1 månad

Hipp hipp hurra för Milo 1 månad idag.
 

Mer pimp

Det är ju så roligt att fixa i barnrummen. Nu är gardinen på plats i Milos rum och Meya fick överta den som tidigare satt i gästrummet.
 
 
Milo har börjat fästa blicken mer och mer, tidigare roade han sig en stund under sängmobilen över spjälsängen.
 
Även Milo blir lite pimpad i Meyas dregglisar, man måste ju ärva lite av storasyster...
 
Vi är precis tillbaka från BVC och nu är lilleman 52,4 cm och väger 3550 g.

Stora fina tjejen

Vår finfina hösttjej som förgyller våra dagar med en massa bus och gos.
 

Helg

Trots att man är mammaledig är helg ändå helg. Då är vi ju hemma hela familjen och även denna helg har vi haft besök vilket vi tycker är så roligt.
 
I tisdags var vi på BVC igen och Milo hade även denna gång ökat stadigt i vikt. Han var nu uppe i 3165 g så ingen tungviktare men han tar sig. Därefter hade vi besök av min barndomsvän som även hon fick en son 3 veckor innan oss. Så mysigt att kunna sitta och umgås med våra bebisar mitt på blanka tisdagen.
 
På onsdagsmorgonen hade jag och Meya lite egentid då det var drop in frukost på förskolan. Mormor och Milo gick en promenad så länge. Vi bjöds på supergod frukost med nybakat bröd vilket hör till vanligheterna på Meyas dagis. Så mysigt att få stanna en liten stund och se hur de har det. 
 
I helgen har vi haft besök av Kristoffers bror som vi inte har träffat på drygt två år. Meya var eld och lågor och ville att han skulle stanna hos oss. Kristoffer och hon brukar titta på bilder och prata om Niklas så det var ingen främling för henne. De pratade dessutom på Skype för några veckor sedan. Eller Meya pratade och Niklas fick inte en syl i vädret ;) Även barnens farmor, Affe och gammelmormor kom på besök. De hade med sig hunden Molly så även Neo fick en kompis att leka med. Han tyckte det var så spännande. Jag testade mig på att laga en vildsvinsgryta och den blev faktiskt riktigt god. Kul med lite nya maträtter.
 
Meya, farmor, Milo och den stora nallen som han fick
 
Hela glada familjen
 
Bröderna
 
 
Idag har vi varit i Vaggeryd hos Katarina, Micke, Amanda och Kim på supergod middag. Vi har även bokat en resa till Spanien, så underbart att ha det att se fram emot nästa sommar.

BF

Idag är det beräknad födelse men det känns som att Milo varit en del av vår familj i evigheter. Det har han ju nästan också, 3,5 vecka i alla fall.


Milos rum

 
Det är lyxigt att ha ett rum som bara väntar på Milo och jag har så smått börjat göra det lite mysigare eftersom det bara är vitt, vitt, vitt. Gardintyg är också införskaffat men inte sytt, uppsatt och klart än. Det blir lite grön/turkos tema men även andra färger såklart.
 

Mer besök

I lördags kom barnens farfar, Siv och Emelie på besök. Det var jättekul att träffas igen och Meya väntade som en tok innan det äntligen ringde på dörren. Milo verkar också redan ha fallit för farfar.
 
 
Meya fick ett pussel som Emelie hjälpte henne att lägga
 
 
Fler fina presenter som vi fått
Milo i den fina outfiten från Tobbe, Jenny och Olivia
 
Den här bärsjalen har kommit till användning igen bl.a. idag när Meya och jag har bakat. Man behöver ju minst två händer fria när man ska baka med en liten tjej med kli i fingrarna :)
 

Syskonkärlek


Jönköpingsposten 9/10


Tiden går

Dagarna bara rusar iväg och vi har haft fullt upp sedan sist.
 
I onsdags tittade min chef och min kollega förbi med lite presenter, så gulligt.
 
Massor av fina presenter från Axelent, mina kollegor, Sara, Marcus & Nikki
 
I fredags var det dags för ny vägning hos BVC och vi åkte hela familjen för att se hur Milo växt till sig. Han hade då gått upp 50 g på tre dagar vilket var ok men inte mer. Hem och mata, mata, mata. På kvällen kom våra goa grannar förbi på lite fika. Milo fick fina strumpor och dregglis men de har visst inte lyckats hamna på bild.
 
Tidigt i lördags morse åkte vi till Gränna för skogsplantering. Ja grabbarna skulle plantera gran och tjejerna ta hand om barnen och fixa mat, like old times. Det blev en mysig dag och det var så kul att träffa båda mina syskon och syskonbarn igen.
Mormor, Sara och Nikki
 
Vi passade på att besöka Gyllene Utterns höstmarknad
 

På söndagen var det dags för Nikkis namngivningsfest, också den i Gränna. Vi bjöds på supergod mat, tårta, tipspromenad mm.
Milo, 10 dagar, lyckades dra av sig sin strumpa
 
I måndags började vardagen då Kristoffer återgick till jobbet. Vi fick besök av Lova och Sofia, det var jättemysigt och roligt. Nu var det inte så längesen vi sågs så tjejerna började busa direkt och ville inte sluta när det var dags att åka hem. Lova som ska bli storasyster i början av nästa år fick prova att hålla Milo. Hon klarade det galant.
 
Bustjejerna
Fler fina presenter
 
Idag var det dags för BVC igen och nu har det tagit riktig fart. Milo hade gått upp 220 g på fyra dagar och väger nu 2920 g. Under dessa dagar har jag inte gett något tillägg utan tyckt att amningen funkat riktigt bra. Skönt att få det bekräftat också.

Besök

 
Igår förmiddag kom Monica från BVC för att kolla läget med Milo, och oss såklart. Lite information över en kopp kaffe och sen var det dags för vägning. Han låg i princip still på vikten och väger nu 2650 g. Så nu gäller det att trycka i mat för kung och fosterland. Vi känner i alla fall stor skillnad för han är mycket mer vaken nu och amningen har verkligen tagit fart. Däremot är han tyvärr en kvällsmänniska, tvärtemot sin mamma.
 
Mitt på dagen visade sig solen så då passade vi på att återinviga vagnen för en premiärtur.
 
Därefter kom mormor, morfar, Katarina, Micke, Amanda och Kim på besök. Så kul att träffas igen och Milo vandrade nöjt runt bland olika famnar. Mormor hade bakat den traditionella 0-års kakan som alla bebisar i familjen får.
 
 
Milo fick massor av fina paket som Meya fick hjälpa till att öppna.
 
Tack för alla superfina presenter! Katten fick Meya av Amanda och Kim och den superfina filten som allt ligger på har mormor stickat, imponerande.

Hemma

Igår eftermiddag kom Kristoffer och Meya för att hämta hem oss. Det var en sån skön känsla att komma innanför dörrarna till sitt eget hem igen.

"Du får följa med hem nu mamma" sa Meya. Sen vände hon sig till lillebror " och du med".

Milo är ju lite svagare än fullgågna bebisar, speciellt på förmiddagarna. Amningen funkar ibland men vid vissa tillfällen är han omöjlig att väcka men måste ändå äta var tredje timme. Så nu har jag letat fram min goda vän bröstpumpen! Hoppas slippa använda den sen när han växt till sig lite.

I morgon kommer BVC sköterskan för att väga mm. Sen börjar besöken, ser vi fram emot.


RSS 2.0