Bortglömd

Jag hade nästan glömt hur vår trädgård såg ut, har ju knappt sett skymten av den sen i november. Men nu ser man nästan hela igen förutom en envis snöhög i bortre kanten av gräsmattan.

Häromdagen var vi ute och hade det gott. Just nu är det två nya hus på gång vid oss så det finns massor av roliga grävmaskiner och lastbilar att titta på.

Nu ska vi köpa lite blommor så det blir lite vårigt vid entrén.



Jetlag

Kan man få jetlag när man varit på Island? Det skiljde ju faktiskt en timme på ditvägen och två timmar på hemvägen...

Vi har haft en riktigt härlig långhelg i Reykjavik. Totalt var vi 125 personer så det var fullt ös på Island. De är ju bara 370 000 invånare så vi gjorde vår del om man säger så. 02.15 ringde klockan i fredags morse så man var ju inte så pigg direkt. Mormor kom på torsdag kvällen för att ta hand om Meya, morfar kom efter jobbet på fredagen.

Resan till Island tog lite längre tid än väntat för piloten fick för sig att tanka i Bergen, de hade väl rea på bränsle. Väl framme fick vi oss ett välförtjänt dopp i "Blue lagoon" med en temperatur på 37-38 grader. Vattnet var fullt med kisel och andra mineraler och det lovades att man skulle se 10 år yngre ut.



Efter badet åkte vi till hotellet för lite mat och konferens. På kvällen åt vi på en fiskrestaurang men därefter kallade sängen. Vi var sjukt trötta och skulle upp hyfsat tidigt på lördagen.

På lördagen åkte vi med en busstur och besökte Tingvalla, Geysrar, vattenfallet mm. Vädret var väldigt varierande, efter en kvart med bussen kunde det ändras helt och så var det tydligen ofta. Vår guide var hur rolig som helst och berättade allt om islänningarna. Inte som taget ur en guidebok utan lite mer personligt så det var väldigt intressant.




Geysrarna var väldigt speciellt att titta på. Ångande, kokande vatten i stora hål mitt i naturen.


Strokkur sprutade upp till 20 m vatten ungefär var femte minut.



Vid vattenfallet var det tyvärr väldigt dimmigt.


Jag gör hemläxa på rummet och Kristoffer visar upp sina nyinköpta kläder.


På lördagkvällen hade vi jubileumsmiddag då vi firade Axelents 20 årsdag. Därefter gick vi till en pub där vi träffade flygkaptenerna och flygvärdinnorna som skulle ta oss hem dagen efter - stabilt...

Det var första gången vi var borta en hel natt från Meya och vi såg henne inte från torsdag kväll till söndag natt så vi saknade henne massor. Meya gick det ingen nöd på, hon hade ju leksällskap hela helgen. Tack mormor och morfar för att ni tog hand om Meya, Neo och huset åt oss.

Jobb

Ibland blir man mer påminnd än annars att man har ett riktigt bra jobb. Som denna veckan t.ex. när det låg en iPhone4 på mitt skrivbord när jag kom till kontoret... Dessutom åker vi ju på jubileumsresa till Island i helgen. Vilken veckan alltså! Go Axelent.

Vi blev lite inspirerade av Sofia och Lova så nu har vi anmält oss till Familyfood för leverans av recept och matvaror varannan vecka. Ser verkligen fram emot lite ny inspiration särskilt när det gäller vanliga klassiker som man liksom gör av bara farten. Kan va kul med lite nya idéer om hur man kan hotta till rätterna lite.

Meya stormtrivs på dagis och numera är det inga problem att lämna henne på morgonen. Istället börjar det bli svårt att få hem henne. På tisdagar är de ute i skogen och igår hade de fruktstund och sångsamling där. Ett fint bildspel visades på skärmen i entrén. Så kul att se hur de har det på dagarna. Kommer sakna henne mycket när vi är iväg men jag vet att hon kommer ha det så bra här hemma med mormor och morfar. Vi kommer inte se henne mellan torsdag kväll och måndag morgon och det är länge eftersom vi inte lämnat henne en hel natt tidigare. Jag får ringa henne från min nya iPhone ;)

Färdig!

Färdig är Meyas senaste nykomling i ordförrådet. Hon är färdig typ hela tiden. Det är så kul nu när det dyker upp lite ord som faktiskt betyder något även i våra öron.

I fredags hade vi planerat in en utflyktsresa till Kosta Outlet med Lova och Sofia. Hade sett fram emot en riktig vårutflykt, kanske en kaffepaus på vägen ute i det gröna. Det blev inte riktigt så eftersom det kom några decimeter snö under natten. Vi var inte sugna på att ställa in utan hoppades hela morgonen att de inte skulle ringa och dra sig ur. De gjorde samma sak så vi begav oss iväg minsann. Småtjejerna var så duktiga och hade väldigt kul bland alla kläder, bl. a. körde de nappbytarleken med varandra. Några fynd blev det också och vi lyckades hitta något till oss alla fyra, inte bara till de små för en gångs skull. Tack för en mysig dag!

Strax efter hemkomst kom min syster för att stanna över helgen. Vi har haft en helt underbar helg med strålande väder, promenad, yoga, shopping, filmkväll, fika och bus med Meya. Sara har iofs haft fullt upp för hon är Meyas stora idol och sin idol släpper man inte ur sikte, inte ens för toalettbesök...

Idag har jag Traderat lite, men hör och häpna är det försäljning denna gång. Hoppas det blir lite återbäring.

Min lilla cupcake:

Less is more

Meya har ritat en teckning på förskolan efter mottot "less is more" tror jag.


Kalas

Idag har vi varit på kalas hos Meyas kompis Alice som fyllt två år i veckan. Meya började lugnt i vanlig ordning men kom igång ordentligt på slutet, hon hade sååå roligt. Tack Alice för att vi fick komma och fira dig.

Det blir svårare och svårare att fånga Meya på bild eftersom hon aldrig är stilla. Jag måste öva lite mer på att få till rörliga bilder också. Snart får vi utnyttja vår julklapp hos fotografen Sandra Göök. Hon ska fota Meya en dag utomhus så vi tänkte vänta tills det blir lite varmare så man slipper alla ytterkläder. Tror att vi kanske ska vara i Åsmark eftersom utsikten är fantastisk. Tänkte nog ta med Neo också på några bilder. Vår utsikt i sommar består nog mest av grävmaskiner eftersom det är så många som ska börja bygga på området.

Här kommer i alla fall några bilder på kalaspinglan.



Queen of fjärris

Tur att Meya somnade innan Melodifestival finalen. Annars hade vi fått titta på barnprogram hela kvällen...


Loppis

Ja förra inlägget var inte långlivat, igår kom Kristoffer hem med förkylning och feber. Han mådde i alla fall lite bättre efter en stunds vila.

Dagen började tidigt! Klockan 8 mötte jag upp Klara och vi gick på loppis. Hade lite svårt att komma in i stämningen så ett tag gick jag bara runt och hittade ingenting. Men tillslut gick det lite lättare och några fynd fick följa med hem.

En klänning, t-shirt, pyamas, keps och ett par skor hittade jag till Meya billigt billigt. Hittade dessutom en bil med last innehållande duplo liknande bitar. Den var riktigt uppskattad av tjejen som gillar allt vad bilar heter.

Efter loppisen tog vi en frukostbuffé på Johans café. Mysigt och jättegott!

I fredags var vi på öppna förskolan för första gången sedan december. Meya stod helt stilla och bara stirrade en lååång stund. Hon kände igen sig men fick nog inte riktigt ihop det. Efter ett tag släppte det och hon röjde runt bland barn och leksaker. Riktigt kul att få se henne leka för en gångs skull, annars lämnar man ju av på förskolan och missar alltihop. Meyas kompisar Lova och Nicolina var också där och dom har båda börjat gå nu också.

Ikväll är det la grande finale, undrar vem som vinner. Vilka håller ni på? Själv tycker jag det är många bra bidrag men jag gillar Swingfly och The playtones.

Friska

Vi har varit friska hela veckan, tjohooo! På Meyas förskola virvlar det däremot av baciller så det har inte varit många barn på plats. I veckan har hon målat en jättefin teckning som sitter uppe i kapprummet. Måste komma ihåg att ta en bild på den.

I natt har vi haft det svalt kan man säga. Värmepannan ville inte riktigt fungera och trots att vi eldade som galningar i kaminen igår kväll blev det ganska kyligt framåt natten. Meya har sovit med ylletröja. Idag har de fixat felet så jag firade med en låååång varmdusch.

Snart kommer grannarna på fika, det ska planeras häck!



Ps. Meya blir nog fotbollsspelare när hon blir större, hon är grym!

Systuga

Vi hade en mysig vistelse i Gränna, Meya hade så roligt att hon inte hann vila knappt någonting. Vi lyckades få henne att somna en stund i vagnen tillslut i alla fall.

Meya har röjt runt i mormor och morfars skåp och lekte länge och väl med brödlimporna som ändrade form efter ett tag.


Hon har faktiskt blivit ganska duktig på att äta med sked också. Hon vet inte riktigt hur man får mat på den bara utan slår den lite på tallrikskanten. Då får man hjälpa till att skopa upp lite mat. Morfar och mormor är riktigt roliga att busa med och Meya längtar till om några veckor då dom ska pyssla om henne hela helgen.


Det blev ju lite sytt också till Meyas rum. Nytt sofföverdrag då det andra tyget inte passade in så bra längre. Det gamla tyget finns kvar under så vi får se om vi byter tillbaka någon gång. Det blev även en duk och stolsdynor.


Idag har det varit vår och vi var ute en bra stund på dagen. Vi har fixat med garderobsinredningen som inte riktigt passat tidigare men nu går det att öppna skjutdörrarna ordentligt. Kusinerna Amanda och Kim har varit här en stund också och busat med Meya, alltid uppskattat.

Morgonbad

Fredagar är så lyxiga när vi är lediga. Efter en sen lång frukost blev det ett varmt bad för Meya. Hon älskar sina badleksaker som hon fick av Sara och Marcus. Det är sugproppar på figurerna (som ser ut som gigantiska fästingar) så man kan sätta dem på badkarskanten. Nackdelen är att det gör fruktansvärt ont att trampa på dem. Det kan både jag och Kristoffer intyga men så är det ju med de flesta leksakerna...



Nybadad och fin. Dags att kamma håret.


I tisdags vabbade Kristoffer och då såg det ut såhär vid middagen:

På förskolan säger de att hon äter jättebra, ofta två portioner. Inte så konstigt kanske, en portion i magen, en halv på golvet och en halv på kläderna...

Ååååh

Så kan man sammanfatta gårdagskvällen hos Sofia där det hölls PompDeLux party. Så fina kläder och vilka underbara färger. Mycket gott fika bjöds det på också.

Meya har gått på förskolan halva veckan och det märks stor skillnad på hennes humör. Givetvis blir det lite mer gnälligt när man är krasslig men efter några timmar på förskolan är hon som solen själv.

Idag ska vi hämta mormor på jobbet när hon slutar kl. 13. Sen åker vi till Gränna och har systuga. Jag ska sy om överdraget till soffan i Meyas rum samt en duk och dynor till hennes bord och stolar. Ni får se när det blir klart helt enkelt.

Inatt fick jag ett MMS på en söt liten nyfödd bebis också, Alice. Är så glad för pappans skull som längtat i många långa år. Grattis!

RSS 2.0