Tänk om jag hade en liten liten apa...



Haha, fick till en riktigt snygg bild på Meya idag när vi åt mellis på Tahebadet. Bild nummer två är från glasspausen i Gränna igår (eller glasch som M säger). Vi har det bra vi.

En dröm i uppfyllelse

Nu har jag äntligen fått till något som kan kallas trädgård, en dröm som gått i uppfyllelse. Man tänker att det är så bra att börja från början och sätta vad man själv vill men det är INTE lätt att börja från scratch. Om man inte tar in en trädgårdsdesigner då.

I alla fall blommar det lite här och där och även vissa bär smakprov är på G. Helt underbart med en egen trädgård såna här dagar.

Utsikten är inte heller fel haha... Detta hus kom i morse.






Idag har Meya gått på sommarlov, hennes första. Själv har jag några timmar kvar innan det är dags för en skön semester.

Vattentokig

Som sagt har vi ju en vattentokig tjej både när det gäller att dricka och bada. Hon frågar ofta om vatten att dricka och pekar på glas och muggar. Efter att ha vattnat blommorna med sin lilla vattenkanna (hon försökte även vattna Neo) så fyllde vi upp lite vatten i poolen. Har fyllt på lite mer ikväll som får värma till sig under morgondagen.

Poolen är stor så är det någon mer som är galen i vatten får ni gärna komma och plaska.



Skummeslöv

Fredag, midsommarafton och födelsedag började med en solig joggingtur i skogen iförd min nya outfit. När jag kom hem igen möttes jag av skönsång i trappan.

Meya vaknade dagen till ära upp med en riktig förkylning men det hindrade inte henne på något sätt. Lika pigg och glad för det. Efter frukost begav vi oss iväg mot Skummeslöv för midsommarfirande. Lite sena avhopp och sjukdomar gjorde att vi tillslut blev sju vuxna och två barn, ganska lagom faktiskt.

Midsommarafton bjöd på midsommarlunch, promenad längs havet, lekpark, klappa hundar, grillning, vin, sång o gitarr, trevligt sällskap mm. Vad mer kan man begära liksom? Möjligtvis lite varmare väder.





På lördagen var Kristoffer, Henrik, Meya och Alice i lekparken och tittade på hästarna i hagen. Därefter blev det en tur in till Halmstad. Underbart väder men lite blåsigt fast vi lyckades hitta en vindstilla uteservering så där blev vi kvar ett bra tag. Meya älskar vatten och hade hur kul som helst då vi gick förbi ån, fontänen samt hade en fontän på uteserveringen där vi fikade.





På kvällen blev det lite grillning igen och vi hade det allmänt gott och trevligt. Inga jättesena kvällar dock eftersom tjejerna vägrade ta sovmorgon alltför länge.



Tack allihop för en härlig helg. Meya har haft hur kul som helst när hon lekt med Alice, plockat jordgubbar direkt från landet, kört stora skottkärran, lekt vattenlekar och sprungit ifrån mamma och pappa.

I eftermiddag har vi varit på kalas hos grannen Elsa som fyllt två år. Kristoffer har tyvärr fått överta Meyas förkylning så han fick vila upp sig lite istället.


Hipp hipp hurra!

I år blev det min födelsedag på självaste midsommarafton igen. Det kommer med all säkerhet att bli en helt underbar födelsedag i alla fall. Trevligt sällskap, god mat och dryck står på schemat.

Den här snygga outfiten fick jag av mina älsklingar minsann. Nu blir det garanterat lite roligare att ta sig en joggingtur. Tack så mycket.

Nähä nu ska jag fira vidare. En riktigt underbar midsommar önskar jag er alla.

Kör hårt



Meya har träningsläger med pappa!

Midsommarbus

Idag har det varit midsommarfirande på förskolan och Meya var såhär fin när jag hämtade henne. Ja då syftar jag inte på kinden som är både blå och riven utan på midsommarkransen av papper.

De dansade kring midsommarstången, åt rulltårta och fick midsommarlunch. Dessutom prickade de in rätt tid innan regnskuren kom.

Nu är det klart vilka förskolelärare som jobbar till hösten. Inte så mycket förändringar vilket är super.


Har jag sagt att vi har en riktig busunge? Här passade hon på att sno pappas (rena) kallingar när han stod i duschen. Dom kan ju faktiskt användas både till det ena och det andra.

Nu blir det lite förberedelser inför midsommarhelgen. Tvätta, handla och packa står på schemat.

Samma stylist?

Ja det kan man ju fråga sig. Igår matchade vi snyggt med våra jeansskjortor, faktiskt av ren slump.


Många kompisar

Meya har massor av kompisar, privat mest tjejer och på förskolan mest killar.

Igår var vi (för sista gången?) på öppna förskolan och Meya har nu börjat sjunga med när det är sångstund. Det har hänt en del sen vi var där första gången, då var hon nästan fyra månader. Hemma kör vi för tillfället mycket "björnen sover" för då ligger Meya blixtstilla ända tills sången är slut. Det bästa av allt är att vi har den på skiva också, då behöver man bara sitta och njuta...

Efteråt följde Lova och hennes mamma med hem på lite fika. Vi tog en promenad hem och barnen sov i vagnarna och vi hann precis innanför dörren innan störtskuren kom.


Idag har vi haft tre tjejer med föräldrar här på gillning. Elsa, Alicia och Nicolina. Tyvärr kom regnet mitt i middagen så vi fick flytta in efter en stund. Det var fullt ös och vi kom fram till att tjejer kan dom med :) Roligt hade dom i alla fall och Meya somnade så snart huvudet närmade sig kudden.

I morgon eftermiddag ska vi till en annan kompis, Alice.

Ny pyamas

Kompisen Nicolina fick en likadan. Cool va?


Slutet på början

Nu börjar det närma sig slutet på början av Meyas liv. Det låter kanske drastiskt men lite så känns det också. Tänk vad mycket tid vi har haft tillsammans och vad mycket kul vi har hittat på. Vi har lärt känna massor av nya, härliga människor och tagit upp lite gamla goa kontakter.

Ja såklart kommer vi ju kunna fortsätta umgås både med varandra och med våra vänner men ni förstår vad jag menar. Det blir liksom inte lika lätt när alla jobbar heltid.

På fredag är det sista gången på öppna förskolan så idag ska vi träffa Christine och Nicolina för att köpa present till ännu en underbar människa, förskoleläraren Siv. Hon har haft en tuff tid men är alltid lika glad och positiv och pysslar och donar för att barnen ska ha så roligt som möjligt.

Till helgen börjar förhoppningsvis projekt målning av carport. Vi startade lite smått igår kväll med att röra runt i burken, bra början eller hur! Nejdå vi skulle kolla så färgen överlevt vintern och det verkar det som. Som tur är får vi lite besök på lördag så lite kul att se fram emot också.

Ps. Nu byggs det sjukt mycket i området och lastbilar och grävmaskiner duggar tätt. Bra underhållning för barnen så är det någon som vill komma förbi på fika inklusive barnvakt så säg bara till.

Studenten

I fredags bar det av till Skåne för studentfirande och jag kan vara glad att det inte var i Jönköping för vädret där nere var så härligt.

Efter att vi tittat på utspringet var vi bjudna hem till Hanna, Kristoffers kusin, på jättegod mat. Meyas kusiner Amanda och Kim var också där och de hade så roligt. Lite för kul kanske för Meya kom inte i säng förrän tjugo i tolv. Vi hade inte med något myggnät till vagnen så vi ville inte lägga henne ute. Dessutom kom det inte en jäspning eller ett gnäll från henne så hon fick vara uppe. När vi väl la henne i sängen tog det nog 10 sekunder så sov hon som en stock.


På lördagen bar det av till farmor, Affe, hundarna, katten och hästarna. Hundar fanns det för övrigt på alla ställen vi besökte i helgen så ni kan ju gissa om Meya var glad.


Meya fick sitta på båda hästarna och det var lika kul den här gången.



På eftermiddagen åkte vi till Kristoffers moster Susanne och där fick vi som vanligt supergod grillad mat. Mycket skratt bjuds det också alltid på. Meya lekte med jätte tennisbollen.


Söndagen tillbringade vi hos farfar, Siv och Emelie. Dom har en jätterolig studsmatta. Man blir lätt elektrisk i håret...


Farfar odlar kräftor och vi kollade läget. Ni kanske kommer ihåg sist vi var där och matade rådjuren? Mycket djurliv runt dammen alltså.


Väl hemma efter en skön helg hjälpte Meya till att klippa gräset.


1,5

Grattis vår underbara tjej på 1,5 årsdagen idag!

Kram mamma och pappa


Nya skor

Det blev inte så mycket shopping i Barcelona men tre scarfs (30-40 kr/st), en t-shirt med knappar till Meya samt dessa snygga skor från Zara. Älskar verkligen den butiken och det är väl tur att den inte finns i stan haha. Samtidigt kanske man passar på att shoppa mer när man väl kommer till butiken.

Skorna får invigas idag när vi ska på studenten (Kristoffers kusin Hanna) i Älmhult. De springer inte ut förrän kl. 17 så förhoppningsvis är det lite bättre väder då.

Nu ska vi snart till Tyghuset och köpa present, får se om det blir promenad eller bil.

Ponnyridning

Idag har vi varit med öppna förskolan på en 4H gård med massor av roliga djur. 4H står för huvud (ett livslångt lärande), hjärta (respekt, medkänsla och empati), hand (praktisk färdighet) och hälsa (ett sunt levnadssätt).

Meya har också fått testa på ponnyridning vilket hon tyckte var jättekul så det får bli fler gånger.


Vi var ett 15-tal mammor och barn som tittade på djuren och grillade, toppenmysigt.




Barca

Vi har spenderat långhelgen i Barcelona tillsammans med Tobbe, Jenny och Olivia. Länge trodde jag att det inte skulle bli någon resa pga. askmolnet så jag hade mentalt lagt ner det. Sen blev det lite stressigt att fixa katt och blomvakt och förbereda sig inför resan men det gick bra.

Vi har haft varierande väder men perfekt för sightseeing och njutit av en massa god mat och vin.

Meya och Olivia fann verkligen varandra på resan och Meya ropade "Livia" så fort hon försvann ur sikte. Hon tittar sig fortfarande frenetiskt omkring när vi pratar om Olivia.





Tjejerna går hand i hand på strandpromenaden


Mycket vagnåkande blev det, t.om. kvällsvälling på rullande fot


Hela familjen (inklusive apan) på restaurang


Ett besök i saluhallen på förmiddagen följt av titt på kyrkan


Det fanns även tid för lekparken


Underbara parken där Meya kunde göra sig av med allt spring i benen




Här höll vi på att bli av med Meya då några engelsmän ville adoptera henne


Hög musik och dans med två sovande barn som publik



Bad i havet = mycket skratt



Gaudibyggnader med otroligt vackra fasader


Fin utsikt


Meya och Olivia skänker pengar och applåderar

Tack för det trevliga sällskapet säger vi.

RSS 2.0