Dopet i bilder

The story har ni ju redan fått så här kommer även lite bilder. Klicka på dem för större format.
 
 
Tack än en gång allihop!

Detaljer

Några små fina detaljer från Milos dop.
 
Milos fina halsband (Tussilago) från morfar och mormor
 
Den fina ljuskronan med orkidéer i
 
Och såklart den vackra klänningen med Meyas och Milos namn och datum broderade

Dopet

Vilken mysig dag vi haft. Dopet gick galant och det var riktigt mysigt i kyrkan då det var doptema och de bjöd in alla barn som döpts under 2012 för att hämta ett doplöv och få en bok. Dessutom sjöng barnkören och predikan hölls kort och konsist. Kyrkan var nästan fullsatt och Milo skötte sig galant. Inte ett ljud på hela tiden förutom när han pratade och skrattade lite med fadder Katarina.
 
Meya var också superduktig och hjälpte till att hälla upp dopvatten. Hon satt stilla i kyrkan och stod med oss därframme under själva dopet.
 
Efteråt åkte vi hem till oss där det bjöds på potatisgratäng, fläskfilé, ytterfilé, tortano bröd och sallad. Till efterrätt blev det kladdkaka och hemmagjord hallonglass. Eloge till mormor som tog hem full pott på tipspromenaden, bra jobbat.
 
Lite bilder från dopet kommer senare, här har Milo redan slängt av sig finkläderna och myser med sin mjuka elefant.
 
Milo tackar för alla fina presenter och för att så många kunde komma
 
Hoppgungan testades häromdagen och är redan en hit

4 månader

Grattis Milo på din 4 månadersdag. 
 
Du är en glad o skön prick som livar upp!
 

Så mycket bättre

Igår var det dags för babysim igen och vilken skillnad. Själva badandet gillade ju Milo från första stund. Denna gång hälldes det vatten över huvudet och det roligaste var nog när jag bubblade i vattnet framför honom. Efteråt smörjde jag in Milo och klädde på honom i relaxen. Mössa, overall, ja allt. Han var så nöjd och somnade direkt när jag la ner honom i vagndelen i omklädningsrummet. Succé!
 
Idag har vi varit på öppna förskolan en stund och träffat lite gamla bekanta från Meyas bebistid. Nu har vi varit där några gånger och idag var Meya verkligen med i sångstunden med både sång och rörelser. Det är så kul att få vara med eftersom man annars bara lämnar henne på förskolan.
 
När vi kom hem fick Meya ett äpple och rätt som det var kom hon till mig och sa att hon hade en kärna i näsan. Undra hur den kommit dit liksom... Bra att hon sa till i alla fall så jag kunde hjälpa henne att snyta ut den.
 
En annan skön kommentar:
- Mamma vad gör du?
- Jobbar lite.
- Öh nä, du sitter ju vid datorn. Det är bara pappa som jobbar.
 
Får nog ta och skaffa mig ett riktigt jobb =)
 
I morgon blir det fullt med förberedelser inför barndopet på söndag. Prästen var här på semlefika i onsdags kväll så nu är det all mat som ska fixas. Svårt att beräkna hur mycket som går åt bara. Vi blir 17 vuxna och 5 barn, huset fullt med andra ord. Ska bli supertrevligt.
 
Har blivit lite dåligt med bilder på sistone men på söndag har jag bett om lite fotohjälp så lite bilder utlovas efter dopet.

Lilla gubben och stora gubben

 
Lilla gubben
 
Meya och morfar går loss på utklädningskläderna

Simma lugnt

Idag var det premiär för babysimmet. Det blev en riktig hit... så länge vi var kvar i vattnet vill säga. När vi kom ut till omklädningsrummet igen var det kallt och Milo var nog ganska trött och skrek som en stucken gris ända tills vi kom ut och han somnade som en stock i vagnen. Nästa gång ska jag klä på honom i relaxen istället.

Eftersom vår bil är sönder (hela motorn måste bytas) så hann jag inte hem tills det var dags att hämta Meya på förskolan. Mormor var snäll och hjälpte till och morfar kom också förbi för att hämta henne sen. Då bjöds det på årets första semlor, hembakade såklart. Vi provade även dopklänningen och den satt som en smäck. Den 27/1 är det ju dags.


Sitt fint!

Nöjd kille som idag fick sitta och dingla med benen en liten stund
 
Dags för dagens 3:e dregglis kanske?

Tur och otur

I torsdags hade jag fullt med planer hela dagen. Ärenden i stan och så hade jag fyllt bilen med skräp som skulle till sortergården. Direkt efter att jag hämtat Meya på förskolan skulle vi till Vaggeryd och lämna över julklapparna vi fått med oss hem från Skåne. Vad händer... Jo bilen pajar såklart. Lyckades i alla fall ta den hem och sen fick det bli bussen till stan istället. Funkar ju såklart också men hann inte med allt jag skulle och Katarina och barnen fick komma till oss istället :) En lunch med mormor hann vi med och vi köpte fina band till dopklänningen. Eftersom man bara kan köpa barnvagnskortet (busskort) på stationen i Jönköping skippade jag att betala på vägen in. Tur i oturen hade jag för på hemvägen kom minsann en kontrollant men då kunde jag visa upp mitt nyinköpta busskort.
 
På fredagen var vi på julgransplundring på Tabergs bibliotek. Supermysigt hade de ordnat med dragspelsmusik, dans kring granen, hembakade kakor, kaffe och festis till barnen. Till Meyas förtjusning tog vi bussen dit och promenerade hem. Bra träning att dra två barn upp för alla backar på en oplogad väg. Följde upp det hela med någon timmes snöskottning när vi kom hem. Nu är det vinter igen!
Meya och Findus som bor på bibblan
 
Igår bakades det för hela slanten. Tortano med mozarella och salami, semlor och kanelbullar. Brödet är till dopet som nu närmar sig med stormsteg. Måste nog planera lite idag så att allt hinns med.
 
Idag är Kristoffer lite sjuk så tyvärr blev det ingen Öppna förskolan idag. Meyas kommentar till det hela var "O jag är lite sjuk i huvudet!".

Träning

 
Milo tränar varje dag och är stark som bara den både i nacken och i benen. Han kräver mer och mer underhållning antingen av oss eller av leksaker. Sover gott gör han gärna ute i vagnen.
 
Nästa vecka börjar en annan sorts träning då vi ska börja på babysim. Han älskar att bada så jag tror att det kommer bli en hit.

Jul nummer 3

Ni undrar väl vart vi har tagit vägen... Vi har klämt ut det sista ur julen 2012 så nu är vi redo inför allt vad 2013 har att erbjuda.
 
Nyår har tyvärr inga bilder att erbjuda men vi hade en riktigt trevlig kväll här hemma med lite gäster. Vi bjöd på bruschetta, hasselbackspotatis med helstekt ytterfilé/vildsvinsytterfilé och kantarellsås samt hallonsorbet med vaniljmascarpone och chokladbotten.
 
Några smällare brändes av vid 21.30 därefter somnade barnen. Milo vid 22 och Meya vid 23. Vid 12 slaget sköt vi fler raketer och korkade upp champagnen.
 
Den 2 januari var det dags för Milos 3 månaders kontroll på BVC. Han fick också sina vaccinationssprutor. Strax därefter åkte vi till Skåne för att fira lite jul med släktingarna där. Milo var lite gnällig och varm på kvällen men efter lite Alvedon mådde han tip topp igen.
 
Paketöppning hos farfar, Siv och Emelie
 
Milo och farfar småsnackar i soffan
 
Farmors busiga katt Nisse, eller Pisse-Nisse som Meya kallade honom
 
Sen blev han trött och kelig
 
Mys hos farmor
 
Pimpad gunghäst
 
Nu är det vardag igen, ganska skönt faktiskt även om det är mysigt när alla är lediga tillsammans. Var lite orolig för hur det skulle gå att få upp Meya idag då hon sovit till 9-9.30 hela jullovet men det gick väldigt bra faktiskt. Hon längtade nog efter alla kompisarna på dagis.
 
Igår var vi förresten på Öppna förskolan och det var en riktig hit. Meya och Elsa busade som bara den och vi andra hade en trevlig stund med lite prat och fika. Det blir definitivt fler gånger framöver.
 

RSS 2.0