråle.

RSS 2.0