Gammal byråDen här gamla byrån har fått flytta in i vår hall. Den blev riktigt fin efter att jag och penseln gått lös på den. Byrån har varit min mosters och eftersom hon inte lever längre är det lite minne också.

Nu hoppas jag slippa alla mössor och smågrejer som ligger och skräpar i hallen. Chansen är stor för jag tror inte Meya får upp lådorna på den gamla gedigna byrån, perfekt.


Hjälpreda

Nu börjar man få lite nytta av Meya. Varje morgon hjälper hon till att duka fram frukost. Allt man ser på bilden har hon själv lagt fram på sin plats. Vi har dessutom tagit bort bågen framför stolen så numera kan hon klättra upp och ner själv.

Hon är också väldigt duktig på att stänga lådor, skåp och dörrar. Man får vara snabb om man öppnar kylen för då kommer hon och slår igen dörren.

Nya ord ploppar det upp också; gröt och äpple är senaste tillskotten. Apa, pappa och lampa låter ganska lika men nu förstår man mer och mer vad hon menar.

Nu har jag fått tag på en byrå till hallen i alla fall. Min systers gamla som hon ärvt av vår moster så den ska jag måla om. Får se om det blir fler förändringar i hallen, är inte helt nöjd.

Nu är det förskola och jobb som gäller några timmar sen blir det en tur till second hand butiken tror jag.

Utvecklingssamtal

Igår hade vi utvecklingssamtal för Meya för första gången. Det gick jättebra och var så kul att höra hur de uppfattade henne som person. De tycker att hon är modig, tar för sig, lär sig snabbt, envis och bestämd och så är hon väldigt omtyckt bland de andra barnen. Vi kan inte annat än att hålla med.

Där det skiljer sig lite är vilan. Meya ska inte ha napp på förskolan, inte ens när hon är ledsen eller ska sova. Hon vill helst inte sova alls men till slut somnar hon i knät på någon. Hemma är det precis tvärtom. Hon vill gärna gå och lägga sig men somnar aldrig i knät. Däremot ska nappen och apan alltid vara med i sängen.

Vi är så nöjda med förskolan och personalen, det finns verkligen en tanke bakom allt de gör och de är väldigt engagerade.

Efter samtalet var det sommaravslutning med tipspromenad, sång och picknick. Tyvärr var inte vädret det bästa men vi lyckades i alla fall missa regnskurarna, det började precis när vi skulle gå hem. Meya satt så stilla under hela sångstunden och det var inte många barn som ens ville vara med när föräldrarna var i närheten. Modig? Javisst! Stolta föräldrar? Javisst!Det här fina häftet fick vi med oss hem


Ljuva söndagMeya vaknade på riktigt bra humör och låg och pratade i sin säng ett bra tag innan hon blev uttråkad. Efter lite bus i vanlig ordning hemma (typ slänga ut alla skor) åkte vi till Stadsparken för att leka lite. Hon blev helt till sig när hon hörde alla barn och såg vart vi var någonstans. Det är verkligen en uppskattad utflykt.Present

På tisdag är det sommaravslutning på förskolan och då vill man ju gärna ge något till alla underbara förskolelärare som tar hand om våra guldklimpar om dagarna. Det svåra är ju att veta vad. Jag lämnar ju ganska sent och hämtar tidigt så jag har inte träffat så många föräldrar på avdelningen. Sen är det svårt att lägga ett brev i facket för dels undrar väl fröknarna vad det är och sen vill man inte tvinga någon att betala.

Jag gjorde i alla fall varsin sommartavla till dem som är från alla barn och föräldrar på Lingonen. Det blir väl bra?

Marknad

Idag mötte vi upp Mikis, Neo, Max, Cicci och Theo för att gå på Huskvarna marknad. Tack för trevligt sällskap. Det var superfint väder och massor av folk redan vid 10 när det öppnade. Meya fick en ballong och så hittade vi coola solglasögon till henne.

Efteråt åkte vi förbi IKEA och skulle köpa några ramar. Kändes lite halvsnålt när jag bara skulle köpa en kaffe och en vatten i kafeterian och inte blev det bättre av att det kostade GRATIS. Haha, inte illa.

Förskolans dag

Idag är det förskolans dag i hela Sverige tror jag. Det firades i alla fall på Ullstigen med ballonger och utomhusaktiviteter. Bland annat hade de ett minilopp och alla som sprang fick en guldmedalj. De stora barnen hade även ansiktsmålning men en viss bestämd liten dam skulle minsann vara med där också...

En sån här liten mus hämtade jag på förskolan idag.

I morse var vi på 18 månaderskontrollen och då var Meya tyst som en mus. Jag fick försäkra dem om att hon inte alltid är så tyst men det förstod dom mycket väl.

Allt såg bra ut och hon följer sina tillväxt- och utvecklingskurvor perfekt.

Numera väger hon 11,25 kg och är 82,5 cm lång.

Jobb och föräldraledighet

Meya och Kristoffer hade fullt upp förra helgen med öppna förskolan, lek i Stadsparken, fika på stan och massa annat. De hade så mysigt så jag får nog snart åka bort igen. Vi hade det också bra och njöt av underbar mat och underhållning.

Nu är det bestämt hur vi ska göra till hösten. Jag hoppas det blir bra.

Hela våren har jag ju jobbat 50% och varit hemma med Meya resten av tiden. Vi valde ju att hon skulle få börja förskolan redan när hon var 13 månader men att hon bara skulle gå 15 timmar i veckan ända fram till hösten. Det har kännts jättebra och hon har verkligen kommit in i det och tar för sig som bara den däruppe. På tisdag ska vi ha utvecklingssamtal så då får vi väl veta lite mer om hur hon sköter sig.

Tillbaka till jobbet. 8 augusti börjar jag jobba heltid igen men jag kommer jobba hemifrån på torsdagar och fredagar vilket gör att jag sparar in en del tid. Vi ska försöka pussla lite så att hon får gå så korta dagar som möjligt. Det känns lite vemodigt att den här tiden snart är förbi men vi har en hel skön sommar framför oss och jag ska ha fem veckors semester. Det ska bli väldigt skönt att "bara" vara föräldraledig för ett tag.

Meya har börjat prata massor nu. Hon säger numera även docka, apa, hej då, akta, tack, NEJ och mycket mer. Det ploppar ut nya ord hela tiden.

I morgon blir det besiktning av lillskruttan, 18 månaders kontrollen lite i förväg eftersom de inte hade några läkartider senare mot sommaren.

Ps. Ska försöka få liv i kameran igen också, den har nu vilat alldeles för länge...

Vatten

Äntligen kom det lite regn och vet man bara att åskan inte kommer slå ner så är den faktiskt lite mysig också.

Vi har ju fått vattna gräsmattan lite för att den ska ta sig ordentligt och nu har jag även rensat den från maskrosor och tistlar men så fort man vänder ryggen till kommer det upp en ny maskros. Helt otroligt.

Någon som gillar vatten är ju katten Neo. Han har jagat vattenspridaren här ute tills han varit helt genomblöt. Nu när det kom en regnskur fick jag knappt in honom.

I helgen blir det jobb för min del, vi har säljmöte hela helgen så Kristoffer och Meya får några dagar för sig själva. Hur kul som helst att komma iväg lite men det känns alltid som att man saknar allt innan man ens har kommit iväg, konstigt. Vi ska vara på Bjertorp slott i Västergötland. Ser jättemysigt ut men tyvärr ser det väl inte så pålitligt ut vädermässigt.

Jag kan avslöja något som jag är riktigt riktigt usel på, att packa. Har säkert gått fram och tillbaka ett par timmar idag för att försöka få ihop lite kläder till helgen, helt omöjligt. Jaja det brukar lösa sig till slut under lite press. Snart är det dags att packa igen inför Barcelona som närmar sig med stormsteg och då ska jag packa både åt mig och Meya, hur ska det gå???

Till topps

Igår besteg vi Tabergs topp med barnvagn. Härlig promenad men lite svettig. Väl uppe firade vi med dricka och glass, så gott.

Måste tipsa om den fina äventyrsgolfbanan som öppnat. Den ska vi självklart testa i sommar. Kanske någon som vill utmana oss...
Mera brum

Igår hade vi lite second hand shopping och visst blev det några fynd. Det finns ju faktiskt en hel av den varan i Jkpg så jag tänkte besöka ett par till i veckan tror jag.

På eftermiddagen blev det tjejfika eftersom vår vän Sophie var hemma från Stockholm. Lite skvaller, planer och champagne skål för kommande bröllop och nyss avklarade förlovningar.

Hemma i Taberg var det också fullt ös bland småtjejerna och papporna. Alice, Saga och Meya hade busat duktigt och åt korv och makaroner som om de aldrig sett mat förr. Man blir hungrig av allt bus.

Dagens höjdpunkt var nog när Sara och Marcus kom förbi på motorcyklarna och tjejerna fick provsitta. Tyvärr missade jag själv detta men Kristoffer var framme med kameran...På kvällen grillade vi med Ellen, Henrik och Alice och vi åt också som aldrig förr och blev proppmätta. Det är ju så gott med grillat.

BruuuumMorfars träd

Morfar har lite fler träd än Meya så i lördags hjälpte jag och Kristoffer honom att köra hem några lass från skogen. Ett riktigt slitgöra men skönt att få jobba lite med kroppen och vara ute. Mormor fick ta hand om Meya, det är också ett slitgöra :)

Meya, som alltid gillat bilar och grävmaskiner fick testa på att köra traktor. Det var riktigt häftigt och hon tutade, växlade och styrde hej vilt.

På kvällen åkte vi till Grännaberget för att titta på elden och ta en räkmacka. Det blev sent för Meya som var vaken till halv tio men sista timmen var hon helt sprallig och gjorde allt för att inte somna. Vi fick i alla fall sovmorgon till åttatiden på söndagen.

I söndags trotsade vi de kyliga vindarna och hade picknick i stadsparken följt av bus i lekparken. Vi hade laddat upp med vantar och halsduk men det var vi nästan ensamma om. Många frusna föräldrar och barn sneglade avundsjukt på oss.

RSS 2.0