Jetlag

Kan man få jetlag när man varit på Island? Det skiljde ju faktiskt en timme på ditvägen och två timmar på hemvägen...

Vi har haft en riktigt härlig långhelg i Reykjavik. Totalt var vi 125 personer så det var fullt ös på Island. De är ju bara 370 000 invånare så vi gjorde vår del om man säger så. 02.15 ringde klockan i fredags morse så man var ju inte så pigg direkt. Mormor kom på torsdag kvällen för att ta hand om Meya, morfar kom efter jobbet på fredagen.

Resan till Island tog lite längre tid än väntat för piloten fick för sig att tanka i Bergen, de hade väl rea på bränsle. Väl framme fick vi oss ett välförtjänt dopp i "Blue lagoon" med en temperatur på 37-38 grader. Vattnet var fullt med kisel och andra mineraler och det lovades att man skulle se 10 år yngre ut.



Efter badet åkte vi till hotellet för lite mat och konferens. På kvällen åt vi på en fiskrestaurang men därefter kallade sängen. Vi var sjukt trötta och skulle upp hyfsat tidigt på lördagen.

På lördagen åkte vi med en busstur och besökte Tingvalla, Geysrar, vattenfallet mm. Vädret var väldigt varierande, efter en kvart med bussen kunde det ändras helt och så var det tydligen ofta. Vår guide var hur rolig som helst och berättade allt om islänningarna. Inte som taget ur en guidebok utan lite mer personligt så det var väldigt intressant.




Geysrarna var väldigt speciellt att titta på. Ångande, kokande vatten i stora hål mitt i naturen.


Strokkur sprutade upp till 20 m vatten ungefär var femte minut.



Vid vattenfallet var det tyvärr väldigt dimmigt.


Jag gör hemläxa på rummet och Kristoffer visar upp sina nyinköpta kläder.


På lördagkvällen hade vi jubileumsmiddag då vi firade Axelents 20 årsdag. Därefter gick vi till en pub där vi träffade flygkaptenerna och flygvärdinnorna som skulle ta oss hem dagen efter - stabilt...

Det var första gången vi var borta en hel natt från Meya och vi såg henne inte från torsdag kväll till söndag natt så vi saknade henne massor. Meya gick det ingen nöd på, hon hade ju leksällskap hela helgen. Tack mormor och morfar för att ni tog hand om Meya, Neo och huset åt oss.

Kommentarer
Postat av: Frida

Ser ut som ni haft en toppen resa! Förstår att ni saknade lilla Meya bara. Tycker det räcker att vara ifrån hunden hahaha :D



Hoppas hela familjen mår bra



Kram

2011-03-30 @ 06:53:40
URL: http://fridajohanssonsblogg.blogg.se/
Postat av: Mamma och pappa

Tack för att vi fick förtroendet att ta hand om er lilla dotter.

Hon är en underbar liten människa.

Vi hoppas att ni åker bort flera gånger.

Kramar.......

2011-03-31 @ 20:43:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0