Tomtar & annat

Det blir väldigt mycket tomtar och annat såhär års. Två kollegor till mig sjunger i en kör och när de hade julkonsert i Bredaryd var vi ett gäng som gick och lyssnade på dem. Väldigt duktiga måste jag säga och de hade piffat upp låtarna till sina egna så det var en fröjd att lyssna. Meya fick också följa med och vi åt Asiatisk buffé på restaurang Bambu innan det började.
 
Milo och Lennon fick vara hemma sista dagen från förskolan så de missade tyvärr dans kring granen och annat julmys. Men vi slapp också magsjukan som härjade runt dessa dagar. Iklädda sina pepparkaksdräkter fick de stanna hemma istället, eller Milo spenderade förmiddagen hos sin bästis Viggo som också stannade hemma.
 
Meya hade lite extrakalas för Livia som inte kunde komma på discokalaset. De hade haft tomtefest i skolan tidigare denna dag.
 
Vi besökte Tomtelandet vid gruvan i Taberg och lämnade in önskelistorna. Tidigare på dagen var vi på Tomtedoppet i badhuset i Norrahammar. Dit kom tomten också och det spelades levande julmusik i badhallen.
 
Milo bakade pepparkakor och smakade på degen i år, det ni! Han har aldrig ätit deg eller kaksmet tidigare då han klöks av åtanken.
 
Meya var en riktig bagare och skötte allt själv denna gång. Till och med att få över dem till plåten, och superfina och goda blev de.
 
Kusinen Nikki fick också vara med och baka, mysigt!
 
 Lennon provsmakade gärna, eller rättare sagt tog stora bett från degen. Men några små pepparkakor kunde vi grädda.
 
Vad ska vi göra när julen är över liksom haha.
 
Meya berättade för Kristoffer att det minsann inte finns några riktiga tomtar utan det är bara masker. 
- Jaha, sa han. Hur kom du på det då?
- Det kom jag på alldeles själv!
 
Får se om hon kan hålla tyst i jul...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0