Skåne runt på en vecka

Första semesterveckan avklarad med massor av aktiviteter varje dag. Vi gjorde Skåne runt kan man säga.
 
Vi började lördagen på hemmaplan med att bjuda över grannarna på fika. Meya och Elsa skulle ju inte ses på ett tag och inte vi andra heller för den delen. På eftermiddagen var det 3- och 5-års kalas i Habo med god fika och grillning på kvällen. Vädret var fantastiskt och sällskapet likaså.
 
Efter lite packning och förberedelser på söndagen drog vi söderut. Resan gick jättebra fast Milo var lite febrig efter sin vaccination. Det blev en lugn kväll i Killeberg hos farfar, Siv och Emelie.
 
På måndagen passade vi på att njuta av det fina vädret. Vi åkte till Trollabadet som består av tre tempererade bassänger. Perfekt för barnfamiljer och badkrukor med andra ord. Meya fick inte nog utan tog ännu ett dopp hemma i poolen. På kvällen hälsade vi på Kristoffers kusin Rasmus i hans nya lägenhet i Broby. Vi åt pizza och drack chai latte.
 
Tisdagen spenderades på Tosselilla sommarland. Där finns både djur, karuseller, trampbåtar och vattenland. På vägen hem stannade vi till hos Sivs son Jan och hans familj. De hade en fantastiskt fin trädgård med egen damm med en liten båt i och en jättesöt kattunge som Meya hade svårt att slita sig ifrån.
 
Även farfar och Siv följde med denna dag
 
 Meya älskar verkligen alla djur och blir lite väl närgången ibland
 
 Hänger i lianen
 
 Matar kaninen
 
 Rider på dinosaurien
 
 Matar fåren
 
 Åker karusell
 
 Åker tåg genom sommarlandet mm.
 
Onsdagen bar det iväg till Hästveda marknad där vi mötte upp farmor och Affe. Efter lite shopping och karuseller åkte vi hem till dem och fikade.
 
På förmiddagen passade vi på att gå på Lekoseum i Osby. Där finns en massa gamla Brio leksaker och i källaren fanns tomteverkstan. Meya har fått några rejäla sår på kinden då hon trillade ur sin säng på natten. Men inget gnäll för det inte.
 Detta älghuvud har minsann farfar gjort. Hänger på Lekoseum
 
På torsdagen fyllde pappa Kristoffer år och efter mycket om och men fick han sin sång och vi hurrade för honom. Meya blir nämligen väldigt avundsjuk så fort någon fyller år och har inte bästa morgonhumöret innan frukost. Dagen tillbringades i mysiga och shoppingvänliga Kristianstad.
Vi åt godaste thaimaten från matmarknaden
 
 Studsmattehoppning
 
 Pariserhjulet
 
 Lastbilsåkning
 
 Milo var en nöjd åskådare
 
 Min lilla going
 
 På kvällen firade vi Kristoffer på Kinarestaurangen i Älmhult
 
Fredagen började med att farfar och Meya kollade kräftburarna efter frukost. Två stycken fanns det så ingen storfångst direkt.
 Lite läskiga på nära håll
 
 Så vackert vid dammen
 
Därefter bar det iväg till Osby igen för att hälsa på gamlemormor Esteri. Hon blev så glad när vi helt oanmälda ringde på dörren och hade med oss fika.
 
Sen åkte vi vidare till Trollabadet igen för denna dag var det hett, hett.
 
 
 Haha, ingen ger sig på vårt charmtroll
 
På kvällen blev det mer bad då vi åkte till Kristoffers moster Susanne och Henke. Där fanns även Pixie, 4 år, och de fann varandra direkt.
 Två prinsessor som har picknick
 
På lördagen blev det återigen bad men den här gången i sjön Möckeln i Älmhult. På kvällen grillade vi hos några vänner i Älmhult. Där fanns också en kompis till Meya, Ewolyn 5 år. Det tog ett tag innan de kom igång men sen var det bus och hyss minsann.
 
På söndagen var det farfars tur att fylla år. Vi uppvaktade med sång (när Meya piggnat till) och paket.
 I traktorn
 
 Matdags
 
 Fina altanen
 
Ja det var väl det mesta av det bästa. Tack allihop för en fantastiskt trevlig vecka. We'll be back!

Kommentarer
Postat av: Ylva Månsson

Tack för besöket <3 Det är alltid så kul att träffa er. Kramar till er allihop.

2013-07-18 @ 09:15:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0