Kladdkaka med vit choklad

Måste tipsa om en underbar desert. 


100 g vit choklad
100 g smör
2 st ägg
1,25 dl strösocker 
1 dl vetemjöl

Glasyr
50 g vit choklad
0.5 dl creme fraiche

Dekoration
Florsocker
Varma hallon


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.


Glasyr

9. Hacka chokladen.
10. Koka upp creme fraiche.
11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
14. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.


Kommentarer
Postat av: Kristoffer

Eller så köper ni en chips påse. Det är godare ;)

2010-03-29 @ 16:35:06
Postat av: Anonym

Den verkar helt underbar, tycker jag som älskar allt onyttigt ! Kram på er.

2010-03-29 @ 22:04:47
Postat av: Frida

Åhhh den måste jag testa!! lät kanon god ju! :D

Kram kram

2010-03-30 @ 07:51:27
URL: http://fridajohanssonsblogg.blogg.se/
Postat av: Jenny A

Läckert, det måste jag testa

2010-04-10 @ 21:12:48
URL: http://pyretjan09.bloggproffs.se
Postat av: Jenny

Wow, supergott ! Uppskattad kaka när vi hade middag i lördags, vi rensade fatet. Ska även bjuda den imorgon, när vi ska ha vinprovning, men jag kommer nog dekorera med vit choklad frosting och färska hallon på, med hallonsås som tillbehör.

2010-04-28 @ 07:54:18
Postat av: Elin Richardson

Kul, ja det går ju variera tillbehören lite. Ska nog också göra den till valborg. Kul att läsa om Olivias första dagar på förskolan...

2010-04-28 @ 11:44:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0