Kladdkaka med vit choklad

Måste tipsa om en underbar desert. 


100 g vit choklad
100 g smör
2 st ägg
1,25 dl strösocker 
1 dl vetemjöl

Glasyr
50 g vit choklad
0.5 dl creme fraiche

Dekoration
Florsocker
Varma hallon


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.


Glasyr

9. Hacka chokladen.
10. Koka upp creme fraiche.
11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
14. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.


Fullt ös

Visste inte att det var såhär stressigt att va mammaledig (eller vad man ska kalla det). Denna veckan går i ett känns det som och det är jättekul när man lätt blir rastlös som en annan.

Igår var jag på möte på jobbet och efter tre timmar var jag helt förstörd. Man kan ju undra hur det ska gå när man ska börja jobba igen. Idag har vi haft besök av Louise och Noomi, jättetrevligt. Sen blev det en liten eftermiddagstur med vagnen i det härliga vårvädret. Nu är vägarna torra fast väldigt grusiga men det gör ingenting.

Ikväll och i morgon blir det lite jobb för på fredag kommer min chef och min ersättare så ska vi sitta i möte hemma hos oss hela dagen. Snälla mormor ställer upp och passar Meya och syr det sista på dopklänningen. På måndag kommer prellen för att gå igenom lite inför barndopet. Känner lite oro för att mataffärerna ska strejka nästa vecka. Inte så kul när man ska ha 30 pers på middag efter dopet... Får väl lyssna lite hur det går och handla tidigare i veckan helt enkelt.

Meya är så go. Hon är jätteduktig på att underhålla sig själv i gymmet eller sova middag i vaggan och när man kommer för att hämta henne skiner hon upp som en sol och blir jätteglad. Hon börjar bli riktigt stabil i nacken nu och vi försöker träna lite på mage varje dag.


Nu har det hänt

Meya har vänt sig från rygg till mage inte bara en eller två utan tre gånger nu. Hon har verkligen blivit starkare och tycker inte alls att det är roligt att ligga ner längre. Hon har upptäckt att man ser mycket mer än bara taket om man sitter upprätt.

Nu är dopförberedelserna i full gång. Det är ju lite att fixa med och nästa vecka är fullspäckad så när som på torsdagen än så länge. Det ska bli kul ha huset fullt av våra familjer.

Idag kommer Katarina, Micke och barnen hit på söndagsmiddag. Meya har en liten överraskning som väntar dem...

Modell varje dag

Kan inte låta bli att ta bilder på Meya. Hon är så charmig vilket i och för sig är svårt att fånga på bild. Får försöka använda filmkameran lite mer. I alla fall tog jag lite nya bilder igår som blev jättesöta.

Idag är det babymassage på schemat, ska bli kul att se om hon gillar det. Det är tjejerna från föräldragruppen som kommer så det blir skoj att träffa dem igen också. Sen bär det av till Klara och Saga i eftermiddag för planering av kommande fest. 



Sol

Fortsätter det att vara såhär soligt är snön säkert borta till midsommar:) Igår var vi ute på en liten promenad men det var blankis hela vägen så idag parkerade jag vagnen utanför huset och laddade upp med skinnklädd brassestol, kaffetermos och dagens tidning. Så underbart.

Fick till några fler söta bilder som jag måste lägga upp...



På torsdag ska vi på babymassage, det ska bli jätteskoj.

En rosa dröm

Måste ju visa de fina kläderna vi fick av Kristoffers moster Susanne med familj. Stort tack!



Pappas flicka

Meya är en riktig kvällsmänniska och älskar att busa med sin pappa när han kommer hem efter jobbet på kvällen. Numera är det tråkigt att bara ligga still, helst ska hon stå på ett ben eller hoppa runt vilket är ganska jobbigt för armarna efter ett tag. Men vad gör man inte för husefriden, haha.



Idag har vi gått runt Munksjön i Jkpg men det var en blöt historia. Inte speciellt bra plogat och nu när det börjar töa så är det ingen höjdare. Efteråt var vi på O'learys och åt lunch, inte fel.


Lika som bär...


3 månader...

... är lilla Meya idag. Det firades med besök hos BVC och en spruta i varje lår. Usch tyckte så synd om henne, hon spände sig så att det gjorde ondare än det hade behövt göra. Har aldrig hört henne skrika så innan men hade laddat upp med mat som hon fick efteråt och då blev det lite bättre. Hoppas hon slipper feber i helgen i alla fall.

Hon hade vuxit lite med, hon är ju inte jättestor men följer sina kurvor bra. Nu väger hon 5 315 g och är 60,3 cm. Denna vecka har vi haft fullt upp. I tisdags var vi på öppna förskolan, onsdag och torsdag har vi fikat och lunchat i stan och i eftermiddag kommer en fd. jobbarkompis förbi på fika.

Hoppas ni alla får en riktigt skön helg.

Kram från oss

Förlossningsberättelsen

För Meyas och min egen skull har jag skrivit ihop en liten berättelse om graviditeten fram till dess att hon föddes. Man glömmer snabbt detaljer och jag tror det kan vara kul för oss att läsa detta senare och minnas tillbaka. Ska skriva ut berättelsen och lägga i hennes "mina första år" bok tänkte jag.

Vet inte hur intressant det är för er andra att läsa men klicka på bilderna nedan om ni vill ta del av berättelsen. Tydligen kan man inte lägga upp PDF filer på bloggen vad jag vet i alla fall så det får bli två bilder istället.


Mammaledighet rules

Jag kan förstå dem som säger att det kommer en vändning vid tre månader. Jag tycker i och för sig att jag varit väldigt pigg och så hela tiden men på något sätt känns allting om möjligt ännu bättre nu. Kan ju också vara vädret och att man nu kan komma ut och gå lite och få lite frisk luft. Jag känner mig så lyckligt lottad. Har ju fått världens snällaste och goaste bebis som nästan aldrig är ledsen, gillar att åka iväg på äventyr, tycker om alla hon träffar, sover på nätterna - ja behöver jag fortsätta? Enda nackdelen som finns är att hon kräks väldigt mycket men det kan man faktiskt stå ut med, har ju egen tvättmaskin nu:)

Inte nog med allt detta, Kristoffer är så duktig som pappa. Lite tur har vi att Meya är en kvällsmänniska för då blir det ännu roligare för honom att komma hem och busa med henne. Han pysslar och donar med henne och låter mig åka iväg på äventyr alldeles för mig själv. Tror han tycker det är kul att jag är iväg ibland så han får henne för sig själv. Det känns jätteviktigt att han känner att han klarar av att ta hand om henne likaväl som jag. Försöker verkligen att inte lägga mig i utan låta honom göra på sitt sätt.

Veckan är fylld av aktiviteter faktiskt och jag har kommit igång och träffat lite kompisar och så igen, även tagit upp lite gamla kontakter. I morgon SKA vi ta oss till öppna förskolan, det ska bli jättekul.

Och så de obligatoriska bilderna på lilltjejen.

Älsklingen

Sitter och väntar på att få åka in till stan och möta upp moster Sara:)

Trevlig helg allihop!!!


Ps. Grattis farmor som fyller år idag!!!

Mission completed

Idag har jag haft en mycket produktiv dag.

- Jobbat
- Dammsugit
- Torkat golv
- Tvättat
- Vattnat blommorna
- Kammat katten extra noga
- Promenerat
- Duschat
- Badat Meya
- Lekt med Meya
- Bakat bröd

Ikväll var även vår kvalitetsansvarige för huset här och gick igenom de punkter som inte var godkända vid slutbesiktningen. Så nu kan vi bocka av denna erfarenhet eftersom det bara ska skickas in lite papper till kommunen. Mission completed så att säga. Det har varit en spännande, lärorik och rolig tid men givetvis jobbig ibland. Slutresultatet är vi i alla fall supernöjda med. Man känner ju en extra lättnad efter att ha tittat på kvällens avsnitt av "Fuskbyggarna" i TV4. Det är ju så otroligt mycket som kan gå fel. Vissa verkar ju inte ha något samvete alls, märkligt säger jag.

I morgon ska jag och Meya till Louise och hennes lilla Noomi. Ska bli jättekul för det var riktigt längesen och det har ju hänt en del sen sist. Vi är ju fyra istället för två t.ex. På fredag kommer min syster Sara och stannar hela långa helgen - härligt. Det blir filmkväll eftersom "Luftslottet som sprängdes" nu finns på DVD. Jag och Stoffe hade ju köpt biobiljetter till den filmen 12 december men Meya bestämde ju sig för att titta ut just den dagen.

Shoppinghelg

I lördags var jag och två shoppinglada vänner (Hanna o Cicci) på Ullared och shoppade loss. Trots lönehelg så var det helt ok. Det brukar va lite mindre folk under årets första månader.

Hittade en hel del faktiskt. Det finns ju väldigt bra barngrejer och barnkläder bland annat. Sedan investerade jag i ett regn- och vindställ så att man kan traska i ur och skur. Hittade också både tak- och fönsterlampa till Meyas rum. Såklart blev det också en massa tråkiga saker som plastpåsar, schampo mm. men då har man ett lager hemma och behöver inte tänka på det på ett tag.

Meya fick en heldag med pappa och det gick jättebra. Hon har gjort världens upptäckt nu. Hon har insett att hon har en högerarm som hon kan röra som hon vill. Hon stirrar på den och den rör sig, skitkul :) Eftersom den är så nära tittar hon väääldigt vindögt också, ser riktigt kul ut.

Får se om vädret är lite bättre i morgon så vi kan testa öppna förskolan.

RSS 2.0