Blomdoft

Hela eftermiddagen har jag fått njuta av dessa underbart doftande blommor på kontoret. De fick såklart även följa med hem.

Fick dem från min chef för att jag hjälpt till med lite bröllopsförberedelser.

Bröllopsfesten på Bjertorps slott var för övrigt helt magisk. När vi kom bjöds vi på afternoon tea. Kvällen bjöd på underbar mat, trevligt sällskap, livemusik, dans och stoldansen som killarna lärt sig på svensexan. Dessutom var det övernattning och fantastisk frukost morgonen därpå.

Lagom sliten idag men det är ju ett gott betyg på en toppenhelg!


På varsitt håll

I helgen får vi bara njuta av Meya såhär. Hon åkte redan i torsdags kväll till mormor och morfar och ska stanna till söndag. Förskolan hade planeringsdag i fredags och då var mormor så snäll och hade hand om henne. Vi passade på att gå på bio och fika på kvällen. Hamilton blev det och den var riktigt bra faktiskt.

Ikväll blir det finfest och vi ska bjudas på allt det här goda. Mmmmm.

Förändringar

Suck säger jag bara. Vad många människor det finns som är rädda för förändringar.


Bild från Google

Ikväll hade vi informationsmöte på förskolan och redan när vi presenterades ett webbverktyg så att vi ska komma åt information om våra barns förskolor/skolor på ett samlat, pedagogiskt och praktiskt sätt började vissa sätta taggarna utåt.

- Jaha ska vi inte få några lappar mer då!
Snälla nån, se fördelen med att snabbt kunna logga in på lunchen, via mobilen, ha alla barn samlade under samma inloggning, slippa lappar som håller på att falla sönder när man går hem i regnet.

När vi då sedan kom till den stora omorganisationen bröt kriget ut. Vissa kan verkligen vända och vrida på allt för att få det till en negativ sak. Lokalerna var dåligt anpassade fast de inte satt sin fot på stället, det var katastrof att byta avdelning trots att både personal och lekkamrater följer med för att inte tala om hur dåligt det är när en nybyggd förskola inte är helt anpassat för småbarn. Jo kanske det beror på att de äldre barnen ska kunna få en mer spännande och utvecklande miljö. Det kanske krävs lite större ytor så att föräldrar och andra avdelningar kan bjudas in till dockteater eller Melodifestival vilket är svårt om det enbart finns smårum. Här finns det ju båda möjligheterna och ändå är det inte bra. Dessutom är lokalerna ljuddämpande från golv till tak och när man än kommer upp möts man av ett lugn på hela förskolan.

Jag kan förstå att barnen blir otrygga när föräldern kommer hem från informationsmötet och ska beklaga sig för den andra föräldern hur dåligt det kommer att bli. Barn är inte döva utan allt det du som förälder säger sätter sig. Tryggheten startar i hemmet och givetvis är miljön i förskolan också superviktig men har man bestämt sig från början att allt är fel så är det inte så mycket som kan ändra detta.

Tips! Stötta era barn istället så att de kan se förändringar som något nytt och spännande. Det kommer de ha stor nytta av hela livet.

Pyssel

I lördags var jag på möhippa och det var en riktigt trevlig sådan. Vi var ca. 16 tjejer i alla möjliga åldrar och det var många som inte kände varandra. En salig blandning helt enkelt. Jag känner ju inte bruden speciellt bra heller utan mer brudgummen.

Efter överraskningsmomentet åkte vi till en mysig sjö och grillade korv, drack varm choklad och hade det mysigt. Alla hade köpt varsitt paket till bruden som symboliserade vänskapen så dessa öppnades lite då och då under kvällen.

Vi åkte sedan vidare hem till en av tjejerna där det bjöds på vinprovning, supergod mat, badtunna, pyssel mm. Jag gjorde två enhjärtan men långa, vita band som hängde ner. I looove pyssel.


Abstinens?

Jag visste det!
Paket hela december har satt sina spår. Varje dag får vi två frågor från Meya, ofta direkt på morgonen när hon vaknat.
- Kommer tomten idag?
- Vad heter tomten?
Det är så kul att få sådana här kommentarer för då får man ju reda på vad som snurrar runt i hennes lilla huvud. Hon pratar också otroligt mycket om alla hon har träffat i jul, vilka är en hel del.
Sen räknar hon upp sina kompisar på förskolan, det är viktigt att säga att det är hennes kompisar också:
Elsa pompis, Ricky pompis, Julius pompis, Alma pompis osv.
Idag blev det en hal men härlig promenad efter jobbet och Meya somnade som en stock i vagnen. Glömde fråga om hon hade sovit idag på dagen så jag tänkte att hon väl behövde vila lite. MEN inte lätt att somna nu ikväll. Mamma, pigg säger hon och ligger och sjunger i sängen.
Hon är bara fööör rolig!

Badhus söndag

Idag har vi roat oss på badhuset tillsammans med Lova och hennes familj. Fullt ös stod tjejerna för och jag tror att de leksugna papporna var minst lika trötta efteråt som de små.Full fart i vattenrutschkanan
Meya pussar på elefanten


Såhär skrynkliga fötter för man efteråt


Tack familjen Beijer för en mysig söndag tillsammans, får bli snart igen.


1 - 0

Tröttheten vs. envisheten = 1 - 0Så kan det gå när man hoppar över middagsluren. Meya sov vid köksbordet i nästan tre kvart.

Långhelg igen

Hur ska det gå när man ska börja jobba heltid igen, man vänjer sig lätt vid kortveckor.

Men lite förvirrande blir det allt, igår var det fredagsmys på självaste torsdagen...


Idag har jag och Meya njutit av snön. Vi kom tillslut ut efter ett gräl om att vantarna ska vara på när det är kallt ute. Meya hade en något annorlunda åsikt. Det slutade med fingervantar som var blöta efter 5 minuter, men vantar fick hon i alla fall på sig...Vi åkte snowracer varvat med att kasa nerför backen


Någon hade byggt en minisnögubbe


Snö är gott


Ikväll kommer kompisen Alice med familj, det ska bli skoj.

Sååå 2011

Ännu ett underbart år med vår älskade Meya är historia men minnena har vi alltid kvar och såklart en massa foton som kan påminna oss om alla mysiga stunder.

JANUARI: Meya börjar på förskolan och lär sig gå redan efter första inskolningsveckan.


FEBRUARI: Massor av snö och pulkan gick varm.


MARS: Jag och Kristoffer var på Island och iväg från Meya för första gången.


APRIL: Påskfirande på förskolan.


MAJ: Försommar och vi njuter som bara den. Meya fick sina första solglasögon från Huskvarna marknad.


JUNI: Har så mycket att erbjuda: Barcelona, studenten, midsommar, avslutning med öppna förskolan mm.


JULI: Semester och första husvagnssemestern med mormor och morfar.


AUGUSTI: Besök på High Chaparral och en massa besök hos oss, underbart helt enkelt.


SEPTEMBER: Meya hade en helg med egentid hos mormor och morfar med kräftskiva, 90 års kalas och mycket annat. Meya får också sin nya säng.


OKTOBER: Kalas för kusin Amanda.


NOVEMBER: Besök i Stockholm hos kusin Olivia.


DECEMBER: Meya fyller 2, slutar med napp, lucia, jul och nyår.


Nu börjar vi på ny kula och jag hoppas på massor av tid till att umgås med nära och kära. Kalendern är redo att fyllas!

Kram till er alla och god fortsättning på 2012.


Nyårsfirande

Vilken härlig dag det var igår, strålande väder, god mat, trevligt sällskap och alldeles för lite sömn. Helt i min smak!Vi tog en promenad i området och tittade på lekplatsen som är nästintill klar.

Nyårsfirandet gick av stapeln i Vaggeryd och vi bjöds på supergod 3-rätters meny, lekar, raketer och bubbel.

Fina Amanda


Goa Kim körde slips HELA kvällen, även till pyamasen senare


En riktig snygging som bordskavaljer
Finaste värdparet, tack för en supertrevlig nyår


Pang! sa Meya när raketerna smällde

RSS 2.0