Grattis Amanda

Meyas kusin Amanda fyllde hela 6 år igår så vi var där och firade. Amanda fick en likadan goseflis från POMPdeLUX som Meya har och hon gillade den jättemycket. Kusinerna hade hur kul som helst och röjde från kl. 12 till 21.30. Tur att vi fick en timme extra idag.Söta födelsedagsbarnet


Kvällen avslutades med att titta på Pippi...på bardisken

Vilken tjej

Meyas tal har verkligen utvecklats på sistone. Hon kan text och rörelser till typ alla de vanligaste barnsångerna. "I ett hus vi skogens slut" sjöng hon och mormor idag när jag kom hem från jobbet och man hörde verkligen vartenda ord hon sjöng. Hon kan också lägga ihop flera ord som "åka morfars traktor". Hon säger Meya när man frågar vad hon heter och håller upp två fingrar när man frågar hur gammal hon är. Hon vet att mamma heter Elin MEN när man frågar vad pappa heter säger hon "Herr Nilsson". Hm hur ska man tolka det?

Det är verkligen en resa att följa henne varje dag.

I morgon är det fotografering på förskolan. Vi får väl se om hon lyckas hålla sig någorlunda ren fram till dess.


Julklapp

Ikväll har vi slagit in en julklapp som ska gå till ett Östeuropeiskt barn som har det svårt. Meyas förskola är med i detta projekt och alla som ville fick vara med och bidra.

Paketet skulle innehålla:
- Penna, pennvässare, suddgummi
- Tandborste, tandkräm
- Tvål
- Tablettask
- Reflex
- Block, färgkritor
- Vykort med julhälsning

Inte mer och inte mindre eftersom det ska vara lika för alla barn som sitter tillsammans och öppnar sina paket. Det känns bra att göra något för någon, en eloge till förskolan som är med och anordnar detta.

Här är Meyas paket som vi ska lämna i morgon

Pyssel

Det är ju så roligt att pyssla! Bra nivå på pyssel har Panduro. De har olika kit med alla delar som behövs samt en beskrivning. Det finns julpyntkit, tvålkit, smyckekit, inbjudningskortkit osv. De har ju en Outlet butik i Ullared som vi besökte i söndags för att köpa tvålkit. Det fanns inte den vi letade efter men jag hittade ett jättefint halsband istället som jag har pysslat ihop.

De har också finfina tyger och det jag köpte till insidan av min kista kommer därifrån.Mat

Nu väntar vi på veckans matleverans från Linas matkasse. Idag får vi dessutom en fruktkasse eftersom det var fel sorts kikärtor med i förra leveransen. Bra deal. Vill ni testa Linas matkasse får ni gärna använda värvningskoden K902742. Säg till om ni vill veta mer om matleveranserna, jag svarar gärna utifrån mina erfarenheter.

God mat har vi även njutit av i helgen. I lördags åt vi frukostbuffé på Johans café och att äta frukost ute är riktigt underskattat. Det blir definitivt fler gånger. Kanske har ni tips på andra bra frukostställen?

Såhär mysigt var det när moster Sara var på besök, vi saknar henne redan...

 

 


Sol

Glad som en sol blir man av besök och att vara ute i det fina vädret. Här sitter vi och njuter av en mango smoothie och väntar på att Sara ska komma med bussen... Rullstolsbilden är från Ica Maxi, där kan man tydligen också ha hur kul som helst.Kanske lika bra att Meya inte ska med till Ullared i morgon, hade nog blivit lite väl "kul". Dessutom hörde jag att det hade varit storbråk där i veckan så man fick kalla in polisen.

Energi

Denna veckan har varit riktigt seg, ingen energi alls och till råga på allt ringde de från förskolan i måndags morse eftersom de anade att Meya fått vattenkoppor. Det visade sig som tur var vara falskt alarm. Jag vill såklart att hon ska få det men inte just nu. I helgen kommer ju min energikälla till syster som förmodligen inte haft det.

Massor med skoj väntas i helgen och jag ska samla energi inför kommande veckor. Loppis, god mat, tjat, bus med Meya och Ullared står bland annat på schemat.

Lääängtar!


Pippi

Meya är helt tokig i Pippi. Just nu tittar hon vid datorn med något stora hörlurar.

Mycket NEJ är det nuförtiden förutom när det gäller glass och Pippi såklart.


Sommar fast höst

Vilken härlig helg vi har haft, riktigt sommarväder varvat med tät dimma. Igår var vi hos mormor och morfar hela dagen och körde ved, vi fyllde nästan hela vedboden och var lagom möra i kroppen efteråt. Men mysigt hade vi. Speciellt Meya tror jag. Hon plockade smultron och björnbär som hon spaskade på, åkte traktor, körde ved i skottkärran och njöt av mormor och morfars sällskap.

Idag har vi haft picknick och lek i stadsparken och där var det helt underbara höstfärger. Vi avslutade med en stor glass.

RSS 2.0