Förändringar

Suck säger jag bara. Vad många människor det finns som är rädda för förändringar.


Bild från Google

Ikväll hade vi informationsmöte på förskolan och redan när vi presenterades ett webbverktyg så att vi ska komma åt information om våra barns förskolor/skolor på ett samlat, pedagogiskt och praktiskt sätt började vissa sätta taggarna utåt.

- Jaha ska vi inte få några lappar mer då!
Snälla nån, se fördelen med att snabbt kunna logga in på lunchen, via mobilen, ha alla barn samlade under samma inloggning, slippa lappar som håller på att falla sönder när man går hem i regnet.

När vi då sedan kom till den stora omorganisationen bröt kriget ut. Vissa kan verkligen vända och vrida på allt för att få det till en negativ sak. Lokalerna var dåligt anpassade fast de inte satt sin fot på stället, det var katastrof att byta avdelning trots att både personal och lekkamrater följer med för att inte tala om hur dåligt det är när en nybyggd förskola inte är helt anpassat för småbarn. Jo kanske det beror på att de äldre barnen ska kunna få en mer spännande och utvecklande miljö. Det kanske krävs lite större ytor så att föräldrar och andra avdelningar kan bjudas in till dockteater eller Melodifestival vilket är svårt om det enbart finns smårum. Här finns det ju båda möjligheterna och ändå är det inte bra. Dessutom är lokalerna ljuddämpande från golv till tak och när man än kommer upp möts man av ett lugn på hela förskolan.

Jag kan förstå att barnen blir otrygga när föräldern kommer hem från informationsmötet och ska beklaga sig för den andra föräldern hur dåligt det kommer att bli. Barn är inte döva utan allt det du som förälder säger sätter sig. Tryggheten startar i hemmet och givetvis är miljön i förskolan också superviktig men har man bestämt sig från början att allt är fel så är det inte så mycket som kan ändra detta.

Tips! Stötta era barn istället så att de kan se förändringar som något nytt och spännande. Det kommer de ha stor nytta av hela livet.

Kommentarer
Postat av: Frida - med bebis på jäsning ♥

Jag håller med dig Elin, herregud en del är livrädda för förnyelser och förändringar.

Men om det är sådana här saker som underlättar förstår jag absolut inte varför en del ska vara så motfalls...



Hoppas allt är bra med er annars



Kram

2012-01-17 @ 22:10:48
URL: http://fridajohanssonsblogg.blogg.se/
Postat av: Mamma Berith

Elin!

Jag är faktiskt mycket stolt som mamma när jag läser dina åsikter.

Eftersom jag själv jobbar på en förskola så önskar jag att många, många föräldrar liksom du kunde förstå att vi gör en förändring för att det är nödvändigt och förhoppningsvis leder till något positivt. Fortsätt att vara positiv. Kramar.......

2012-01-18 @ 12:42:49
Postat av: Fröken Nina

Micke sa exakt samma sak när han kom hem från mötet, att vissa försökte skapa lynchstämning och hade taggarna utåt....



Så trist! Håller med dig i allt du skriver!

2012-01-18 @ 20:53:54
URL: http://www.ninateacher.blogspot.com
Postat av: Jenny

Skit va störande....vissa suger negativ energi....

2012-01-19 @ 20:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0