Blåbär

 
Dom här godingarna plockade jag igår i skogen. Fick lite egentid när Meya och Kristoffer gjorde ärenden i stan.
 
Idag har vi varit på barnkalas, fullt ös medvetslös så inatt är det god sömn som gäller. Det är det i och för sig varje natt.
 
Kalaspinglan

Apor

Meyas favoritdjur har alltid varit apor och i tisdags fick hon äntligen se dem livs levande för första gången. En hel del andra djur också för den delen då vi tillbringade dagen på Borås Zoo tillsammans med våra goda vänner Ellen, Henrik och Alice.
 
 
Vi hade en supermysig dag helt utan regn och med alldeles lagom temperatur. Det var mycket folk men så snart vi hade kommit in var det inga problem. Tips är i alla fall att köpa biljetter på hemsidan så slipper man stå i kö.

Välkommen Nikki

Nu har vi äntligen fått träffa lilla Nikki, hon hade hunnit bli 3 veckor när vi träffade henne. Så söt och gosig men vad ovant det känns att hålla en liten bebis.
 
Stolt moster
 
Stolt kusin
 
Stolt, ja vad blir det?
 
 
Stolt och fin nybliven mamma

Snart STORAsyster

Meya har verkligen växt till sig under de senaste månaderna, inte bara på längden utan när det gäller utvecklingen. Hon är redo att bli storasyster.
 
1. Talet: Hon pratar lååånga meningar mer eller mindre felfritt, räknar till 10 på engelska och sjunger en hel del sånger både på engelska och svenska. Nyss återberättade hon hela Alfons Åberg boken som vi inte läst så många gånger för henne. Hon är superduktig på att ge komplimanger.
 
2. Fantasin: Hon fantiserar mycket och pratar högt med nallarna och sig själv. Det är så roligt att höra.
 
3. Pottan: Potträningen är i full gång men visst kommer det på golvet då och då. På Ullared köpte vi i alla fall en pottbok med tillhörande klistermärken så varje gång det kommer i pottan får hon ett klistermärke att sätta på bokens baksida. Verkar fungera bra för hon blir så glad och stolt när hon lyckas. Det svåra är att känna innan det är för sent så vi försöker se tidiga tecken och sätta henne på pottan.
 
4. Cykla: Hon cyklar runt hela området trots en del backar.
 
5. Styrka: Häromdagen bar hon en bag in box i varje hand från tvättstugan och in till köket samtidigt som hon sa "jag är jääättestaaark".
 
6. Humor: Typ samma som pappa, retsticka som gärna skrattar åt pruttar och rapar.
 
7. Omhändertagande: Har fått lite bebismani och är så försiktig och pysslar om.
 
Mm.
 

30 års fest

Kristoffer har ju gått och fyllt jämnt så i lördags var det dags för 30 års fest. Väderprognosen såg lovande ut men regnet föll i alla fall fram tills alla kom vid 14-tiden.
 
Vi bjöd på grillat med fransk potatissallad och lite goda tillbehör. Därefter blev det 4-kamp och då var det faktiskt riktigt soligt ute. Sen var vi väl värda lite fika och tårta.
 
Gammelmormor Esteri som Meya fått sitt fina andranamn efter
 
Grattis!
 
Tack alla som kom och firade gamlingen...

Rivstart på semestern

Fullt av roliga aktiviteter redan från första start, det är nästan lite stressigt med semester ;)

Lördagen började med Diggiloo konsert på Hooks Herrgård. Regnet höll sig undan ända tills vi var på väg men hade i alla fall vett att bara komma i duggform tills lite senare på kvällen. Vi hade picknick tillsammans med Micke, Katarina, Amanda och Kim. Det fanns massor av aktiviteter för barnen såsom hoppborgar och uppträdande. I pausen spelades dansband och Meya försökte bjuda upp kusinen Kim men han var inte så sugen. Tillslut fick hon med sig Katarina och de körde hårt på dansbanan.


På söndag morgon bar det av till Halmstad och det regnade stor del av vägen. Vi skulle besöka Äventyrslandet och ju närmare vi kom desto mer sprack det upp för att vara klarblå himmel när vi kom fram. Efter lite medhavd frukost busades det loss bland karuseller, badland och annat. Vilken dag vi fick!




Meya har alltid varit överförtjust i apor




Söta kusinerna


Piratshow


Meya var en riktig badkruka som sina föräldrar. 18 grader är way to kallt.


På måndagen besökte vi Wapnö gård och tittade på kor och kalvar. De hade även ett eget mejeri.


Man fick också provmjölka.


På Scandic hälsade igelkotten Sigge på och barnen fick ballonger. Det var väldigt spännande. Vi hade alla några härliga dagar i Halmstad.



Semesternaglar

Vi matchar med fina naglar!

Efter en skön morgonpromenad blir det snart frukost. Vi njuter...


Sovrummet

Även sovrummet fick sig en makeover och resultatet blev riktigt bra. Den gamla sänggaveln gick ut så långt från väggen så det blev väldigt trångt mellan fotändan och garderoben. Nu känns hela rummet luftigare och framförallt ljusare.

Allt från IKEA så det tog sin tid att sätta ihop, men lite roligt också tycker jag i alla fall.

Nu har vi SEMESTER!!!



Rabarber

Igår blev det rabarber i flera varianter. Gjorde en jättegod paj med kolahölje till våra fikagäster, min fd. kollega Andreas, Karin och deras son Sven. Lite försiktig start men snart busade Meya och Sven som två tokar. Lite huvudkrockar och näsblod men inga sura miner inte. De hade så kul.

Testade även ett recept på rabarbermarmelad men har inte provsmakat ännu. Såg gott ut i alla fall och doftade ljuvligt.

Snart semester och en välbehövlig sådan. Både jag och Kristoffer slår till på 5 veckor i år. Eller kan man kalla det semester med en pratkvarn till 2,5 åring hemma ;)

 

 


RSS 2.0