Kladdkaka med vit choklad
100 g vit choklad
100 g smör
2 st ägg
1,25 dl strösocker
1 dl vetemjöl
Glasyr
50 g vit choklad
0.5 dl creme fraiche
Dekoration
Florsocker
Varma hallon
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.
Glasyr
9. Hacka chokladen.
10. Koka upp creme fraiche.
11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
14. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.
Eller så köper ni en chips påse. Det är godare ;)
Den verkar helt underbar, tycker jag som älskar allt onyttigt ! Kram på er.
Åhhh den måste jag testa!! lät kanon god ju! :D
Kram kram
Läckert, det måste jag testa
Wow, supergott ! Uppskattad kaka när vi hade middag i lördags, vi rensade fatet. Ska även bjuda den imorgon, när vi ska ha vinprovning, men jag kommer nog dekorera med vit choklad frosting och färska hallon på, med hallonsås som tillbehör.
Kul, ja det går ju variera tillbehören lite. Ska nog också göra den till valborg. Kul att läsa om Olivias första dagar på förskolan...