Året 2013

Det är alltid kul att blicka tillbaka på det gångna året. Tiden går så fort så ibland måste man bara stanna upp och njuta även av det som varit.
 
I januari hade vi dop för Milo
 
I februari var vi i badhuset allihop. Milo gick även på babysim
 
Värdens finaste påskkärring bjöd mars
 
Och lillebror fick byta till sittvagn
 
I april var det kusinträff i Göteborg
 
Maj bjöd på underbart väder och massor av fina vitsippor
 
I juni firade vi moster Emelie som tog studenten
 
Juli bjöd på SOL, SOL, SOL och bad och vi spenderade en vecka i Skåne
 
I augusti var vi 2 veckor i Spanien och njöt av ännu mer sol
 
I september fyllde Milo 1 år
 
I oktober börjar den här lille killen på förskolan och jag börjar jobba halvtid
 
I november njuter vi av första snön hos mormor och morfar
 
I december fyller vår älskade Meya 4 år och vi firar jul i massor. Milo började även gå ordentligt på egen hand
 
Gott Nytt År till alla våra goa släktingar och vänner. Vi ser med spänning fram emot 2014 och då blir vi ju 5 i familjen.
 
Lillebror vinkar från magen

Julen

Den härliga julen har passerat och vi har ätit gott och bara umgåtts med våra goa familjer och släktingar. 
 
Lilljulafton spenderades i Vaggeryd med en traditionell uppesittarkväll. Vi bjöds på tomtegröt, skinksmörgås och julgodis. Även Kristoffers bror Niklas, hans sambo Vicky och hennes systerdotter Nicole var på plats. Vi lärde ju känna Vicky och Nicole i Spanien i somras så det var ett kärt återseende. De hade aldrig varit i Sverige tidigare och tyckte det var spännande med julfirande här. Tyvärr var ju vädret uruselt så vi kunde inte dra med dem till pulkabacken som vi hoppats på.
 
Meya fick det allra minsta paketet...
 
 Spännande paketöppning
 
 Laddade framför TV:n men tyvärr inga vinster denna kväll
 
Morgonen därpå var vi i Gränna redan vid frukost och umgicks med min numera ganska stora familj. Det blir fler och fler barn för varje år och roligare och roligare måste jag säga. Kusinerna är ju dessutom väldigt jämngamla så de leker jättebra tillsammans.
 
Vi besökte gammelfarmor, 96, och tittade på hennes julkort. Vi har ju 14 kusiner på pappas sida och träffar inte dem och deras barn speciellt ofta så det gäller att uppdatera sig lite. 
 
Julfina farmor
 
 Kalle Ankas jul och lite efterrätt
 
Gos med morbror Tobbe och dockan
 
 Får nog skaffa en docka till Milo också...
 
Tomten var omåttligt populär hos vissa...
 
...men lite mindre hos andra. Behörigt avstånd tack!
 
 Kusinbilden var lite sent påkommen
 
 
På juldagen fick vi besök av Kristoffers syskon med familjer. Då var det gott med lite vanlig mat igen. Annandagen åkte vi sökerut och besökte gammelmoster Susanne, farmor, Affe, farfar och Siv. Vi träffade även gammelmormor Esteri. Men nu har vi firat färdigt och ikväll blir det nyårsfirande istället. Mysiga dagar.

God Jul

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi er alla!
 

ÖnskelistaNu har Meya meddelat tomten att hon önskar sig en Spiderman dräkt med rutor på magen. Tomten är nog hennes största idol.

4-års kontroll

Idag har vi varit på julmys på mitt jobb. Det bjöds på skinkmacka och risgrynsgröt och så fick vi en julklapp. Eftersom jag är ledig idag tog jag med barnen, Meya hade fullt upp med att charma alla kollegor. Det var mååånga att prata med och hon är ju inte blyg direkt.
 
På eftermiddagen var det dags för 4-års kontroll på BVC. Detta klarade hon mer än galant. Det var hörsel- och synundersökning, gå balansgång, testa uttal, färger och vissa begrepp samt så fick hon måla en gubbe. Hon fick också mäta och väga sig så hon mäter nästan 107 cm och väger 17 kg. En kurva över medel på längden och precis på medel när det gäller vikten. Hon var verkligen så duktig och lyssnade på Monica och gjorde allt hon bad henne om. 
 
Milo fick också en extra mätning och vägning då han inte vuxit så mycket sista gången. Han hade i alla fall ökat ikapp lite nu och är 79.2 cm och väger 10,3 kg. Men det är ju ingen tungviktare direkt.

Jullov

Barnen har redan jullov för i måndags förmiddag fick jag hämta dem eftersom Milo kräkts. Undrar dock om det var magsjuka för han har varit pigg sedan dess, kan ju vara någon tand som spökar. 
 
I morgon tänkte vi titta förbi Milos avdelning med en liten gåva till pedagogerna. De är hur underbara som helst och det ska uppmärksammas. Till Meyas avdelning har vi gått ihop och gett gemensam present.
 
 
Det fick bli ett litet hemgjort paket i form av rabarbermarmelad, fikonmarmelad, knäckebröd och ett julkort på båda barnen. De känner ju väl till Meya också.
 
Förra veckan hade vi uppföljningssamtal för Milo då han blivit lite varm i kläderna nu. Allt funkar hur bra som helst, han äter bra, sover bra och är väldigt omtyckt bland de andra barnen. Lite svartis och vill gärna sitta i knät och väldigt kramgo. När han ska vila kryper han in till sin madrass, tar nappen och gosekaninen och somnar. Smidig kille!
 
Han är trygg på förskolan och det är helt hans pedagogers förtjänst så de är väl värda lite uppskattning. 

Slutkalasat

Helgen har gått i kalasens tecken. På lördagen åkte vi till Vaggeryd för Meya och Kims gemensamma födelsedagskalas. Kusin Kim fyller ju dagen innan så det känns ganska smidigt att slå ihop det. Vi brukar köra vartannat år och i år var vi alltså i Vaggeryd så det enda jag behövde bidra med var lite sallad och bröd.
 
 
På söndagen var det fullt hus här då Meya hade sitt kompiskalas. Det var 5 tjejer och 6 killar så vi hade att göra ett par timmar. Det gick faktiskt väldigt bra och de var otroligt duktiga på att lyssna när vi skulle förklara nästa lek osv. Sista halvtimmen var alla trötta och sockerspeedade och vi hade slut på aktiviteter så då blev det lite stimmigt. 
 
Vi körde snurra flaska vid paketöppningen, dansstopp till discokulan och Sean Banan, skattjakt mm. Väldigt lyckat i alla fall.
 
 
 
Nu ska det bli skönt att "bara" fokusera på den kommande julen.

Luciafirande

Idag hade hela Ullstigens förskola luciafirande utomhus. Inte riktigt samma stämning som förra året då det var massor av snö. Men i år hade vi två gullungar att titta på så vi var nöjda. Milo och hans kompis tog täten i syskonvagnen och Meyas avdelning skötte sången.
 
Meya trodde att hon skulle bli retad när hon kom till förskolan med sin luciautstyrsel och att kompisarna skulle säga att hon var ful. Gissa om hon blir glad när hon såg alla andra som också var utklädda. Sjukt dock att man ska behöva bry sig om detta som 4-åring...
 
Stämningsfullt!
 
 
 

Födelsedagsfirande

Meya firades med sång, paket och morgonfika på sin födelsedag. Hon blev överlycklig när hon fick se det stora paketet med sparkcykeln.
 
Paketöppning
 
 
Te och pepparkakor med lillebror
 
Det blev en mysig födelsedag som avslutades med luciafirande på Milos avdelning.

Grattis Meya

Grattis vår fina tjej på din 4-års dag!
 

4-års kalas

I söndags var det dags för kalas nummer 1 för Meya. Våra fina vänner med familjer var här och även om vi i år begränsade oss till de allra närmsta så blev vi 11 barn och 9 vuxna. 
 
Vi fikade, hade skattjakt och delade ut hundballonger. Barnen som inte träffas så ofta leker hur bra som helst och det är inget tjafs eller bråk. Jättekul!
 
I väntan på att blåsa ut ljusen
 
Vi han också med några åk i pulkabacken. Vi släppte Milo nerför kullen men fick knappt någon reaktion alls. Han satt mest som en uppstoppad korv. Han blev inte ledsen i alla fall så jag tror han gillade det.
 
 

Syskonkärlek


Det är verkligen syskonkärlek mellan de här två. Milo får i princip göra vad som helst för Meya förutom att förstöra hennes dockhus. Skönt att hon kan stänga in sig i sitt rum och leka i fred när det behövs.
 
I söndags var vi på julskyltning en liten sväng och Milo fick träffa tomten för första gången. Väldigt stora ögon men han blev inte ledsen. Det kommer nog gå hur bra som helst i jul. Meya fattade inte att det var kö för att krama tomten så hon sprang rakt fram till honom och gav en kram. Så det var snabbt avklarat haha.
 
Svårt att fånga den här busungen på bild just nu

RSS 2.0