Milos rum forts.

Kan inte låta bli att fixa i Milos rum, det är ju så roligt :)


Pepparkakshus

Inte helt lätt...
 
- Några delar var trasiga
- Det var lögn att få det hålla ihop
- Man bränner sig lätt på smält socker
- En 3-årings fingrar är inte alltid så försiktiga
 
Men bra blev det, hoppas det håller till jul.
 
 
Dessa godingar gjorde vi häromdagen

2 månader

Grattis lille Milo på din 2 månaders dag!
 

Sköna helg

I fredags kväll kom kusin Kim för att sova över alldeles själv. Meya trodde inte på mig när jag sa det utan var bombsäker på att Amanda också skulle komma. Det var mysigt med lite besök och Meya och Kim hade filmkväll med popcorn på ovanvåningen. Kim är en riktigt bra barnvakt åt Milo, han tittar till honom ungefär varannan sekund och stoppar in nappen om det behövs. Tror han gillar sin lille kusin ;)
 
Gung i lekparken
 
I söndags kom mormor och morfar och det var riktigt mysigt att umgås lite. Morfar fick såklart jobba lite och satte upp de snygga lamporna nedan. Mormor, jag och Meya skulle sätta ihop pepparkakshuset men det var lättare sagt än gjort. Det blev vanligt lim till slut eftersom sockerlimmet stelnade innan man hann att blinka. Får se om vi kan dekorera klart det idag.
 
Smile morfar
 
Vår fina gångbelysning

Inte som man tänkt sig

Där fick vi för att vi hade en fullspäckad vecka. I tisdags kväll kom maginfluensan tillbaka, värre än någonsin. Det började hos Meya men spred sig snabbt vidare till mig och kanske även Milo. Han kräktes annorlunda än vanligt vid två tillfällen i alla fall.

Natten var hemsk som ni säkert förstår och då skulle man försöka amma också. Snacka om total utmattning. Kristoffer tog Milo som lyckligtvis nog klarade sig utan mat i 6 timmar. Konstigt, undra om han visste att jag var sjuk?

Dessa innedagar har vi i alla fall fått lite gjort. Inbjudan till Meyas kalas och årets julkort. Det är mycket för oss i december. Kan såklart inte visa något av det än men det kommer...

I morgon kommer förhoppningsvis kusin Kim och sover över. Det ser vi fram emot.


Ny vecka nya tag

Det händer ju så mycket nu så man inte riktigt hinner med, och då trivs ju jag som allra bäst.
 
I lördags var vi iväg och hämtade upp lite Blocket-fynd till Meya. Det vankas ju både jul och födelsedag inom kort. Väl hemma igen fick vi spontanbesök av våra vänner Ellen, Henrik och Alice. Efter en stund blev vi lite hungriga och killarna tog plats i köket för att laga till en riktigt god kycklinggryta. Den uppskattades av alla.
 
Igår var vi på 2-års kalas hos Theo. Mycket trevligt och gott. Milo skötte sig exemplariskt, han märktes knappt av alls faktiskt. Han kör den stilen - sköter sig galant när vi är iväg och gnäller desto mer hemma. Han gnäller såklart inte hela tiden men ni fattar. 
 
Han utvecklas inte bara på längden och bredden. Häromdagen rullade han runt från mage till rygg och idag gav han pappa ett riktigt smile innan han skulle till jobbet. 
 
Nu lämnar vi förra veckans sjukdomar bakom oss och kör all in. Aktiviteter är inplanerade varje dag denna vecka och idag har vi varit hos våra vänner från Meyas föräldragrupp.

Let´s gym

Vi har invigt nya babygymmet idag och än så länge tycker nog Meya att det är roligare än Milo. Men det funkade att sova en stund under nyckelpigorna också...
 

Kräknatt

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta.
 
Igår hade vi goda vänner på middag som skulle gratta Milo och oss. Meya hakade upp sig på att Theo, deras pojke, inte skulle äta för han hade redan ätit. Hon brukar ju inte vara den som matvägrar direkt men det var helt omöjligt att få i henne något. Efter en stund satt hon och somnade vid matbordet vilket nästan aldrig händer, speciellt inte när vi har gäster. Hon kändes varm så jag la henne i soffan. Efter en stund började hon gnälla lite så jag bar upp henne för trappan för att lägga henne i sängen. 
 
Då kom det... 
 
Kräks utanför badrumsdörren. Meya tyckte det var jättejobbigt att hon hade kräkts på golvet men vi försökte få henne att förstå att det inte gjorde något och att sånt händer när man är sjuk (väldigt tacksamma dock att det inte kom i tygsoffan). Vi hade just dukat fram kaffe och kaka men det får vi ta en annan gång. Hoppas hoppas att de klarar sig.
 
Hon vaknade några gånger under natten och kräktes lite slem i toan. Milo kräktes i vanlig ordning och Neo hade tuggat blomblad och kräkts utanför vår sovrumsdörr. Ibland är livet underbart :)
 
Meya hittade en princessklänning som hon fått ärva och som jag hade hängt i hennes rum. Hon blev överlycklig och sa "den var cool mamma". Vet inte riktigt om cool var det mest beskrivande ordet men men... Det är väldigt underhållande att höra allt som ploppar ur hennes lilla (eller kanske rättare sagt STORA) mun.

Alfons Åberg

Idag har Meya fått träffa Alfons Åberg... på riktigt!
 
Vi var på en föreställning på Huskvarna bibliotek och det bjöds på både sång och berättande med mycket inlevelse. Efteråt fick alla barn en kram av Alfons Åberg och han satt dessutom på Meyas axlar. 
 
 
Efteråt tog vi en liten sväng inne på biblioteket. Det var tomt på Alfons hyllan som ni förstår ;)

Dunderdroppar?

Milo har haft ganska ont i sin lilla mage så det har varit lite gnälliga dagar och kvällar. Detta tar även ut sin rätt på Meya som med all rätt får lite spel ibland, allt för att få uppmärksamhet.

Idag åkte vi i alla fall till Apoteket för att köpa magdroppar. Vet inte om det var en ren tillfällighet men eftermiddagen har varit helt fantastisk. Två välfyllda blöjor och inget ont i magen. Meyas humör har varit på topp och det smittar av sig.

Världens bästa uppfinning :)


Vi gjorde det...

Idag har jag för första gången varit iväg på en riktig tur med båda barnen (4 timmar). Vi har visserligen varit på promenader, i stadsparken, på BVC osv. innan men idag fick jag testa på det riktiga 2-barns livet.
 
Klockan 10 var vi på plats på Tabergs bibliotek för att titta på en trollerishow. Trollkarlen pratade väldigt fort och Meya var något liten för att hänga med i svängarna. Hon satt i alla fall stilla under hela showen och kom med några små inlägg då och då. Efteråt gick hon direkt fram och pratade hål i huvudet på trollkarlen :) I bilen pratade hon om vad hon sett så lite hade hon hängt med i alla fall.
 
 
 
Efteråt skulle vi uträtta några ärenden i stan:
- Köpa kattmat
- Posta brev
- Gå till apoteket
- Gå till tygaffären
- Snabbis på Kappahls medlemsdag
- Tvätta bilen
- Luncha
 
Vi lyckades fixa allt utom att tvätta bilen, inte illa va? Blev lite stressigt bara när jag satt och ammade Milo och Meya säger att hon behöver bajsa (trots att vi var på toaletten en stund innan just för att undvika detta). Jaja han hade nästan ätit färdigt så det var bara att dra iväg till närmsta toalett, och vi hann. Tur att hon har en förstående lillebror.
 
 
Det är svårt att säga vem Milo är lik men på ovanstående bild tycker jag att Stoffes drag kommer fram, han ser lite sammanbiten ut ;)

Tillväxt

Efter BVC besöket kan vi bara konstatera att Milo växer så det knakar. Han är nu 54,9 cm och väger 4135 g. Dessvärre upptäckte vi ett litet navelbråck idag, väldigt litet dock så det är inget man gör något åt. Varken jag eller BVC sköterskan har sett detta innan men idag var urinblåsan väldigt fylld vid besöket. Det var den INTE efter en stund utan kläder...
 
Fakta navelbråck

Navelbråck innebär att ett område på magens insida nära naveln har försvagats. En så kallad bråcksäck bildas under huden och man får en rund utbuktning på magen.

Navelbråck är oftast medfödda. Det är vanligast hos barn, men ungefär två av hundra vuxna har navelbråck. Hos barn växer navelbråck bort av sig självt för det mesta. Navelbråck hos barn är oftast ungefär två till tre centimeter i diameter, hos vuxna kan de vara mer än dubbelt så stora.


Ompysslad

 
Milo blir riktigt ompysslad av storasyster. Hon delar gärna med sig av sina dockor och nallar, än så länge i alla fall.
 
Igår tjuvstartade vi lite och bakade saffransbiscotti. Vi var även på biblioteket i Taberg. De hade nyinvigning och bjöd på hembakat fika, Mormor Magdas glass, dragspelsmusik och fiskedamm. På fredag ska vi på trollerishow.
 
Ps. Kan man skylla på amningshjärna när det gäller förra inlägget. Sportlov liksom...

Sportlov

Denna vecka har det varit sportlov och Meya har varit hemma hela veckan. Förra veckan gick hon bara en dag till förskolan eftersom det gick maginfluensa. Vi var alltså i stort behov av lite miljöombyte och åkte till mormors pensionat måndag till onsdag, skööönt!
 
Den blåsiga måndagen började med lek i stadsparken med föräldragruppen. Jag hade fullt upp med att hålla koll på vart Meya tog vägen, hon är inte direkt rädd för att dra iväg på egen hand, på gott och ont... När de andra barnen la ut kex till änderna gick Meya efter och åt upp kexen, ibland undrar man ju om det finns något stopp i den där magen :)
 
I måndags fyllde även Amanda hela 7 år så igår var vi och firade henne. Amanda tog hand om sin lille kusin och Kim springer och tittar till honom hela tiden. De är så försiktiga och omhändertagande. Mycket busande hanns också med så Meya var helt slut på kvällen och det satt i en bra stund på morgonen också.
 
Tur att hon tog sig en middagslur med Neo innan
 
Atjoooo!
 
Kusinmys
 
Syskonmys
 
Mamma-bebis mys

Meyas klass

Meyas klassfoto 2012. Så söta de är som sitter och håller handen!
 
Även kompisarna Elsa och Alicia är så fina, resten får vara anonyma.
 

RSS 2.0