Julbilder

Dagen innan julafton kom mitt nya objektiv till kameran. Jag har inte riktigt lärt känna det ännu men ge mig lite tid så ska jag nog få till lite finfina bilder. Tänkte visa ett axplock från julhelgen i alla fall. Supermysigt att träffa våra familjer igen. Tack allihop för att ni är så goa!




Karaoke queen


Gammelfarmor fick fina hårspännen i julklapp








Fotografering

Måste ju visa några fina bilder av Meya som togs i fotostudion på jobbet i december. Tänkte att jag skulle fixa med lite bilder någon dag och framkalla lite. Det var längesen nu!




Hälften avklarat

God morgon såhär dan efter dan. Eller får vår del är hälften av julfirandet avklarat eller vi har hälften kvar rättare sagt.

I fredags kom Meyas kusin Olivia med familj och mormor hit på lite lunch. Morfar var på julbord med jobbet men dök också upp lagom till fikat. Det var jättemysigt och vi firade även Meya och Olivia som fyller på varsin sida jul och då blir det svårt att hinna med att träffas när man bor långt ifrån varandra.

På kvällen var det uppesittarkväll i Vaggeryd hos Meyas två andra kusiner och vi blev bjudna på gröt, skinksmörgås och ostbricka. Bingolotterna gav tyvärr ingen vinst i år heller men tradition är tradition. En något udda tradition hade gästerna som tog källarvägen. Det var inbrott i huset när vi satt en trappa upp och hade det mysigt. Helt sjukt fräckt att man vågar ta sig in när det står fyra bilar utanför, massor av folk och en hund i huset. Vad räknar man med att hitta i källaren sen då? Smycken och kontanter? Sjuka människor säger jag bara.

På självaste julafton var vi redan vid frukost på plats hos mormor och morfar i Gränna. Båda mina syskon med familjer var också där så vi var ett bra gäng. Efter god mat och mysigt sällskap kom tomten. Olivia var jättemodig och kramade tomten och satt i hans knä. Meya var också modig och sprang och hämtade paket men krama, nej där gick gränsen.

Får rapportera mer men nu ska vi snart iväg till farfar, Siv och Emelie och i morgon ska vi till Farmor.

Här kommer en bild på buskusinerna i alla fall. Hoppas ni haft en riktigt mysig jul och den är ju inte slut än!

Tomten

Tomten är inte bara snäll utan också väldigt söt o go!

Bad och snöskottning

I natt har kusinerna Amanda och Kim sovit över och på förmiddagen blev det bad och bubbel för alla tre.

På eftermiddagen invigde Meya sin nya snöskyffel när vi skottade uppfarten. Det blev också en tur med snowracern (som hon fått ärva av sin mamma), snöbollskrig och snöänglar. Äntligen lite snö säger jag, håller ni med?
När vi kom in igen somnade Meya i pappas knä vilket inte hör till vanligheten, heeelt slut.

Snart ett minne blott

Nu har vi bestämt oss. Vid jul ska vi sluta med nappen. Vi har redan dragit ner rejält på det och nu frågar hon inte ens efter nappen förrän det är dags att sova.

Anledningen till att det blir vid jul är att Meya kommer ha jullov 11 dagar och då gör det ju inte så mycket om hon blir trött ifall hon får svårt att somna. Tror det kommer gå hur bra som helst, håll tummarna!

I morgon ska vi ut och armbågas på stan för att fixa de sista klapparna. Man måste spara några till sista stund, det hör julen till.


Lucia

Måste först visa den fina tårtan som Katarina hade bakat till söndagens kalas när vi firade Meya och Kim. Halva var grön och halva rosa. Meya satt redo under sången och vi hann knappt sjunga färdigt förrän hon hade blåst ut sina två ljus.


På morgonen bjöds det på luciafirande på förskolan och det var riktigt stämningsfullt med marchaller, sång, glögg, pepparkakor och massor av lucior, tomtar och tärnor.


Här ser ni en bild på årets lucia och en på förra årets lucia.

2 år

Grattis älskade Meya på 2 årsdagen.

Hon har blivit väldigt bortskämd de senaste dagarna med paket, tårta och sång varenda dag. Idag firade de på förskolan med fruktfat, sång, ballonger, ljus och så fick hon en bok med sig hem. Utifrån bilderna i tamburen såg det ut som de haft en riktigt mysig dag.

Här är en glad Meya i tidningen också:

Kalas nr. 1

Igår var det barnkalas för Meya och det var massor av barn och föräldrar och hälsade på. Kul att så många kunde komma.


Meya fick massor av fina paket och i år var hon riktigt duktig på att öppna dem själv. Det var lite svårt att gå vidare till nästa paket bara, man vill ju börja leka med de fina sakerna direkt. Tack söta ni för de fina presenterna.


Istället för vanlig tårta bjöd vi minitårtor eller cupcakes. Men blåsa ut två ljus måste man ju såklart få göra.


Meya tyckte det var väldigt spännande när hon fick sitta i mitten och alla sjöng och hurrade för henne.


Sen bjöds det på fika och bus...


Idag fortsätter kalasandet i Vaggeryd då det blir gemensamt kalas med Kim som fyller 4 år idag. Grattis!

"Ledig dag"

Igår hade vi en mysig så kallad ledig dag hemma. Klockan ringde som vanligt halv sex och när jag var på föräldrasamtal på förskolan kl. 8 hade jag redan hunnit med att hämta Meyas mormor och vi hade handlat på Ica Maxi.

På föräldrasamtalet berättade de mycket om hur de arbetade och hur Meya var i olika situationer och hur hon utvecklats under hösten. Det har såklart hänt en hel del. Det går jättebra för henne och vi är så nöjda.

Väl hemma igen var det dags för bak och städning, det vankas ju kalas i helgen.


På eftermiddagen hade vi tryckt in ett tandläkarbesök, det var dags för 2-årskontrollen. Meya har nu 16 av 20 mjölktänder och det såg bra ut. Tandläkaren fick titta i munnen även om tungan var lite ivrig och undrade vad som var på gång. På vägen hem stannade vi till på Ica i Taberg för att köpa till lite saker och Meya körde lilla vagnen. Hon körde riktigt bra och det gick snabbt och smidigt.

Inatt sover Meya hos kusinerna Amanda och Kim så det är väääldigt tyst och tomt här hemma. Tur att hon kommer hem igen i morgon, lilla skruttan.

Klick

Idag har det blivit många klick på Meya, får se om det blir nån fin julkortsbild kanske?

I eftermiddag var vi på julmarknad i Vaggeryd och middag/fika hos kusinerna. Och ponnyridning såklart. Har visst blivit en vana nu på söndagarna.

Tänk att lilltjejen fyller hela två år snart. Otroligt men sant.


RSS 2.0