Gräs

Milo har för första gången bekantat sig med gräsmattan. Och dessutom i shorts så det killade riktigt skönt på benen. Vilken härlig eftermiddag, man vill liksom aldrig att det ska ta slut.
 
 
 
 

Rymling?

Var och hämtade våra nya pass igår. En av oss ser skräckslagen ut som om hen just rymt från fängelset...
 
Detta trots att vi hade världens trevligaste kille som hjälpte oss. Han skämtade sig igenom hela proceduren fast på ett seriöst sätt. Tänk vad mycket roligare det blir då både för honom och för oss. Mer sånt tack!
 

Dagens tips!

Jag är med i Buzzador och har nu fått erbjudande om att testa den nya tjänsten Boxday. Här kan man beställa typ tvättmedel, schampo, toapapper och andra förbrukningsvaror som en prenumeration och då få varorna hemskickade till dörren.
 
Vill du testa får du 10% rabatt vid första köpet samt fraktfritt vid köp för minst 200 kr. Det går att pausa eller säga upp abonnemanget när som helst. Jag tycker i alla fall det är värt att testa en gång.
 
Läs mer nedan om du också vill prova.
 
 
Fyra enkla steg och du är igång!

Det har aldrig varit så enkelt att göra livet lite roligare. Boxday handlar allt det tråkiga åt dig.  Allt du behöver göra är att:

1) Surfa inpå http://www.boxday.se/buzzador

2) Välj bland de skräddarsydda boxarna anpassade utefter olika behov eller kombinera produkter till en egen box.

3) Bestäm när och hur ofta du vill ha produkterna levererade hem till dig så kommer Boxday se till att du aldrig mer behöver stå utan till exempel toalettpapper eller tvål. Boxday har även gjort det möjligt att ändra, pausa eller stoppa din beställning så sent som 6 dagar innan leverans. Dessutom har du som är med i kampanjen och dina vänner fri frakt och 10 procent (%) rabatt på första beställningen. Du måste beställa för minst 200 kr för att få gratis frakt.

4) Gå till kassan. När du shoppat färdigt är det dags att gå till kassan. Klicka på kuben uppe i högra hörnet på hemsidan för att få fram en lista av dina valda produkter. Längst ner på denna lista finns nu en knapp "Till kassan", klicka på den och skriv in dina uppgfter och betala sedan smidigt med ditt Visa eller Mastercard (Efter kampanjens slut kommer det även gå att betala med faktura). Efter detta är det klart och du behöver aldrig mer tänka på att handla dessa produkter igen!

Du kan alltid ändra, pausa eller stoppa din beställning senast 6 dagar innan leveransdagen.


May. 26, 2013

Grattis Milo på månadsdagen!


Fri som en fågel

Jag är numera fri som en fågel då jag inte längre ammar Milo. Inte för att det varit så jobbigt att umgås med världens gladaste bebis men ändå. Vi har kört bara kväll och morgon ett tag tills han godtog vällingflaskan och detta uppdrag är nu slutfört. Han dricker välling som om han inte gjort annat, blir helt galen när han ser flaskan.
 
I övrigt fungerar maten jättebra. Jag lagade fisk igår och det är väl ett gott betyg när han gapar stort inför varje sked och säger mmmmm efter varje tugga.
 
Milo springer nu med gåstolen, speciellt när robotdammsugaren är igång. Den blir väl helt förvirrad när han jagar den. Han ålar sig också fram när han vill komma åt något och sitter själv. Det är med skräckblandad förtjusning jag skriver detta ska ni veta ;)

Marknad

Marknad har blivit vår grej. I fredags var det dags för Huskvarna marknad. Så mysigt att strosa runt, åka karusell och kanske shoppa något. Men det bästa av allt är ju den obligatoriska chokladtoppen...
 
 
Vi träffade även Kalle Anka på marknaden. Behöver jag säga att Meya snabbt var framme för att tigga till sig en kram?

Saknad

Vi valde att berätta för Meya om Neo på fredagkvällen eftersom det var gårdsfest på torsdagen. Då han varit ute så mycket sista tiden tänkte hon inte på det förrän då. Meya och Neo har alltid varit väldigt tighta och och kramar och pussar honom när de inte setts på en stund.
 
Hon blev såklart jätteledsen och när vi sa att han är i katthimelen så utbrister hon "men då kan jag ju inte se honom"!
 
I helgen har hon pratat en del om detta och vi förstår att det snurrar runt i hennes huvud.
- Mamma är Neo uppe i taket eller himlen? Vi måste ta ner honom och släppa in honom i huset.
 
- Neo, min bästa katt. Han är så gosig.
 
Visst är det jobbigt för oss också men när man hör Meya är det inte lätt att hålla tårarna borta. Det är jobbigt att mista sin vän.
 
Bästa vänner redan då

Förskolans dag

Meya har firat hela dagen, det är ju förskolans dag. De har gjort ansiktsmålning (fjäril för ovanlighetens skull...), blåst såpbubblor, ätit extra gott och kollat på film och ätit popcorn. Dessutom var det gårdsfest nu ikväll och vi hade ju fantastiskt väder, speciellt om man jämför med förra året.
 
Barnen sjöng sånger, Pippi kom på besök, det såldes kakor som barnen bakat och små plantor som de planterat. Sedan åkte fikakorgen fram såklart. Är verkligen imponerad över allt de fixar med på förskolan, stor eloge.
 
Längst fram till höger står vår lilla körsångerska
 
 
Pippi fick många kramar och Meya följde henne vart hon än gick

Neo

Idag har vår fina, snälla, goa Neo fått somna in. Han är redan saknad och det känns väldigt tomt just nu. Snällare och mer social katt får man leta efter. Han har förgyllt vårt liv under 5 år.
 

Milo sitter

Stora killen kan nu sitta själv, ja en liten stund i alla fall. Detta ger ju ett helt nytt perspektiv och att kunna leka med båda händerna är ju finfint.
 
 
Majskrokar är gott men de fastnar gärna på läppen
 
Killen som gillar att posera...
 
Ps. Idag slank all välling ner minsann, inte en hel portion men ändå.

Trädgårdsarbete

Igår besökte vi Höglunds blommor och shoppade loss till trädgården. Det blev en hel del perenner till krukorna, en investering kan man kalla det :)
 
Bland annat ett körsbärsträd som Meya hjälpte till att plantera idag
 
Sen blev det ett syrénträd med lavendel runt, doftar ljuvligt
 
Och bambu samt något som jag inte minns namnet på
 
Och lite pelargoner mm. såklart. Härligt!

Flaska - nej tack!

Det är väl den stora skillnaden mellan syskonen Andersson. Meya vägrade ju ta annat än flaskan och Milo fattar inte alls vitsen med den. Testade ju några gånger att ge mjölk ur flaska men icke. Nu har jag testat välling men resultatet är väl ungefär samma. Gröt och mat äter han däremot väldigt bra.
 
Tänkte testa om det var själva vällingen han inte gillade men såhär går det jättebra
 
blir väldigt kladdigt bara... men skam den som ger sig

Fotboll och kusinmys

Kusinerna Amanda och Kim sover över hela helgen, så roligt. Idag åkte vi allihop till Bollibompa fotbollsträning vid Åsavallen. Det är bollspel och lek i olika former och avslutas med fika. Lite blåsigt men riktigt trevligt upplägg. Meya hade hur kul som helst tills det var 20 minuter kvar. Då blev hon akut törstig och trött i benen. Det blir nog fler besök kommande lördagar (med vattenflaska!).
 
Meya har inte riktigt fattat att man spelar fotboll med just fötterna...
 
Roligast var att göra mål, om och om och om igen
Milo hade full underhållning av kusinerna
 
Smidigt med hjälp, Amanda matar Milo med gröt

Vitsippor

Idag har vi varit ute nästan hela dagen och njutit av det fantastiska vädret. Klockan 10 tog vi bussen in till Jönköping för att träffa Sara, Nikki och mormor. Efter lite shopping tog vi en god lunch på Bryggan som ligger precis vid Munksjön. Supergod lax med potatisgratäng...
 
 
Därefter promenerade vi till Stadsparken för att ta lite fina bilder bland vitsipporna, busa i lekparken och äta glass. Där blev vi kvar tills Kristoffer kom och hämtade oss vid 17-tiden. Tur att jag tog solcreme på Meyas kinder.
 
Massor av vitsippsbilder, klicka för att se dem större
 
 
Och sötaste Nikki

Pimp

Har pimpat Meyas mössa med en fin blomma. Tänk vad detaljerna gör.


Ut i det gröna

Idag släpptes korna från en gård i Tenhult ut i det gröna. Vi var såklart på plats för att se detta spektakel, tillsammans med säkert 5000 andra.

Milo tog en sväng med cabben och Meya cyklar och hoppar studsmatta. Hennes ben är redan fulla av blåmärken och revor. Nu är det ÄNTLIGEN vår!


RSS 2.0