Inredning

Helgen har gått lite i inredningens tecken. I lördags slipade jag vårt soffbord och idag målade jag det vitt. Det får bli ytterligare en strykning i morgon men sen är det klart. Nästa man till rakning är tv bänken som också ska bli vit. Det blir så stor skillnad verkligen och det är kul att fixa och dona lite själv.

Ikväll har tjejerna i vårt bostadsområde varit på inredningsparty och det fanns ju en hel del fint att välja mellan. Kan faktiskt rekommendera Living and room starkt. Det som var extra kul var att det var min klassföreståndare och lärare från högstadiet som var konsulent. Så kul att träffa henne igen efter X antal år.

Igår var vi i Vaggeryd och firade Amanda som fyllt 5 år. Hon har blivit stora tjejen nu. På kvällen hade vi besök av Ellen, Henrik och Alice. Fullt upp med andra ord så det var tur att Meya fick en extra vilotimme idag.

På torsdag har jag något riktigt härligt att se fram emot. Det är inte bara nackdelar att bli gammal haha. Får återkomma om detta.

Hoppas ni haft en skön helg!

Tradera mera

Nu har det hänt, jag har fastnat i Tradera träsket. Eller så kan man säga att jag har upptäckt fördelarna med att köpa begagnat till superbra priser istället för nytt. Man får passa sig bara och sätta upp ett maxpris för det är lätt att se det som en tävling sista minuterna. Det ges ju ingen betänketid direkt utan det är snabba bud som gäller.

Hittills har jag fyndat följande, allt till Meya såklart:
- Termobyxor från PoP
- Överdragsbyxor
- Stövlar från Kavat
- Goretex kängor
- Juloutfit till julkort kanske

Just nu väntar vi på leverans av de här fina kängorna, de kommer bli perfekt nu när Meya ska börja på förskolan i januari också.

Vi har sökt 15 timmar i veckan till förskolan med start 3 januari så nu hoppas vi bara komma in på Ullstigen som ligger ett stenkast härifrån. Vi ser än så länge förskolan från vardagsrummet. Jag tror hon kommer att gilla det, hon stormtrivs ju på öppna förskolan och har ingen koll på mamma där inte så skillnaden blir ju inte så stor.

Jag kommer börja jobba halvtid varav en dag i veckan på plats på jobbet. Ser verkligen fram emot att träffa alla igen och komma hemifrån lite. Ser även fram emot att vara helt ledig när jag hämtar Meya och kunna ägna mig helt åt henne.

Efter regn kommer solsken

I helgen var det riktigt regnigt och tråkigt. I lördags var vi i Åsmark. Jag, mamma och Meya klippte ner buskar och blommor inför vintern. Meya var riktigt inbäddad och sov gott i vagnen. Pappa och Kristoffer tog med släpkärran hem till oss och slängde allt skräp som låg runtomkring tomten. Riktigt skönt att bli av med det men tyckte synd om dem när de kom tillbaka genomblöta. Vi hade i alla fall middagen klar till dem som lite tröst.

I söndags träffade vi föräldragruppen hemma hos Emma, Tobias och Alva. Vi var bjudna till deras nya hus i Haurida. Jättemysigt har de fått det och en helt underbar trädgård med stengärsgårdar och lummiga träd bortanför tomten. De fyra småtjejerna busade runt och hade jättekul. Speciellt Meya och Alicia verkar komma bra överrens, de följde varandra hela tiden.

Här kommer lite bildbevis också:






Tack allihop för en supertrevlig söndag!

Som ett brev på posten...

Bokstavligt talat alltså!

I fredags var det vitt av snö här utanför och Meya tittade med stora ögon. Då fick jag förklara för henne att hon nästintill är uppvuxen i en snödriva med tanke på allt dragande av barnvagnen i meterhöga snödrivor förra vintern men hon tror bara att jag hittar på.

Lunchen avnjöts i trevligt sällskap på Jensens där jag aldrig varit tidigare. Vi mötte upp Lova, Hugo och deras mammor såklart och hade jättemysigt. Strategiska som vi är kom vi dit efter lunchruschen och fick superbra service och trevliga kommentarer från bordsgrannar. Det var ju ändå fredag.

Efter detta mötte vi upp Meyas mormor på A6 och hade lite mysig shopping och fika där. Sedan mötte även morfar och Kristoffer upp.

När vi kom hem hade jag fått leverans av ett par överdragsbyxor jag fyndat till Meya på Tradera. 3 kr + frakt landade det på och då känner man sig ju hyfsat nöjd. Kan verkligen rekommendera Tradera speciellt om man har små barn för de hinner ju inte slita ut kläderna.

Nöjd med dagen, det kunde ju inte bli så mycket bättre.

MEN JO, DET VÄNTADE ETT BREV I POSTLÅDAN.



VI SKA TILL ISLAND!!!

Axelelent där jag jobbar firar 20 år och då bjuder de alla anställda med respektive till Island 25-27 mars 2011. Vilken dröm, Island är ett resmål som länge lockat men som alltid blir nedröstat av ett soligt alternativ. Vi åker med eget plan och bjuds på guidade turer, aktiviteter och lokal mat. Det ska bli sååå roligt.

Meya får stanna hemma hos mormor och morfar, det blir äventyr för henne.

Jag säger bara AXELENT RULES!


Bästis

Man kan säga att Meya och jag inte delar vänskapskrets. Vi har lite olika egenskaper som vi uppskattar hos våra vänner.

Meyas bästis
- låter högt och hon älskar att försöka överrösta den
- är lagom stor så hon når upp och kan sätta sig på den
- har en lång svans som man kan dra i
- rör sig över hela huset så hon kan jaga den
- mm.

Får jag presentera Meyas bästa kompis:

Sen sist

I fredags var vi på 10 månaders kontroll på BVC. Meya hade vuxit till 73 cm och väger nu 8 735 g. Trodde nog hon skulle väga lite mer men så som hon håller igång hela dagarna fastnar det inte så mycket. Tur att hon är glad i mat i alla fall. Sköterskan tyckte att hon verkade så tillfreds och framåt, hon kändes trygg och det är ju alltid kul att höra.

På kvällen kom moster Sara på besök och Meya tog en powernap för att orka vara uppe en liten stund för att träffa henne. Det var inte mycket krut i henne men hon var riktigt go och har aldrig suttit så still i soffan tidigare.

På morgonen bar det av till Ullared tillsammans med Sara och min mamma. Meya var hemma och busade med sin pappa hela dagen. Jag förstår inte hur man orkar ta med små barn till en heldag på Ullared faktiskt. Det blir bara jobbigt för alla. Väl hemma igen hade Kristoffer fixat tacos och det var tur det för vi var vrålhungriga. Marcus stannade också på lite mat eftersom han skulle hämta Sara här. Meya tyckte det var jättekul och visade upp sina "konster" med ett stort leende.

Söndagen bjöd på grillning i stadsparken i Jönköping. Det var ju helt underbart väder, perfekt för lite lek och grillning. Klara, Lars, Saga, Ellen, Henrik och Alice följde också med. Tack Klara för ett bra initiativ.

Såhär mysigt hade vi:


Meya åkte också rutschkana vilket hon älskade. Hon fick lite hjälp av Henrik:

Ledsen i ögat



Såhär ledsen kan solstrålen bli ibland. Idag har hon klämt fingrarna i tv bänkens luckor både en och två gånger. Men det är ju så roligt att öppna och stänga så det glöms snabbt bort och så är olyckan framme igen.

Men snart går det över och då blir hon såhär glad o go igen.


Borta bra men hemma bäst

I lördags hade vi barnvakt åt Meya för att komma ifatt med lite arbete här hemma. Vid halv nio bjöds vi på supergod frukost hos Katarina, Micke, Amanda och Kim. Meya fick stanna hos dem hela dagen medan vi åkte hem och sågade upp resten av bräderna till trädäcket. Sedan målade vi en del på carporten men när det är dags för ytterligare två strykningar till våren blir det byggställning som gäller.

På kvällen åkte vi till Vaggeryd igen och blev bjudna på middag, inga dåliga barnvakter. Meya hade haft det jättebra och skött sig galant (sa de i alla fall) så det blir fler dagar och nätter där. Meya blev också riktigt bundis med vovvarna, speciellt Viggo. Han var förmodligen mätt och belåten efter att ha dammsugit golvet efter henne.

Det kändes konstigt att vara hemma utan Meya, är man iväg finns det inte så mycket som påminner om henne. Man tyckte sig höra henne nu och då och tänkte att nu vaknade hon. Otroligt vad mycket vi fick gjort utan vår busunge men det var riktigt mysigt att se henne igen på kvällen.

Borta bra men hemma bäst!

Ps. Vill passa på att gratulera min vän Mikaela som fick sin andra son igår 101010.

Kan själv

Såhär fint ser det ut när Meya har ätit frukost =) Övning ger färdighet sägs det ju och det får man ju hoppas om hon någon gång i livet skulle bli bjuden på nobelmiddagen.



Hon tycker det är jättekul att sitta och plocka små brödbitar och gör så gott hon kan för att de ska hamna i munnen.

Nu har vi äntligen fått höra de magiska orden MAMMA och PAPPA. Man smälter direkt. Liten börjar bli stor...

Familjehelg

I helgen har vi varit i Stockholm och hälsat på min bror, Jenny och Meyas kusin Olivia. Mormor och morfar var också med så de hade fullt upp med barnbarnen. Helgen var fantastisk på många sätt: underbart väder, trevligt sällskap och otroligt god mat. Jenny är en mästare i köket.

På lördagen var vi ute nästan hela dagen. Vi började med att gunga i lekparken och sedan visade Olivia sin förskola. Därefter var vi på Etnografiska museet och kikade runt, vi åt även lunch där på Matmekka. Supergod, hemlagad mat. Sedan promenerade vi på Djurgården och det är ju så vackert nu när höstfärgerna börjar visa sig.

På söndagen var jag, Kristoffer och Meya hos min vän Sophie och hennes Lasse på fika. De bor precis i närheten än så länge i alla fall.

Olivia var så snäll mot sin kusin. Hon ställde fram leksaker och pysslade och donade för att Meya skulle trivas. Meya är inte lika hänsynstagande men det kommer kanske det med.

MAO har vi haft en superduper helg!










RSS 2.0