Lätt som en plätt att bli mätt

Efter en trevlig förmiddag på öppna förskolan åt vi supergoda och ganska nyttiga havreplättar med banan hemma. Tänkte dela med mig av det enkla men goda receptet.
 
Ger ca. 20 plättar
Mixa 4 dl havregryn med stavmixer till ett mjöl
Tillsätt 2 tsk bakpulver, 1 krm malen kardemumma, 1 krm kanel och 1/2 tsk salt
Mosa 3 bananer och lägg i en skål
Blanda med 3 ägg, 3 msk olja och 2 msk flytande honung
Tillsätt mjölblandningen och rör snabbt ihop
Låt stå ca. 10 minuter och stek sedan till plättar.
 
Servera med frukt, bär eller bara grädde som vi gjorde. Supergott och lite mer mättande än vanliga pannkakor.

7 månader

Höll nästan på att missa 7 månadersdagen så det får bli en bild från min mobil.
 
Grattis Milo på månadsdagen...
 

Same same...

Milos första tand är på uppgång. Det syns nu ett litet vitt gryn i underkäken. Meya var exakt lika gammal när hennes första dök upp. De är alltså lika även här...
 
Idag har vi varit på supermysig och god frukost på Meyas förskola. Nu bär det av till Tabergs marknad med ponnyridning och annat skoj. Mysig dag...

Göteborg

Nu var det längesen. Allt har gått lite i slow motion här eftersom jag försökt vara så skonsam som möjligt mot mina stygn på ryggen. Skonsam mot stygn betyder ju inte nödvändigtvis skonsam mot ryggen om ni fattar. Det har varit kämpiga veckor men igår blev jag äntligen av med dem och det känns så mycket bättre.
 
Vi har haft några supermysiga dagar i Göteborg hos Sara och Nikki. Med var också mormor, Jenny och barnens kusiner Olivia och Julia. Fullt hus med andra ord. Tur att Sara hade bokat övernattningslägenheten också. Och tur för mig att jag har så många goa hjälpsamma tjejer i familjen. Hade inte klarat det utan dem då jag blev så trött av spänningar i ryggen att jag kräktes en natt. Jaja nog om det tråkiga, här kommer allt roligt vi gjorde dessa dagar.
 
Det började redan på bussen. Meya tyckte det var så spännande och pratade non-stop. Hade jag sålt öronproppar hade jag nog blivit rik på kuppen haha. Tur att vi hade med iPaden som vi tog upp efter en stund.
 
När vi kom fram till Göteborg hade Sara ordnat med picknick så vi gav oss ut till Trädgårdsföreningen. Lite blåsigt men vi hittade någorlunda lä och kunde njuta av kaffe och matmuffins. På kvällen lagade vi god mat och hade det mysigt.
 
Klätterkusinerna
 
Måndagen bjöd på lite sämre väder så då gick vi till Universeum. Jag tror inte att jag har varit där tidigare och det fanns ju massor att se och göra till tjejernas förtjusning.
 
Inte rädd för dinosaurierna direkt
 
 
En dag i slottsskogen
 
 Besök på stadsmuseet
Spännkillen
 
 
Lunch på fina Post (lite sura miner innan maten)
 
Tack Sara, Marcus och Nikki för gästvänligheten och för supertrevliga dagar i Götet. We'll be back!

Doktorvecka

Påsklovsveckan har gått i doktorns tecken för oss.
 
I onsdags var vi på smådjurskliniken med Neo som skvätt urin några dagar och nu var det blodblandat. De misstänkte att han har urinvägsinflammation så nu går han på medicin så får vi hoppas att det hjälper.
 
Igår var jag på Norrahammars vårdcentral och tog bort två leverfläckar på ryggen. Trodde inte det skulle vara en så stor grej men två bedövningssprutor i varje prick och några stygn blev det. När allt var klart sa hon att jag inte skulle lyfta på två veckor... Ok, kommer inte att funka. Men visst försöker jag vara försiktig och inte böja så mycket på ryggen så stygnen ska lossna. 
 
Idag har vi varit på öppna förskolan och BVC för Milos 6 månaders kontroll med läkarundersökning. Allt såg bra ut och killen är nu 68,5 cm och väger 8 140 g. 
 
Nu får det räcka med läkarbesök för den här veckan...

Påsken kom och gick

Ungefär så kändes det. Man såg fram emot några extra lediga dagar med familjen och vips var de förbi. Men vi tog vara på tiden och träffade familj och vänner.
 
Påskafton spenderades i Vaggeryd och vi åt riktigt god påskmat och barnen letade påskägg. På påskdagen fick vi äntligen träffa lilla Julia som hunnit bli 2 månader. Hon var hur fin och go som helst och jag fick många leenden när jag höll henne. Meya och Olivia hade riktigt kul ihop och snart ses vi ju igen...i Göteborg. På annandag påsk kom grannarna på lite lunch. Vi hade egentligen tänkt klippa häcken mellan oss men det får vänta tills snön har försvunnit i alla fall.
 
Min kamera låg för ovanlighets skull och samlade damm hela påskhelgen men Tobbe fick till en fin bild på mig och Milo.
 

RSS 2.0