Svarta backen



I fredags hade vi lite besök av två små gulliga killar Theo och Max, som Meya föll direkt för. Hon skulle klappa, gunga och pyssla med dom. Efter en semla kändes det som att vi behövde en promenad så vi gick ner till Tabergs tyger och kikade lite. De har fått in massor av fina vårtyger och annan inredning.

Idag har Meya åkt pulka i svarta backen uppe vid förskolan. Hon var lite trött och segstartad när vi begav oss ut i det underbara vädret men efter ett par åk så var mungiporna uppe vid öronen och hon gav sig själv en applåd varje gång hon lyckats ta sig ner för backen.




Snart kommer Amanda, Kim, Katarina och Micke hit på lite semlor (3:e semlan för mig den här veckan...). De vill ju inspektera att Meya kan gå själv nu.


Hårdträning?

Ibland undrar man ju om de har hårdträning på förskolan. När jag klädde på Meya idag sjöng jag lite "klappa händerna så fort du kan, klappa kinden lite grann och klappa magen lite grann" och då klappar hon först händerna, sedan kinden och till sist magen. OK!??

Meya hade sin snygga outfit idag som hon fått av kusin Olivia. Ja den var snygg fram till lunch i alla fall för då bjöds det på köttsoppa... Behöver jag fortsätta?

I eftermiddag har vi haft Fia och Ebba på besök, jättemysigt. Meya var så nyfiken på Ebba, 5 år, och följde henne med blicken hela tiden. Sedan kröp hon upp i hennes knä och satte sig. Hon verkar gilla lite äldre tjejer och på förskolan är tjejerna just lite äldre och killarna i 1,5 års åldern. Idag när jag hämtade på förskolan så kom tjejerna fram och kramade Meya hej då så de tar nog väl hand om henne. Så gulliga!

Såna här godingar bjöds det på hos oss idag!

Halvtid = ingen tid

Nu är vi igång i våra nya rutiner. Jag jobbar halvtid och Meya går 15 timmar per vecka på förskolan. Det är stressigt att jobba halvtid... Man hinner inte med allt man vill varken på jobbet eller hemma. Men det känns jättebra och jag måste bara komma in i det lite.

Det känns fortfarande konstigt att lämna bort Meya för hon lär sig en massa nya saker och utvecklas varje dag medans jag sitter och jobbar. Precis som det ska vara antagligen.

Här kommer lite sköna bilder från veckan som gått. Ibland är hon hjälpsam och kör ut soporna minsann.



Äta själv är kul!


Blåbärssoppa får man när man är sjuk


Nya konster

Det är helt otroligt vad hon suger åt sig och försöker härma lilla damen. Hon har en liten repertoar som hon kör från början till slut ibland så att man ska bli nöjd liksom.

Det är handklapp, spela på läpparna, vinka, "give me five", armarna upp i luften (det är ju handbolls-VM), försök till slängkyss och mycket mycket mer. Så fort man gör något nytt sitter hon knäpptyst och memorerar en stund innan hon gör ett försök. Man får ju tänka på vad man säger och gör helt enkelt...

Helgen har varit väldigt lugn eftersom vi inte varit helt krya. Man ser nästan fram emot en ny vecka nu, nya friska tag.

Idag fyller Meyas kusin Olivia 2 år. GRATTIS!
Längtar tills vi ska upp och fira om ett par veckor. Meya lovar att visa en och annan konst, bl.a. att hon kan gå.

Nybäddat

Ja det kan man säga att Meya har. Igår kväll fick hon maginfluensa och kräktes i tre omgångar så det var bara att bädda om. Första gången fick vi även bada henne stackarn. Hon frös så hon skakade men så fort hon blev torr blev hon glad igen. Hon gnäller verkligen inte mer än nödvändigt.

Idag är det bättre och hon har ätit både välling, frukost och lunch fast i lite mindre portioner än vanligt. Vi hade planerat ett besök på öppna förskolan idag eftersom hon inte skulle till förskolan förrän på eftermiddagen. Men det var ju tur att hon inte blev dålig där bland alla små bebisar i alla fall. Nu blir det till att vara hemma några dagar istället.

Vi har roat oss med att klappa händer och gå idag! Armarna går nog lika mycket som benen. Oftast vevar den ena armen upp farten medan den andra håller balansen.



Äntligen

Äntligen 1:
Meya har lärt sig klappa händer. Igår när vi var hos Katarina, Micke, Amanda och Kim så släppte det bara och sen var det hur enkelt som helst. Hon blir så glad när hon lär sig något nytt. Vi med för den delen.

Äntligen 2:
Hon försöker också säga sitt namn. Det blir inte helt rätt men väldigt likt ibland. Det hon säger nu är titta, där, hej då, Meya, mamma och pappa.

Äntligen 3:
Hon GÅR! Tillslut har det släppt och hon ger sig iväg självmant och traskar 6-8 steg. Egentligen har hon kunnat länge men nu VILL hon också.

Kan det vara som dom säger att de lär sig 80% från andra barn och 20% från vuxna? Det har hänt mycket bara sen hon började förskolan för en vecka sedan...

Duktig tjej!

Glatt mottagande

I helgen har vi bytt bil. Jag var ägare av tre bilar ungefär 8 timmar så vi tajmade bytet väldigt bra måste jag säga. Den nya Opeln hämtade vi utanför Göteborg. Såklart passade vi på att titta in hos Sara och Marcus när vi var i krokarna. Mysigt! Vägen hem var ingen hit men hem kom vi tillslut i alla fall. På kvällen kom även Nicke, numera Seat ägare. Han stannade över så det blev filmkväll och sen middag på lördagskvällen.

Nu har jag precis hämtat Meya från förskolan. Hon hade blivit lite ledsen när jag gick men det gick snabbt över. Idag har hon ätit lunch på förskolan, jättegott tyckte hon visst. Det är väldigt roligt att gå och hämta henne för man får ett riktigt glatt mottagande. Hon skiner upp, slänger sig om halsen och ska berätta allt hon har gjort (på sitt eget språk). Sen blir det puss och kramkalas. Det känns väldigt konstigt att vara hemma själv i huset också, jag tycker att jag hör henne hela tiden men så kommer jag på att hon inte är hemma.

I morgon ska Kristoffer följa med henne och jag ska till jobbet. Vi får se om jag kan gå då för ikväll blir det träning med grannen. Vi ska på Power Yoga.

Ledig dag!

Idag har vi haft en ledig dag. Det fanns helt enkelt ingen personal på vår avdelning på förskolan idag då en var sjuk, en ledig på fredagar, en på semester och en som inte börjat sin tjänst ännu. Det kändes lite onödigt att vara på den andra avdelningen med en massa nya barn och personal, det är mycket nytt ändå.

I förrgår lämnade jag Meya en stund och satt i personalrummet och läste tidningar. Det gick jättebra i 50 minuter och då var hon jättetrött efter två timmars bus så det var nog mest därför hon blev lite ledsen. Igår gick jag hem drygt en timme och då blev hon lite ledsen precis när jag gick men det gick över efter två minuter. Nästa vecka kör vi hårt igen.

På vår lediga dag har vi träffat bebisarna Max och Theo och deras mammor. Det blev promenad, libanesisk hämtmat och massa trevligt prat såklart.

Nu är det helg!

Dag 2

Idag kom vi lagom till frukt- och sångstunden på förskolan. Det riktigt lyser i ögonen på henne så fort man kommer innanför dörren. Hon har lekt med bilar tillsammans med de två andra killarna som skolas in samtidigt. Båda killarna är några månader äldre men Meya är tuff och tar för sig mest av alla tror jag.

I morgon ska vi mammor ta lite fika och lämna barnen en stund. Nästa vecka kommer vi nog att lämna henne helt men vara tillgängliga om det skulle vara något såklart. Det blir spännande att se hur det går med vilan bara.



Här står dom och spanar på de äldre barnen som är ute och leker på gården.


Efter förskolan åkte vi direkt till Huskvarna för lite fika hos Cicci och Theo. Även Mikis, Max, Hanna och Vilma var där så det var fullt ös. Så kul att bästa vännerna också har småbarn och sitter i samma båt så att säga.

Dagen D

Första dagen av inskolningen på Ullstigens förskola är avklarad!

Det gick jättebra och Meya kände sig som hemma direkt. Hon hittade massor av roliga leksaker och skulle undersöka alla rum. Efteråt var hon ganska trött så det blev en rejäl vila på eftermiddagen. Vi ser fram emot morgondagens besök, det här kommer bli hur bra som helst.

To be continued...

Skånehelg

I torsdags åkte vi och tittade och provkörde bil. Vi lämnade Meya till Katarina när hon slutade jobba så hon fick följa med hem till kusinerna. Hon skötte sig som vanligt men hon har ju bra förebilder också som pysslar och tar hand om henne.

Vi gillade Opeln som vi skulle titta på men var väl inte helt nöjda med erbjudandet vi fick. På kvällen hittade vi en annan utanför Göteborg istället så på fredagmorgonen efter ett telefonsamtal var allting klart. På lördag hämtar vi bilen och samma kväll kommer en kompis till Kristoffer och hämtar Seaten så vi har verkligen lyckats få ihop allt perfekt i sista stund.

I helgen har vi varit på Skåneturné. Vi har hälsat på Meyas farfar, Siv, Emelie, farmor, Affe och gamlemormor Esteri samt några kompisar till Kristoffer. Man kan säga att vi är inte hungriga efter helgen direkt. Det har varit jättemysigt och Meya har haft så skoj med alla människor och djur. Hon har fått nya hund- och kattkompisar och dessutom har vi matat rådjur. Farfar och Siv har 12 rådjur som kommer varje morgon för att få mat. Det var en upplevelse att se.



Det har varit många korta bilresor och lagom till Meya somnat så ska vi ut igen. Hon har varit jätteduktig och tog igen lite sömn när tillfälle gavs.


Tack alla skåningar för den här gången. Vi kommer snart igen och förhoppningsvis är det inte riktigt lika halt då.

Biljakt

Idag har jag och Meya varit i Värnamo för att besiktiga lill-Seaten. Det gick sådär! Från att "bara" ha körförbud till tre anmärkningar och ombesiktning. Vi måste verkligen byta upp oss när det gäller bil nu när jag ska börja åka till jobbet igen.

Vi passade på att rea shoppa lite på Villervalla butiken i alla fall. Det var lite utplockat då rean startade igår men några fynd hittade vi i lite större storlek. Bland annat ett par svartmelerade leggings som vi haft innan men som fick slängas i dagarna p.g.a. utslitet knä. Hon måste verkligen lära sig gå snart för två par byxor i veckan blir dyrt =)

På torsdag börjar biljakten på allvar. Då åker vi och provkör och hittar förhoppningsvis lite alternativ. Den nya pärlan ska ha farthållare, dragkrok och bra rumpvärmare. Kanske en diesel denna gång? Är faktiskt lite sugna på en Opel Insignia, klingar kanske inget speciellt men kolla in denna...


Bild från Holmgrens bil AB


VVV

Våga Vägra Vila

Det märks att Meya har blivit lite äldre för det är svårare att få henne att vila när man själv vill, speciellt om det händer något kul runtomkring. Samtidigt är det skönt att hon klarar vara vaken lite längre ibland och vila igen det i efterhand. Igår var vi på släkt- och söndagsmiddag i Gränna. Supergod mat som alltid. Meya äter det mesta nu och jag har i princip slutat ha med mig egen mat till henne. Hon höll låda hela eftermiddagen och hade inte tid att vila. Hon somnade skönt i bilen på väg hem i alla fall och sov hela natten, skööönt. Tror tandvärken har gått över för denna gång.

Idag har vi haft finbesök av Lova och Sofia. De kom förbi med vattenflaskan vi glömde sist och då passade vi på att bjuda på lite fika så att tjejerna fick leka lite. Det låter väldigt roligt när de pratar med varandra på sitt egna sätt. Meya har blivit lite bättre på att dela med sig av sina leksaker och Lova har lärt sig att man får säga ifrån och hålla i grejerna. Men visst, lite tar det nog emot om man ska tro på bilderna...



Lova är ett riktigt charmtroll. Glad, sprallig och väldigt söt. Hon hade lite problem med en majskrok som fastnade på läpparna men till slut fick hon loss den. Behöver jag säga att hon var nöjd?

Hoppas vi ses snart igen!

Nytt år nya tag



Gott nytt år alla nära och kära!

Vilket år vi har haft! Ett år som jag faktiskt hade kunnat tänka mig att leva om men givetvis är det lite mer spännade med ett nytt år utan facit i hand.

Idag har vi varit hos goa Lova och hennes föräldrar och fikat och busat. Hon hade massa roliga leksaker bl.a. en jäääättestor tiger.

Nyårskvällen gick helt utanför planerna pga. sjukdom och lite avhopp. Vi fick helt enkelt dra ihop ett eget firande. Alex, Stoffe, jag och Meya njöt av 3-rätters middag, guitarr hero (+ trummor), en härlig brasa, massa gott att dricka och gratis raketuppvisning av grannarna. Nu är grabbarna ute på vift och vi tjejer håller ställningarna här hemma.


RSS 2.0