Blött

Vilken blöt dag! Regn o rusk. Meya och pappa var på badhuset innan de hälsade på oss. Kristoffer gör verkligen allt för det ska bli så bra som möjligt för Meya. Ikväll skulle de göra pannkakor, köpa lördagsgodis och titta på film, längtar man hem då eller? Hon tycker ju att det är ganska konstigt att jag aldrig kommer hem. Hon vill oftast inte åka hit men när hon väl är här får jag många goa pussar o kramar.

Idag badade vi Milo första gången och Meya fick såklart hjälpa till. Hon ville också bada men ångrade sig när han kissat i vattnet... När han blev lite ledsen sa hon "det var inte meningen, förlåt". Fick förklara för henne att det inte var hon som gjort honom ledsen utan att bebisar gråter ibland.

När Kristoffer frågade vad hon ville göra i morgon så ville hon leka med lillebror. Det är ju ett gott tecken.


Gomorron

Lite morgontrött idag. Snart ska vi vara med på ronden för lite fler undersökningar.


Lillebror är här

Milo Valfrid Andersson är här. 3 1/2 vecka för tidigt men lika välkommen för det.

Han var 49 cm lång och vägde 2860 g, inte så illa ändå.

Storasyster har han redan träffat. Det första Meya sa när hon såg honom i mitt knä: "var är bebisens mamma?" När vi förklarat att de minsann har samma mamma undrade hon om han ville ha pannkakor. Omtänksam storasyster...


Magen

Jag är ju inte så mycket för magbilder egentligen men efter att i princip inte ha en enda bild från graviditeten med Meya lovade jag mig själv lite bättring denna gång.
 
Nu är det 4 veckor kvar till BF men det kan ju lika gärna vara 2...eller 6.
 

Plåster

Meya har skadat foten! På något sätt stukade hon den på A6 lekplats igår och kunde inte stödja på den på hela kvällen. Inte på morgonen heller så det fick bli ett besök på vårdcentralen på förmiddagen. Ett inte alltför givande besök men mormor såg till att få komma vidare till röntgen i alla fall. Snälla mormor följde med Meya på dagens äventyr då jag och Kristoffer hade svårt att komma ifrån. Så gulligt, vi kommer och hjälper till med veden i helgen istället. Tjänster och gentjänster...
 
På röntgen gick allt bra och Meya skrattade varje gång de tog en bild. Sköterskan på Ryhov var väldigt snäll och pedagogisk och Meya var trygg i mormors sällskap. Det visade sig i alla fall att inget var brutet och det fanns inga sprickor så allt kommer att läka av sig självt, skönt. Jag hade telefonkontakt med Meya under dagen och hon var otroligt stolt när hon äntligen fått ett fint plåster på sin lilla fot.
 
Lite nostalgi när jag kom hem från jobbet och möttes av en krypande Meya. Nu blir det VAB några dagar, skönt att hon inte är sjuk för nu kan vi ju fortfarande träffa folk. Finbesök väntas nämligen på torsdag.
 
Är så stolt över vår tappra, modiga lilla tjej!

Fika

Idag slog vi på stort och gjorde chokladbollar till eftermiddagsfikat. Jag gjorde bollar som Meya rullade i pärlsocker. En av dem rullade hon helt själv, svårt att gissa vilken?


2-barns pappa

Kristoffer är nu 2-barns pappa eftersom vi var hos familjerätten igår och skrev faderskapspapper. Själv kan jag fortfarande dra mig ur...eller? Vi firade detta med en barnfri kväll, eller den lill* hänger ju på varken man vill eller inte. Efter familjerätten åkte vi en liten runda, tog en kaffe i stan, åt på "En italienare o en grek" och var på bio.
Vi hann med typ hur mycket som helst. 
 
Efter en lugn morgon åkte vi och hämtade Meya som sovit hos kusinerna i Vaggeryd. Shit vad man saknar henne trots att man inget hellre vill än att vara ensamma ibland. Hon lyser verkligen upp tillvaron på Ryavägen 6.
 
Ikväll är Kristoffer på grabbfest så vi har haft tjejkväll här hemma med amerikanska blåbärspannkakor, godis, målning av naglar och snart är det dags att smälla igång en tjejfilm.
 
Nu har nästan 90% av graviditeten passerat sen kan det ju bli både tidigare och senare än beräknat. Hoppas på lite tidigare även denna gång men det vet man ju aldrig. Ska faktiskt bli skönt att bli av med kalaskulan och få njuta av en liten bebis istället. Hoppas verkligen allt kommer att gå bra, fick i fredags ett lite för nära exempel på hur mycket som faktiskt kan gå fel. 

Sjukstuga

Förmodligen därför energin har varit totalt bortblåst de senaste dagarna. Usch vad jobbigt det är när varje steg känns som ett maraton lopp och man tappar totalt gnistan och viljan till att göra något.
 
I helgen var vi i alla fall en 3-barns familj, tur att det inte var 3xMeya utan en Meya, en Kim och en Amanda. Själv började jag lördagmorgonen med loppis, caféfrukost och torget med Sara, Nicki och tjejernas mormor. Äta frukost ute borde man verkligen unna sig oftare.
 
Kristoffer och barnen hade varit i lekparken några timmar så på eftermiddagen tog vi det ganska lugnt innan alla bubblade i badkaret och gosade ner sig i TV-soffan med lite lördagsgodis. Meya somnade i sin säng redan kvart i åtta trots att vi andra satt precis utanför hennes rum. Imponerande.
 
Söndagförmiddagen bjöd på sommarväder så vi passade på att njuta i stadsparken med lek, fika och korvgrillning. Meya hänger på kusinerna ganska bra nu och ska såklart göra exakt likadant som dem.
 
 
Igår hämtade Kristoffer en febrig Meya på förskolan och idag är jag hemma med henne. Hon mår bättre men jag har åkt på en dunderförkylning så det är bara att försöka ta det lugnt idag. Så trist!
 
Nu är vår leverans från POMPdeLUX på väg i alla fall, spännande att se om allt passar.

Marknad

Vad lyxigt att bara ta ledigt såhär en torsdag för att gå på Adelövs marknad och mysa med Sara, Nikki och mormor. Det var precis vad jag och Meya gjorde idag.

Meya fick åka karusell och så köpte hon en present till blivande lillasyster/lillebror. Den ska vi slå in lite fint sen. Nu börjar vi snart nedräkningen. Vi är redo!


RSS 2.0