Påskdags

Kanske till och med snön smälter när den får se sötaste påskkärringen idag...
 
 
GLAD PÅSK lite i förväg!

6 månader

Idag är stora killen 6 månader. Detta firades med att gå runt i gåstolen, jo han går faktiskt redan runt!
 
Dessutom kom ju pappa äntligen hem igen och överraskade med att hämta Meya på förskolan. Gissa om hon blev glad. Ännu gladare blev hon över de fina presenterna han hade köpt. Både skor och en Nalle Puh som spottade ut godis. Milo fick en supertuff jacka och skor och själv gick jag inte heller lottlös. Både skor, t-shirt och godis fick jag. Mysigt att vara samlade igen... Det tycker inte minst Neo som saknat Kristoffer jättemycket.
 
Milo och världens bästa morfar

Skilda vägar

Denna veckan har familjen varit splittrad och alla har varit på varsitt håll förutom jag och Milo som hänger ihop än så länge.
 
Meya har varit hos mormor och morfar måndag till torsdag. De har gått på öppna förskolan och hälsat på mormors gamla jobb. En morgon vaknade Meya och utbrast "vi måste tända lampan och dricka te på sängen". Tur att hon inte kör lika mycket med oss :) Meya har inte varit ledsen, inte ens när jag pratade med henne i telefonen. Hon är så duktig och mycket är mormor och morfars förtjänst för hon älskar att vara i Åsmark.
 
Kristoffer är i Las Vegas och har det lite för bra verkar det som. Han bor på ett helt otroligt hotell som är uppbyggt som Venedig. Ska bli så kul att höra om hans resa. Vi saknar honom.
 
Jag och Milo var i Göteborg måndag till torsdag och hälsade på Sara och Nikki. Så kul att vara där mitt i veckan och få vara med i deras vardag. Vi besökte två olika öppna förskolor och gick promenader, shoppade, fikade och hade det så mysigt. Barnen skötte sig exemplariskt och vi kunde vara ute och flänga hela dagarna utan problem. På torsdag morgon följde Sara och Nikki med oss tillbaka till Taberg och på eftermiddagen hämtade vi Meya. Det var så roligt att se henne igen, men lite tid på egen hand är bara bra ibland.
 
Torsdagseftermiddagen gick i rasande fart. Vi åt våfflor och badade alla tre barnen. Meya var lite svartsjuk på Nikki, hon brukar ju få ha Sara för sig själv.
 
På fredagen åkte vi till IKEA och barnens dag. Där mötte vi upp mormor och träffade även på Katarina och Kim. Kim ville gå till barnpassningen med Meya men de stannade inte så länge för Meya blev lite ledsen. Tror hon tyckte det var lite jobbigt att veta att mormor, Sara och Nikki var utanför och inte veta vad hon missade. Får se om vi testar på det en annan gång istället. Gladare miner blev det när hon blev målad som en fjäril. Hon satt så stilla att jag trodde hon höll på att somna, men hon var bara väldigt fokuserad. Därefter berättade hon för alla IKEA:s besökare att hon var en fjäril, om de skulle missa det liksom. Surare miner blev det på kvällen när vi skulle tvätta bort allt. På kvällen kom morfar och gosade med bebisarna och vi åt god mat tillsammans. Fredagsmys!
 
Efter lördagens frukost var det dags för Sara och Nikki att återvända till Göteborg. Snyft! Men vi ses ju snart igen. Eftermiddagen spenderades med goa grannar på Monkeytown. Mycket trevligt och det fanns ingen överskottsenergi kvar i Meyas ben efteråt.
 
Och så lite bilder:
Finaste tjejerna!
 
Bus kusinerna
 
Milo stormtrivs i sin sittvagn
 
Pyamasparty
 
Fikapaus
 
Våffelkalas
 
  
IKEA

Trött

Goa Meya sa idag vid frukosten: mamma jag tror jag är lite sömnig. Snart är det kväll så jag får gå och lägga mig!

Rolig men ösig dag igår med dans, fika hos grannarna och middagsbesök av Vaggerydskusinerna.

Idag är Meya hos mormor och ska stanna till torsdag. Jag och Milo sitter på bussen till Göteborg och ska hänga med Sara och Nikki.


Sittandes

Milo åker numera runt sittandes i vagnen. Eller ja, han kan ju både ligga, halvligga och sitta i den men nu har vi bytt ut liggdelen för gott eftersom han vänder sig runt överallt och hela tiden. Han gillade det kan man säga!
 
 
I torsdags var sista gången på babysimmet eftersom vi inte ska fortsätta. Vet inte om det var därför Milo var sur för efter halva tiden blev han helt otröstlig och inte ens nappen hjälpte. Det var bara att gå upp från vattnet och då blev han genast på strålande humör. Han som varit så glad alla andra gånger. Annars har veckans planer mest blivit inställda pga. sjukdom så nu köpte jag icke avbokningsbara bussbiljetter till Göteborg för denna gången SKA vi dit.
 
Idag har jag kollat upp mina leverfläckar och två på ryggen blev jag rekommenderad att ta bort och göra analys på. Känns bra och jag hade gärna blivit av med fler om jag fick. När vi ändå var i krokarna blev det en sväng till öppna förskolan också.
 
Nu tar vi snart helg med allt vad det innebär (läs tacos, fredagsgodis och Gladiatorerna). I morgon väntar välbehövlig massage och ansiktsbehandling. Ska bli helt underbart.

Bad

Idag har Meya och Milo badat tillsammans för första gången. De hade riktigt kul så det blir nog fler gånger. Ingen av barnen är rädda för vatten, det syntes i badrummet efteråt. Mycket plaskande blev det.
 
 
 

Våra nya hobbys

Ja de kan väl sammanfattas med loppis, teater och lekplatser. Det trodde man inte för 10 år sedan men tiderna förändras.
 
I fredags var vi på Kålgårdens lekplats tillsammans med våra vänner Sofia, Lova och lilla Stella. Det var en jättefin lekplats och vädret gjorde ju inte saken sämre. Det blåste lite kallt men på lekplatsen var det lä. Vi åkte sedan vidare till IKEA för att mätta våra hungriga magar. Fortfarande inga köttbullar på menyn...
 
I lördags var vi på loppis på Flahultskolan. En av Meyas förskolelärare är med och ordnar allt. Klara gjorde mig sällskap i shoppandet medans grabbarna och barnen var hemma hos oss och busade. En hel del fynd blev det, både till Meya och Milo. Fick med mig både UV dräkt, luvtröja, jeans, dunväst, pyamas, solhatt och skjorta till Milo samt 2 kjolar, luvtröja och några toppar till Meya. Allt för 180 kronor. När vi kom hem bjöd vi på lunch, Sofias goda recept på Skagencheesecake och fruktsallad med vaniljsås till efterrätt.
 
Igår var det dans för Meya och Kristoffer och på eftermiddagen var vi på teater nere i Tabergs missionshus. Nasse hittar en kudde spelades och föreställningen var riktigt rolig. På fredag är det dags för ny föreställning på Tabergs bibliotek. Det ser vi fram emot.
 
Idag skippade vi öppna förskolan eftersom jag kände mig lite halvkrasslig igår kväll. Det är lite bättre idag men orken finns inte riktigt. Men vi är redan väldigt uttråkade haha. 

Meyas grodor

En hel del grodor hoppar ur Meyas mun, här kommer några godingar.
 
- Mamma, jag tror jag är lite trött... Men INTE på iPaden.
 
- Milos doktor bara pratar och pratar och pratar (ni förstår säkert vem som pratade mest).
 
- Milo skriker, han vill gå till BVC säger han.
 
- Milo är en gubbe, pappa är en gubbe och morfar är en pojke.
 
Det finns så mycket mer men tyvärr glömmer man fort om man inte skriver ner det direkt. Det bli i alla fall många skratt när hon är i närheten.

Framåt

Milo är väldigt intresserad av att ta sig framåt nu. Är det första krypstegen kanske...
 
 
 
 
Han kör någon konstig stil där han kör ner huvudet och ställer sig på knäna, upp på fötterna och sedan tittar upp för att se vart han hamnat. Övning ger färdighet.
 
Milo fick smaka gröt igår och det var inte mycket som gick till spillo där kan man säga. Idag har vi gjort dubbeldyk på babysimmet. Det går ut på att läraren skickar iväg honom mot mig och jag tar emot honom. Han simmar alltså själv mellan oss med vidöppna ögon. Så häftigt. Nästa gång är sista gången, kommer nog att sakna det men vi får hitta på massa annat skoj istället.

Meya vs. Milo

Idag har vi varit på 5 månaders kontroll med Milo. Han fick också sina vaccinationssprutor och det gick så bra så. Eftersom vi ska till Spanien i sommar måste han ta ett extra resevaccin som är detsamma som man får vid 18 månaders ålder. Tyvärr måste han ta om det vid 18 månader eftersom han är under 1 år när han får det. Jaja, det viktiga är att han är vaccinerad mot mässlingen.
 
Milo 5 månader
Vikt: 7600 g
Längd: 64,8 cm
Huvudomfång: 42,4 cm
 
Meya 5 månader
Vikt: 6450 g
Längd: 63,5 cm
Huvudomfång: 39,9 cm
 
Ganska lika va?

Våra små blå

Idag hade vi planerat en lunch på IKEA jag och barnen. Ny vårjacka på, Meya skippade overallen, Milos åkpåse byttes mot fårskinnet. Men fy vilken snålblåst. Vi gick bara utanför dörren innan vi vände och gick in igen. Då hade Meya redan klagat på att hon frös haha.
 
Det blev lite fotografering av våra små dagen till ära blå.
 

RSS 2.0