Mormor & morfar på besök

Igår eftermiddag kom mormor och morfar på besök. Meya fick prova dopklänningen som håller på att ta form. Den kommer bli kanon.

Hon passade på att prata lite med på sitt egna språk, charmtrollet.


Passade på att träna hållningen lite i morse, gick sådär ;)


På dagen var vi inne på bokrean en sväng, massa folk och sjukt mycket barnvagnar. Hittade en bok med 500 muffinsrecept så nu vet ni vad som vankas nästa gång ni kommer hit. Räkna med muffins och kaffe (eller te). På kvällen kom en säljare från Trygghansa och skulle prata lite om barnförsäkringar bland annat. Vi trodde aldrig att hon skulle gå och var helt snurriga efter hennes tjötande i 1 h och 40 min. Sen lämnade hon massa broschyrer och sa att "allt jag har sagt står här". Då undrar man ju varför man bjöd hit henne, kunde ju bara skickat informationen, haha.

Tidig morgon

Idag var jag uppe med tuppen. Tio i fem ville Meya ha mat och sen hade jag svårt att somna om. Jag la Meya i vaggan och hon somnade som en stock. Passade på att mysa lite för mig själv på morgonen. Tog en dusch, en lång frukost och lyssnade på lite go musik.

Idag blir det lite bokrea och sen fikabesök.

Igår fick jag sex superfina rosor av Kristoffer när han kom hem, en för varje år:)



Vinter i Tahe


Vilken underbar dag

Idag har man inte mycket att klaga över. Strålande sol, fåglarna kvittrar och skottade gator. Jag och Meya har varit ute på promenad och bara njutit. Dessutom fyller Neo, vår katt, två år idag och jag och Kristoffer firar sex år tillsammans.

Till råga på allt spelar dom en riktigt bra låt som jag fastnad för just nu på radion.

Här är den:


Bilder

Nu har jag dammat av kameran igen och lyckades få till några nya bilder.

Operation pimpa Meyas rum har fortsatt... Har köpt en liten soffa på IKEA som jag har fixat till lite. Dynan har jag faktiskt sytt alldeles själv. Hyllan kommer också från IKEA.



Och en liten bild på oss:


Ljusterapi

Nu räcker det med ljusterapi för min del. Vitt vitt vitt överallt men inte blir man gladare för det. Igår skulle jag till MVC på efterkontroll och på väg till bussen fick jag ploga med barnvagnen. Det var riktigt tungt men man får skratta åt det och se det som ett träningspass. På eftermiddagen var vi på föräldraträff men vi var inte så många som dök upp pga. sjukdom. Kul att se samma gäng som satt där lite ovetande men med stor förväntan och nu med en liten ny familjemedlem. Hade även tänkt att börja på öppna förskolan denna vecka men igår hade de stängt pga. sjukdom så jag ville inte riskera att pulsa dit i onödan. Längtar efter att komma igång med lite aktiviteter nu. Ska även på babymassage lite längre fram, det ska bli kul.

Nu sitter jag och väntar på en Bravida kille som ska kolla på vår spishäll och tvättmaskin. Nytt är inte alltid bäst minsann, fördelen är väl att vi inte behöver betala för det i alla fall. Spishällen har lagt av helt och tvättmaskinen stannar innan centrifugeringen och tjuter tills man stänger av den. Lagom irriterande när man sitter och matar Meya och har svårt att gå ifrån, haha.

På lördag hade vi planerat en tjejdag i Ullared. Alltså inte jag och Meya utan några kompisar till mig. Meya och pappa får stanna hemma vilket dom inte verkar ha något emot. Vi får väl se hur vädret blir och om vi kan komma iväg.

Snart är det dags att uppdatera Meyas garderob. Hon är lite mitt emellan 56 och 62 just nu men plagg för plagg får läggas undan nu och vi får börja plocka från den nya högen. Ska rensa undan lite idag tänkte jag.

Återkommer med lite nya bilder.

Kram så länge

Recept tips

Tänkte passa på att tipsa om en jättegod kycklingpaj så håll till godo:

Antal portioner: 6

Pajdeg:
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 st grillad kyckling, rensad 
300 g champinjoner, skivade
1 st paprika, tärnad
2 st salladslökar, skivade
2 msk margarin
1 msk vetemjöl
2 dl hönsbuljong
1 msk curry
2 dl riven ost
1 st ägg till pensling
salt och peppar


Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet, arbeta ihop degen och lägg den i kylen 1 timme.

2. Kavla ut degen, klä en pajform. Spar deg till locket. Nagga bottnen. Ställ kallt.

3. Bryn svampen tills den tar färg. Pudra över mjöl och curry, späd med buljong. Lägg i paprika och lök, småkoka 5 minuter.

4. Vänd ned köttet och osten. Slå stuvningen i pajformen.

5. Kavla ut ett lock och remsor och täck formen. Pensla locket med ägg. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter.


Tillbaka från minisemester

Meya och jag har varit i Åsmark, Gränna, hos mormor och morfar torsdag till lördag. Något är det med lantluften för hon sover aldrig så bra som där. Natten till lördagen sov hon från strax efter elva till kvart i sju. Behöver jag säga att hon var hungrig när hon vaknade...

Vi har i alla fall sytt massor: soffdyna, kuddar och dopklänning. Ska också försöka få till en lampskärm. Meya blev lite trött av allt syande.



I lördags morse tog jag en nostalgitripp med 121:ans buss in till Jönköping. Där väntade Kristoffer och vi hade en mysig (men dyr) dag på stan tillsammans. Vi lunchade på La Dolce Vita, kan verkligen rekommenderas. Vi köpte också en filmkamera, kul att ha en nu när Meya växer upp. Tänkte hon skulle få en film om sig själv på sin 14 årsdag när hon uppskattar den som mest, haha. Får se om jag kan lägga upp lite film material här sen.

Kvällen tillbringade vi i Gränna med tacos, melodifestival och allt som hör till.

Söndagen fortsatte i mystakt. Vår spishäll slutade fungera så det var tur att man inte planerat värsta alla hjärtans middagen. Istället blev det libanesisk hämtmat, hyrfilmer och lösgodis.

Meya har fått ett babygym också. Vi tröttnade på att stå i badrummet och titta på medans hon lekte med fiskarna över skötbordet, haha. Det lustiga, spretande lillfingret har hon fått efter mig.


Hipp hipp hurra!

Igår firade vi Sara som fyllt år i veckan. Vi var i Gränna och Sara bjöd på massor av god mat. Grillspett, potatisgratäng, kalla såser och gott bröd. Lite sommarkänsla över det, härligt.

Meya fick såklart massor av uppmärksamhet och njöt så mycket av att blir kringburen så hon sov nästan hela tiden. Snäll med andra ord men lite tråkig om ni frågar mormor:)

Idag blir det en tur till kusinerna i Vaggeryd, har ju inte varit där sen i november eller något. I veckan är det fullt ös faktiskt, me like... På måndag ska vi till BVC för vikt, längd samt läkarkontroll. På tisdag ska vi nog träffa Ellen, Alice, Klara och Saga. Ellen börjar ju snart jobba igen efter mammaledigheten. På onsdag kommer i alla fall Hanna och vi ska till tyghuset i Taberg och planera Ullared framöver. Torsdag till fredag ska jag och Meya till mormor och sova över. Vi ska sy dopklänning, kuddar, sofföverdrag och lampskärm. Fullt upp med andra ord.

Häromdagen körde vi lite nackträning också. Meya blir mest arg men lyfter i alla fall på huvudet. Mycket vilja i den där lilla kroppen.



Lilla prinsessan

Idag har det varit lite gnälligt, bara för att jag skulle jobba ett tag antagligen. Tack o lov för bärsjalen från Looma säger jag bara. Även om inget annat hjälper somnar hon nästan alltid gott i den och jag får dessutom händerna fria att göra annat. Kan verkligen rekommenderas till alla.

När det är riktigt sura miner får man plocka fram en gullig bild och det finns det ju gott om. Här kommer en med Meya i sackosäcken som jag fyndade på Blocket.


RSS 2.0