Ryavägen 6

Här bor snart vi: Kristoffer, Elin, Neo (the cat) och lilla bebisen:)

Här bor snart vi

Nu har vi beställt 15 nya vita tapetrullar, det gick åt lite mer än färgbutiken beräknat. I alla fall får vi några dagars paus från arbetet i huset och åker ner till Skåne några dagar och har semester på riktigt. Idag var vi även på ultraljud så 22 december beräknas den lilla krabaten komma ut. Vi längtar!!!

Här kommer några fler bilder:
Kontoret Ultraljud

Tapeter

Nu har vi nästan gjort åt alla tapetrullar men tyvärr saknades det en hel del vita rullar så vi får beställa lite fler helt enkelt. Det blir riktigt bra och börjar kännas lite ombonat så länge man inte tittar på golvet eller alla grejer överallt. Det är kul att inte bygget står still under fyra veckor vilket det gör på många ställen. Hos oss är det full fart framåt:)

Vi har haft en hel del besök också, jättetrevligt. Bland annat på Kristoffers födelsedag var mina föräldrar, Ylva (Stoffes mamma) och Amanda på fika. Senare i veckan var även Assar (Stoffes pappa) och hela familjen Andersson/Nilsson på plats.

Födelsedag Yatzy
Assar & co Målar´n
Tapet

Målning och tapetsering

Just nu ägnar vi nästan all vår vakna tid till att måla och tapetsera i huset. Det går bra men tar ju sin lilla tid. Vi har målat alla tak förutom i badrummet där vi ska ha våtrumsfärg. Sedan är övervåningen färdigtapetserad och vi håller på för fullt där nere. Sparar det bästa till sist typ 5,5 meters takhöjd. Tur att snickarna har lämnat lite byggnadsställningar till oss.

Tur att vi får lite fikabesök då och då som livar upp stämningen lite:)

Inga bilder idag men det kommer när vi satt upp lite av de roliga tapeterna, just nu är allt väldigt vitt mest. I morgon väntar nya tag men först måste vi hämta lite mer färg och tapeter, det går ju åt som smör i solsken.

Vitt hus

Nu har jag äntligen fått mitt vita hus. Här är det grundmålat men jag vet att dom just nu lägger översta putslagret. Nu jobbas det frenetiskt inför semestern och det händer massor varje dag så det känns som julafton varje gång man kommer till huset.

Idag är första semesterdagen (Elin) och det firades med att fylla kombin med alla tapeter och färg mm. som vi har beställt. På måndag skulle visst målaren komma och slipa av den spacklade ytan så vi får försöka hålla oss i helgen och kanske börja så smått på måndag.

Vitt hus

Massa grejer Golvet Golvvärme 
Badrummet Badrum nere

Trappan har anlänt

Idag fick vi lite glada överraskningar när vi kom till huset. De har börjat putsa fasaden och så har vi fått en trappa. Nu är det bara tre dagar kvar innan vi tar över bygget för att måla tak och tapetsera i typ fyra veckor...


Fönstersmygar och köksskiva

Ikväll åkte vi ut och kikade lite i huset för vi var väldigt nyfikna på bänkskivan i köket som hade kommit. Vi har ju inte sett något prov i verkligheten utan bara en liten färgkarta så det kunde ju bli hur som helst. Vi blev nöjda med den i alla fall och nu har vi även fått upp lite fönstersmygar samt att de har börjat spåra för golvvärme slingan på andra våningen.

Det var VÄLDIGT varmt i huset så förhoppningsvis hinner huset bli putsat innan semestern eftersom alla fönster och dörrar nu är igenplastade. Annars blir det svettigt under tapetseringen.

Golvvärme Bänkskivan Köket Fönstersmygar 

Vi har fått post

Nu har det börjat anlända post till huset och nej vi har inte adressändrat. Eftersom våra leverantörer har Taberg som leveransadress skickar de även resten dit så idag fick vi åka ut och ställa dit vår nya fina postlåda minsann.

Nu har vi ett grått hus istället men i morgon hoppas vi på en vitare nyans.

Ett par bilder kommer här:
Spanare Stoffe på framsidan Baksida Postlådan

RSS 2.0