Meyas träd

Då var det helg igen och idag var vi på öppna förskolan innan det var dags för en spruta i benet hos BVC. Vi hade lite tur för det här vaccinet kan ge hög feber efter ca. 10 dagar och vi skulle egentligen ha tagit den i mitten av maj, exakt 10 dagar innan vi ska till Barcelona. Istället fick vi ta den redan nu och så har hon skyddet när vi är iväg också.

Efteråt var vi på handelsträdgården och köpte Meyas plommonträd som hon fick i doppresent av mormor och morfar. Det fanns hur mycket fina träd och buskar som helst men det blev bara två smultronplantor utöver trädet. Mormor köpte lite blåbärsbuskar som ger stora fina blåbär. Något för Meyas pilliga fingrar kanske.

Morfar kom också hit efter jobbet och hjälpte oss att plantera trädet, någon var mycket imponerad över hans jobbinsats.



Numera stolt trädägare!


Härliga påsk

En bättre påskhelg kan man knappast önska sig, vi har varit ute och njutit mest hela tiden.

I torsdags eftermiddag bar det av till Gränna och dit kom också Tobbe, Jenny och Olivia. Mormor och morfar bjöd på supergod mat och mysigt sällskap. De har hur mycket roliga leksaker som helst tycker Meya, många från när vi var små. Snacka om bra kvalitet...




Vi tog också en liten tur ner till Röttle, det är så vackert där och vi hittade massor av blåsippor vilket man inte ser så ofta.


Fyra lamm föddes natten till söndagen så dom fick vi titta till också.





I övrigt har helgen bjudit på en hel del hundar och Meya är lyrisk. Woff woff säger hon så fort hon ser en hund och det är varje gång den dyker upp, alltså ofta. Hon har också lärt sig ropa på Neo som varit ute mycket de senaste dagarna. En riktig djurfantast tror jag att det kommer bli om det håller i sig.


Påskkärring

Denna påskkärring lämnades till förskolans påskfest idag. Så mysigt de verkar ha det, man vill liksom stanna kvar...


Mer Sthlm

Vi hade ju en helt fantastisk vårhelg i Stockholm och det blev en hel del njutande av det fina vädret. Meya älskar att vara ute och på söndagen gick hon loss i lekparken i Tessinparken.



Meya och Olivia får mer och mer kul ihop för varje gång de ses. Fortfarande skiljer det en del i ålder såklart men klyftan blir allt mindre betydande. Olivia var så duktig och matade Meya som gapade stort. Jenny hade fixat semlor som vi åt ute i parken, så gott.



På söndagen tog vi lite fina bilder på tjejerna. Olivia skulle på kalas och var riktigt uppklädd. Båda var trötta men några bilder fastnade de på i alla fall. Världens finaste kusiner.



Oooooooj!

Meya blev mäkta imponerad när vi skulle äta hamburgare på Max igår. Ooooj sa hon när vi kom innanför dörrarna och när hon dessutom fick en egen hamburgare lät det ooooooooooj! Inte så svårimponerad än så länge.

Vi har har haft en härlig helg i Stockholm och Meya har blivit klippt för första gången av moster Jenny. Det var också spännande för hon satt blixt stilla.

En annan höjdare var blodpuddingen som serverades till lunch. Meya åt som aldrig förr och när vi frågade henne om hon var färdig började hon ta av sig haklappen i vanlig ordning men ångrade sig och sa istället ett bestämt "nej". Hon ville ha mer.

Tack Tobbe, Jenny och Olivia för god mat, barnvakt, sovplats och trevligt sällskap.

Vrålåket



Ni måste ju få se Meyas nya vrålåk. Än så länge når hon inte riktigt ner till pedalerna men flaket är perfekt att sitta på eller lasta grejer i . Visst är den cool!

Något som inte är riktigt lika snyggt är vår postlåda. Den har haft ett tufft år utanför huset och är både skitig, repig, bucklig och saknar skydd för hålet. Dessutom är luckan lös så när man öppnar den får man hela delen i handen. Vi har ju inte kunnat sätta fast den från början och i vinter fick vi ställa ut den på vägen eftersom det skottades upp en vall med packad snö längs vår mur. Snart är den i alla fall ett minne blott och ska ersättas av en ny som väntar i tvättstugan än så länge. Den ska skruvas fast hårt. Gladast blir nog brevbäraren för detta...

Har ju fått vissa klagomål på min vinterbild på huset så nu är den utbytt mot en lite mer inbjudande vårbild =)

Sommar

Ja våren kom och gick snabbt för idag har det varit rena rama sommaren. Åkpåsen fick lämna vagnen och ersattes istället av fårskinnet. Vi skulle ut på en promenad på eftermiddagen men jag tänkte att det blåser säkert lite kallt, men icke. Mer och mer kläder åkte av efter vägen.

När vi kom hem låg den här varelsen på uppfarten, en fladdermus. Det var lite läskigt att ta kort på den för jag visste inte om den levde eller inte. De sover väl på dagarna så jag var livrädd att den skulle hoppa upp. Det gjorde den inte.



Idag när jag hämtade Meya på förskolan såg hon ut såhär, det går vilt till på dagarna. Hon hade trillat när de var ute på gården så det var inte så farligt.

 


Kusinbesök

I helgen har vi fått ha kusinerna Amanda och Kim här, så kul. De kom i fredags kväll och då blev det lite pizza och tv kväll. Kim ville gå och lägga sig direkt, han tycker det är lite spännande att sova över. Det var lite väl tidigt i alla fall så vi tittade på Talang och spelade Wii en stund. Eller ja vi tittade mest på Kim och Amanda som dansade loss till musiken, tv:n hade hård konkurrens...



På lördagen vaknade Meya tidigt och efter en stund kom även Kim upp. Gissa om Meya blev glad när hon såg att han var kvar. Dagen bjöd på strålande väder så det blev utflykt till stadsparken, vi var där redan vid niotiden. Efter lite bus i lekparken fikade vi och sen gick vi en runda och tittade på djuren. Vilken underbar förmiddag.







Tack för lånet av underbara kusiner!

Pratkvarn

Meya har blivit en riktig pratkvarn, eller det har hon varit länge men nu förstår man mer och mer av vad hon säger. När hon ätit frågade jag om hon var klar, då svarar hon nickande och övertygande "färdig". Sen säger hon "hej" titt som tätt med sin allra ljusaste röst. Inte så svårt att vakna på rätt sida på morgonen när man hör det. "Tittut" har hon också lärt sig säga nu.

Idag har vi varit på öppna förskolan och busat. Meya var helt slut efterråt och sov när jag bar in henne från bilen vilket aldrig händer.



Idag kör vi Vintage tema, så fint. Kläderna inhandlades på Kappahl innan jul men har inte passat förrän nu. Dagen till ära släpper Kappahl en ny vintage kollektion både för dam och småtjejer. Måste ses.

Grattis till morbror Tobbe som fyller år idag. Ska bli så kul att komma upp nästa helg.

Vårtecken

Här kommer några säkra vårtecken från oss.


Vårblommor ute


Meya är av någon anledning helt galen i foppatofflor. Mormor och morfar har varsitt par och hon jagar dom över hela huset. Nu har hon fått ett par egna, omåttligt stolt kan jag meddela.

Det senaste är att dricka ur sugrör, full fokus. Idag gjorde vi hallon och blåbärs smoothie till mellanmål, så gott.

Rasande fart

Veckan har som vanlig gått i rasande fart och jag vet knappt vad vi har gjort egentligen.

I måndags var det drop in fika på förskolan men jag hämtar ju Meya kl. 12 och det kändes inte som en bra tid att stanna kvar eftersom hon är trött och de andra barnen ska vila. Vi gick tillbaka vid 16 istället och då var det många andra föräldrar där också. Det var jättekul att gå runt och titta lite för de har satt upp massa bilder, handavtryck och pyssel som de har sysslat med på dagarna. Meya var i sjunde himlen som fick gå till förskolan två gånger på samma dag. När vi kom hem stod första leveransen från Family food och väntade utanför dörren så det blev hemmagjorda nuggets med ris och currysås, gott.

Igår träffade vi mormor och åkte till Höglunds handelsträdgård för att kolla på träd och buskar. De hade inte kommit igång med den avdelningen än utan först till helgen så vi köpte lite påskliljor och annat istället. De hade sjukt mycket orkidéer och det var helt otroligt vackert att se.

Vi åkte vidare till Blomsterlandet för att ta en titt. Där fanns det lite mer träd och buskar så det kommer bli ett plommonträd (som Meya fått i present), en björnbärsbuske, en vinbärsbuske och en hallonbuske. Måste bara kolla ut vart jag ska sätta dom också.

Efter en mysig fika på Kroatorpet i Huskvarna körde vi mormor till jobbet igen, hon skulle på kvällsmöte. Sen åkte vi till A6 och lekte. Meya åkte rutschkana om och om och om och om och om igen... Det var lite andra barn där också och hon hade hur kul som helst.

Jag skulle träffa tjejgänget för en fika så Kristoffer kom och hämtade Meya efter jobbet. Så gott att bara sitta och tjattra lite utan att behöva ha koll på dom små trollen ibland.

Tyvärr upptäckte vi att den bästa affären på hela A6 höll på att lägga ner och hade utförsäljning på allt, Årstid pratar jag om såklart.

Nu ska jag väcka Meya som tog en morgon nap innan förskolan.


Våfflor

Nu har vi äntligen fått goda våfflor i magen. Behöver jag säga att Meya diggade våffeldagen (i efterskott) stort?

Trevligt sällskap fick vi också av våra vänner Ellen, Henrik, Alex och Meyas kompis Alice.



Nu blir det snart filmkväll och slapp i soffan för hela slanten.

Lovas kalas

Idag har vi varit på 1 årskalas hos Lova. Så kul tyckte Meya som hjälpte till att öppna paketen och inviga leksakerna. Gott fika bjöds det på också, barnen fick egna bakelser och smoothie.

Meya träffade också en blivande dagiskompis, Kevin. Han börjar på tisdag men på avdelningen bredvid.




Tack för ett jättekul kalas!

Snart ska vi hämta Meyas faster Emelie och hennes kompis på A6 och sen bär det av till nästa faster och kusinerna i Vaggeryd.

I morgon blir det våffelfika då vi missade våffeldagen förra fredagen. Det verkar vara dåligt firande av våffeldagen på Island, skärpning...

Öppna förskolan

I dag har vi tillbringat förmiddagen på öppna förskolan, det var jättekul. Både jag och Meya träffade många välbekanta ansikten där. Rutschkanan är en riktig favorit, det går ju att åka på alla möjliga sätt och slänga ner bilar och nallar. Lova och Nicolina gillar också rutschkanan.




Nu sovs det gott kan jag lova, alla tjejerna var så trötta efter allt bus och ståhej.

Kycklingnuggets med currysås, fiskgryta med aioli, raggmunk med fläsk och lingon, biffar med morotssalsa och vegetarisk gulaschsoppa med scones... Det är vår meny nästa vecka och på måndag kommer matleveransen från Familyfood. Smidigt att någon bestämmer vad man ska äta, största problemet nu är väl att välja vilken dag man ska laga vilket men det ska vi nog klara av.

RSS 2.0